Ποιοτικά μεσσηνιακά προϊόντα σε γαλλικά σούπερ μάρκετ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ποιοτικά μεσσηνιακά προϊόντα σε γαλλικά σούπερ μάρκετ

Μια θέση στα ράφια γαλλικών σούπερ μάρκετ βρίσκουν κάποια ποιοτικά μεσσηνιακά προϊόντα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Γάλλων καταναλωτών, οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα αλλά και την προέλευση των προϊόντων που καταλήγουν στο καλάθι τους. Αυτή η προσπάθεια προώθησης μεσσηνιακών προϊόντων γίνεται από την εταιρεία "Kosta-Elia" και τον Κώστα Μπλουγουρά, Μεσσήνιο στην καταγωγή με ρίζες από την Πύλο, ο οποίος ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Παρίσι. Το πάντρεμα της γαστρονομικής μας παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας είναι ένα βασικό ατού των προϊόντων της Μεσσηνίας, τονίζει ο κ. Μπλουγουράς, υπογραμμίζοντας ότι σε μια αγορά που κατακλύζεται από προϊόντα αμφίβολης ποιότητας και αόριστης προέλευσης υπάρχουν καταναλωτές που αναζητούν πληροφόρηση και ενημέρωση για την προέλευση του προϊόντος που θα αγοράσουν - και τέτοιοι είναι οι Γάλλοι.
Ετσι, ο ίδιος εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος για την πορεία που μπορούν να έχουν τα προϊόντα από τη Μεσσηνία. Αν και όλη αυτή η προσπάθεια είναι στο ξεκίνημά της, τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά. Πιο αναλυτικά, ο Κώστας Μπλουγουράς μας είπε χαρακτηριστικά: «Με την εταιρεία "Kosta-Elia" έχουμε βάλει σε γαλλικά σούπερ μάρκετ στα προάστια του Παρισιού, αλλά και μέσα στο Παρίσι, μεσσηνιακά προϊόντα - και πιο συγκεκριμένα μια κολόνα μεσσηνιακών προϊόντων, τα οποία είναι: ελαιόλαδο συμβατικό και βιολογικό, ελιές συμβατικές και βιολογικές, λιαστές ντομάτες συμβατικές και βιολογικές, ξίδια, κρασί, ούζο, τσίπουρο, παστέλι. Γενικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας συμβατικά ή βιολογικά, τα οποία να έχουν μια αναγνωρισμένη ποιότητα και προέλευση. Γι' αυτό και τα περισσότερα από αυτά είναι είτε ΠΟΠ είτε Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ).
Αυτό ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, έχοντας μια συνεργασία με τους φίλους παραγωγούς σ’ ένα αμφίπλευρο πνεύμα ελεύθερου συνεταιρισμού και αποκλειστικής αντιπροσώπευσης, για την προβολή των προϊόντων τους σε μια αγορά που διψάει από ποιότητα, παρ’ όλες τις συνθήκες κρίσης που υπάρχουν και εκεί. Κι αυτή η πληροφορία έχει να κάνει με την προέλευση και την ποιότητα του προϊόντος - καθώς τα προϊόντα που έχουν κατακλύσει και τα γαλλικά σούπερ μάρκετ τραβιούνται από τη χαμηλή τιμή, απαξιώνοντας όμως την προέλευση του προϊόντος και πολλές φορές και την ποιότητα τους. Τα ποιοτικά μεσσηνιακά προϊόντα θεώρησα ότι θα είχαν αποτέλεσμα, και τα πρώτα δείγματα που έχουμε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here