Σε πρωτογενή τομέα και μεταποίηση μία στις τέσσερις νέες επιχειρήσεις - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Σε πρωτογενή τομέα και μεταποίηση μία στις τέσσερις νέες επιχειρήσεις

Στην αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στρέφονται όλο και περισσότεροι Έλληνες λόγω της κρίσης, με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποιητική δραστηριότητα να συγκεντρώνουν ένα μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντός τους. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα για την επιχειρηματικότητα του ΙΟΒΕ, το 2012 ένα 3,5% των νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων κατευθύνονταν στον πρωτογενή τομέα ενώ ένα 19,8% στη μεταποίηση.

Το 3,5% των νέων εγχειρημάτων το 2012 είχαν κατεύθυνση στον αγροτικό τομέα και το ποσοστό για τη μεταποίηση ήταν 19,8%.Το 3,5% των νέων εγχειρημάτων το 2012 είχαν κατεύθυνση στον αγροτικό τομέα και το ποσοστό για τη μεταποίηση ήταν 19,8%.
Τη μερίδα του λέοντος, βεβαίως, με ποσοστό άνω του 50% κατείχαν τα νέα εγχειρήματα στις κατηγορίες της διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών στον τελικό καταναλωτή. Ωστόσο το νούμερο αυτό είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κάμψης της καταναλωτικής ζήτησης στη χώρα μας.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ που φέρει τον τίτλο ««Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2012-13: Ενδείξεις ανάκαμψης της μικρής επιχειρηματικότητας;», [άνω από 450.000 άτομα, που αντιστοιχούν στο 6,5% του ενεργού πληθυσμού (ηλικίες 18-64 ετών), βρίσκονταν σε φάση εκκίνησης επιχειρηματικής δραστηριότητας το 2012, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2012-13: Ενδείξεις ανάκαμψης της μικρής επιχειρηματικότητας;», που παρουσίασε σήμερα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). 

Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 8% που είχε καταγραφεί το 2011 για την επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων.

Η πτώση βεβαίως συνδέεται με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς η ύφεση συρρικνώνει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θεωρούνται βιώσιμες.

Από τα στοιχεία που αποκαλύπτει το ΙΟΒΕ, προκύπτει ότι πάνω από το ένα τρίτο (36,32%) των επιχειρηματιών αρχικών σταδίων προέρχεται από το ηλικιακό κλιμάκιο 25 – 34 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here