Ετοιμάζουν τη μεγάλη ληστεία στην τσέπη μας με τις αποδείξεις - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ετοιμάζουν τη μεγάλη ληστεία στην τσέπη μας με τις αποδείξεις

Ετοιμάζουν τη μεγάλη ληστεία στην τσέπη μας με τις αποδείξειςΟι αλχημείες με τις αποδείξεις συνεχίζονται ... πάντα στην πλάτη μισθωτών και συνταξιούχων που στενάζουν κάθε χρόνο να τις μαζέψουν.
Τώρα οι... εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών μελετούν ακόμη έναν τρόπο να παγιδέψουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις βάζοντας όμως σε νέους μπελάδες τους φορολογούμενους.
Στη λογική ότι οι πολίτες πρέπει να πιέζονται να ζητούν αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν η νέα ευφάνταστη ιδέα του υπουργείου είναι να μην ισχύουν οι αποδείξεις από επαγγελματικές ομάδες που ούτως ή άλλως κόβουν αποδείξεις.
Έτσι δεν θα ισχύουν όπως λέγεται τουλάχιστον οι αποδείξεις από τα super market και από τα βενζινάδικα.
Δεν θα ισχύουν δηλαδή οι αποδείξεις από τα βασικά έξοδα ενός νοικοκυριού, τη διατροφή και τη μετακίνηση, δηλαδή. Ταυτόχρονα όπως και τα περασμένα χρόνια οι αποδείξεις από τις ΔΕΚΟ και έτσι ένας μέσος μισθωτός ή συνταξιούχος θα πρέπει να συγκεντρώσει το 10% του εισοδήματός του σε αποδείξεις από αλλού. Από που; Κανείς δεν γνωρίζει, βέβαιο είναι ότι θα "περνάνε" αποδείξεις από υδραυλικούς, γιατρούς δικηγόρους, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς κλπ Όμως πόσα είναι τα έξοδα μιας μέσης οικογένειας στις παραπάνω επαγγελματικές ομάδες; Σίγουρα όχι το 10%.
Έτσι μένει να δούμε εάν θα συνεχίσουν να ισχύουν αποδείξεις από καφετέριες, εστιατόρια και ό,τι άλλο ισχύει σήμερα. Σε διαφορετική περίπτωση το 10% θα είναι άπιαστο όνειρο. Στην περίπτωση μάλιστα που ο φορολογούμενος δεν συγκεντρώσει το 10% τότε έρχεται πρόστιμο ίσο με το 22% της διαφοράς. Βέβαια θα πρέπει κάποια στιγμή να πει κάποιος στους εγκεφάλους του υπουργείου οικονομικών ότι η συγκέντρωση του 10% είναι κατά δήλωση. Ο φορολογούμενος καλείται να προσκομίσει τις αποδείξεις μόνο εάν έχει την ατυχία να "πέσει" στον δειγματοληπτικό έλεγχο και τότε φαίνεται πως δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν από την οικογένεια ή ακόμη και τον λογιστή οι αποδείξεις που του χρειάζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here