ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΟΠΤΟ - ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΟΠΤΟ - ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Το θέμα στο Φαρμακονήσι είναι σοβαρό και ύποπτο …Δεν μας τα λένε καλά κάποιοι που τους έπιασε ο πόνος από τα ζεστά σπίτια τους...
Να αναφέρουμε οτι εκτός των Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος οι Ένοπλες δυνάμεις έστειλαν για την διάσωση των λαθρομεταναστών δύο Ελικόπτερα Souper Puma, κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και μια φρεγάτα που περιπολούσε στα ανοιχτά !
Η Διεθνής Αμνηστία έστειλε την έκθεση της μετά απο αναφορά των εδώ αντιπροσώπων της και κάποιων κομματικών εγκεφάλων που το στόχο έχουν τι ; Να παραδώσουμε την διάσωση σε Διεθνείς Δυνάμεις ή να εξαιρέσουμε το Φαρμακονήσι από την ΑΟΖ και την Ελληνική Κυριαρχία;
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης μίληστο στο ΑΠΕ_ΜΠΕ για αυτό το θέμα
Πολλοί θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα -κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει ζητήσει να έρθει να ενημερωθεί και να του δείξουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου...
απαντώντας στις επικρίσεις για το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, από το οποίο έχουν χαθεί μέχρι στιγμής δύο μετανάστες, ενώ σύμφωνα με τους διασωθέντες αγνοούνται δέκα.
Ο υπουργός είπε, επίσης, ότι δεν ισχύουν καθόλου οι μαρτυρίες περί ρυμούλκησης του σκάφους από το λιμενικό προς τις τουρκικές ακτές, ενώ απέδωσε ως αιτία του ναυαγίου του αλιευτικού, στο οποίο επέβαιναν οι παράνομοι μετανάστες, την άγνοιά τους σχετικά με το θαλάσσιο στοιχείο, καθώς, όπως είπε, οι περισσότεροι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τη θάλασσα.
Το Λιμενικό Σώμα αρνείται ότι φέρει ευθύνη για την τραγωδία και τονίζει πως «σε καμία περίπτωση το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος δεν διενεργούσε ρυμούλκηση προς τις τουρκικές ακτές» και πως αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το στίγμα βύθισης του σκάφους βρίσκεται δυτικότερα από το στίγμα εντοπισμού του, δηλαδή με κατεύθυνση την ελληνική περιοχή.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η υπερπροσπάθεια που κατέβαλε το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους» για τη διάσωση των αλλοδαπών είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στην αριστερή κύρια μηχανή του. Το πλήρωμα παράλληλα με τις ενέργειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, συνέχισε και ολοκλήρωσε την επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών
.
Να θυμίσουμε οτι η Διεθνής Αμνηστία μας εγκαλεί και απαιτεί άκουσον -άκουσον:
Να ξεκινήσουν διεξοδική, διαφανή και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό της 20ής Ιανουαρίου 2014 που συνέβη κοντά στο Φαρμακονήσι και να φέρουν στο φως τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές στο Αιγαίο, και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους ζητεί η Διεθνής Αμνηστία από τις ελληνικές αρχές.
Επιπλέον, η οργάνωση καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει όλους τους ισχυρισμούς για συλλογικές απωθήσεις και κακομεταχείριση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στο Αιγαίο,και να ασκήσουν δίωξη στους αξιωματούχους που εμπλέκονται.
«Ένοχη σιωπή» Σαμαρά ενώ διασύρεται η Ελλάδα και κινδυνεύει το Αιγαίο!
Μετά τον πρόσφατο πνιγμό των λαθρομεταναστών στο Αιγαίο, απαιτείται να τεθούν ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα επί τάπητος. Φυσικά και πάνω από όλα, ο χαμός ανθρώπων είναι ένα γεγονός που θλίβει τους πάντες. Παρ” όλα αυτά, πρέπει να σημειωθούν κάποια δεδομένα, τα οποία -για άγνωστο λόγο- αποκρύπτονται από όλους εκείνους που θέλουν να «θάψουν» τους λιμενικούς.
Αρχικά, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε μία «καταιγίδα» εισρροής λαθρομεταναστών από το Αιγαίο. Μάλιστα, σε μία περίπτωση (Ρόδος) συνελήφθη συνεργάτης των μεταφορέων, τούρκος πολίτης με ρουμανικό διαβατήριο, ο οποίος παρίστανε τον… συγγραφέα.
Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως αποτελεί πάγια τακτική των λαθρομεταναστών (παίρνουν τις κατάλληλες εντολές από τους τούρκους μεταφορείς τους) η βύθιση του σκάφους μεταφοράς τους, προκειμένου να εξαναγκαστεί το Ελληνικό Λιμενικό στην περισυλλογή και «διάσωσή» τους.
Η συχνότητα εισόδου των λαθρομεταναστών απασχολεί το Λιμενικό, όμως οι συνεχείς αλλαγές πλεύσης και προσέγγισης των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, απασχολεί τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού έχει δοθεί η εντύπωση απόπειρας εύρεσης «τυφλών σημείων» διέλευσης σκαφών και αποβίβασης από αυτά… Γι αυτό τον λόγο, η ΕΥΠ βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να διαπιστώσει συνεργάτες που δρουν μέσα από τα νησιά και λειτουργούν (αναγνώριση, καθοδόγηση πλωτών μέσων κ.α.) με διάφορες ταυτότητες εντός της Ελλάδας.
Όμως, το πλέον σημαντικό γεγονός, που αποκρύπτεται αλλά τείνει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και -πιθανής αλλαγής του σημερινού στάτους στο Αιγαίο- είναι το ότι διακυβεύεται το δικαίωμα της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που η Ελλάδα κριθεί ως μη κατάλληλη, τότε την ευθύνη αυτή θα αναλάβει η Τουρκία, η οποία θα φροντίσει να «γεμίσει» το Αιγαίο με ναυτικά σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής αλλά και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, καθώς και με ειδικά αεροσκάφη και ελικόπτερα για Έρευνα και Διάσωση…
Τα πολιτικά περιττώματα (τύπου Μούζνιεκς) αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό. Δηλαδή, στην απώλεια εκ μέρους της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τα αποτελέσματα μίας τέτοιας αλλαγής, τα οποία θα θίξουν ανεπανόρθωτα και εις βάρος τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επί του Αιγαίου, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα «μικτό» (ή γκρίζο) αρχιπέλαγος.

Πριν, λοιπόν, κάποιοι καταγράψουν με περίσσια ανευθυνότητα τον ανθρωπισμό τους, καλό θα είναι να σκεφτούν όλα τα ανωτέρω, αλλά -κυρίως- να απαντήσουν σε ένα βασικό ερώτημα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here