Πώς να συλλέξετε βρόχινο νερό για τον κήπο σας με λιγότερα από 100 ευρώ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πώς να συλλέξετε βρόχινο νερό για τον κήπο σας με λιγότερα από 100 ευρώ

Τα συγκεκριμένα βαρέλια συλλογής βρόχινου νερού κοστίζουν λιγότερο από 100 ευρώ και μπορείτε να το κατασκευάσετε μόνοι σας με ευκολία. Λειτουργεί, όμως, με την ίδια αποτελεσματικότητα με αυτή των ακριβών βαρελιών του εμπορίου. Στην συνέχεια του άρθρου θα λάβετε λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή του, ώστε να είστε σε θέση να ξεκινήσετε να συλλέγετε βρόχινο νερό στην αμέσως επόμενη βροχόπτωση.
Είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσετε τα δικά σας βαρέλια συλλογής βρόχινου νερού από τύμπανα με πλαστικές μεμβράνες (σ.σ. pentapostagma.gr – plastic drums) ή κάδους απορριμμάτων. Ξεκινήστε πραγματοποιώντας μία διαδικτυακή αναζήτηση για «μπουκάλια» ή «εμπορευματοκιβώτια» (containers) ώστε να βρείτε ένα πλαστικό τύμπανο 55-γαλονιών ανοικτής κεφαλής με κάλυμμα, που κοστίζει περίπου 60 ευρώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε ένα μεταχειρισμένο βαρέλι μιλώντας με προϊστάμενους πλυντηρίων αυτοκινήτων, καθώς αγοράζουν σαπούνι και κερί σε βαρέλια. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το container της αρεσκείας σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγάλο οικιακό κάδο απορριμμάτων (αξίας περίπου 35 ευρώ) σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με οικιακή είδη. Τα υπόλοιπα υδραυλικά εξαρτήματα που θα χρειαστούν κοστίζουν συνολικά περίπου 40 ευρώ.
Διαδικασία κατασκευής
Τοποθετήστε το τύμπανο κοντά σε μία υδρορροή, ανοίξτε μία τρύπα στην πλευρά που βρίσκεται κοντά στον πάτο και βιδώστε μία βαλβίδα αποστράγγισης. Αν και αυτή είναι μία μέθοδος εγκατάστασης που θα σας βολέψει εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε αυτόματη μάνικα ποτίσματος στον κήπο σας, εντούτοις εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε ποτιστήρι χειρός, θα χρειαστεί να ανυψώσετε το βαρέλι σε ένα υψηλότερο σημείο στήριξης ώστε να επιτυγχάνεται υψηλότερη πίεση νερού.
Ανοίξτε τρύπες στον πάτο των βαρελιών με ένα τρυπάνι 2-1/4’’. Στη συνέχεια βιδώστε ένα 2-1 αρσενικό ηλεκτρικό σπείρωμα (γκρι PVC) προσαρμογέα αγωγού (οι ηλεκτρικοί προσαρμογείς αγωγών δεν είναι κωνικοί όπως οι προσαρμογείς υδραυλικών εγκαταστάσεων, και έτσι μπορείτε να τους συσφίξετε προς τα κάτω σε «όλη τους τη διαδρομή»). Συγκολλήστε μία λεπτή χάντρα σιλικόνης γύρω από το άνοιγμα και βιδώστε έναν ηλεκτρικό σύνδεσμο σπειρώματος PVC ώστε να συνενώσετε το βαρέλι μεταξύ των δύο εξαρτημάτων. Στη συνέχεια, κολλήστε μαζί τα τμήματα των 2-1. Τον σωλήνα PVC, τις συνενώσεις (για να γίνεται ευκολότερα η αποσυναρμολόγηση την περίοδο του χειμώνα), τους μειωτήρες και τις βαλβίδες. Μπορείτε, ταυτόχρονα, να εγκαταστήσετε έναν σωλήνα υπερχείλισης, ώστε να κατευθύνετε το πλεόνασμα εκεί όπου ακριβώς θέλετε.

Τέλος, ανοίξτε μία τρύπα σε ένα από τα καλύμματα και τοποθετήστε μία διαχωριστική σήτα ώστε να διαχωρίζετε τα φύλλα από την κατασκευή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here