Βουλιάζουν τρία Ταμεία: Θα έχουν έλλειμμα 1,6 δισ. ευρώ το 2014 - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Βουλιάζουν τρία Ταμεία: Θα έχουν έλλειμμα 1,6 δισ. ευρώ το 2014

Βουλιάζουν τρία Ταμεία: Θα έχουν έλλειμμα 1,6 δισ. ευρώ το 2014ΙΚΑ, ΟΓΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία είναι στο «κόκκινο». 

Το ταμειακό «άνοιγμα» των τριών μεγαλύτερων ταμείων της χώρας για το 2014 προϋπολογίζεται σε 1,647 δισ. ευρώ παρά τα μέτρα αύξησης της εισπραξιμότητας των εισφορών και τη διεκδίκηση των οφειλών που βρίσκονται σε εξέλιξη. 
 Το συνολικό έλλειμμα αποτυπώνουν οι προϋπολογισμοί που ενέκρινε έως και χθες για τον ΟΓΑ (και για κάθε ταμείο χωριστά τις προηγούμενες ημέρες) το υπουργείο Εργασίας.
 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:
 Στο ΙΚΑ το έλλειμμα «αγγίζει» τα 993 εκατ. ευρώ, που υπολογίζεται να «καλυφθούν» μέσω της άντλησης «ειδικής χρηματοδότησης». Ηδη, με απόφαση της διοίκησης, το ΙΚΑ προχωρεί αύριο σε συναλλαγές ρέπος για ποσό 120 εκατ. ευρώ για 77 ημέρες, βάζοντας ως «ενέχυρο» ομόλογα που κατέχει, ενώ παρατείνει τον δανεισμό του από το ΤΑΠ-ΔΕΗ για 40 εκατ. ευρώ έως και τις 6 Μαρτίου (το συγκεκριμένο δάνειο έχει ληφθεί από τις 5 Αυγούστου του 2013).
 Ο ΟΑΕΕ θα έχει έλλειμμα 472 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η επικείμενη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης), ενώ ο επίσημος προϋπολογισμός του ΟΓΑ εμφανίζει έλλειμμα 181,3 εκατ. ευρώ στον κλάδο κύριας ασφάλισης (έσοδα 916,265 δισ. ευρώ και έξοδα 1,097 δισ. ευρώ) και επιπλέον 900.000 ευρώ στον Λογαριασμό της Αγροτικής Εστίας (με έσοδα 26 εκατ. ευρώ και έξοδα 26,9 εκατ. ευρώ). Το έλλειμμα του κλάδου της κύριας ασφάλισης θα «καλυφθεί», σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Γ. Βρούτση, από ταμειακά διαθέσιμα καθώς και από επιπλέον κρατική επιχορήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here