Έρχονται ψηφιακές κάρτες υγείας και ηλεκτρονικά ένσημα! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται ψηφιακές κάρτες υγείας και ηλεκτρονικά ένσημα!

Την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας για τους ασφαλισμένους στα ασφαλιστικά ταμεία προαναγγέλλει ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βούρτσης με συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα ενώ παράλληλα υπόσχεται ότι θα υπάρχει και ψηφιακή καταγραφή των ενσήμων.
Ειδικότερα με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός κ Γ. Βούρτης καταργούνται τα βιβλιάρια ασθενείας. Προαναγγέλλοντας μικρή επανάσταση που αλλάζει ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα στο ασφαλιστικό σύστημα. Επίσημα θα παρουσιαστεί στο τέλος Ιανουαρίου. 
Ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας ανέφερε μεταξύ άλλων:
Με την ολοκλήρωση του κλείνει ένας κύκλος σημαντικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που καθιστούν πλέον το υπουργείο Εργασίας ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.
Καταρχήν, καταργούνται όλα τα βιβλιάρια ασθενείας, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αφού με το σύστημα «Ατλας» θα γνωρίζουμε σε real time την ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων αλλά και των μελών των οικογενειών τους (έμμεσα ασφαλισμένοι). Ήδη έχουμε ολοκληρώσει την καταγραφή όλων των έμμεσα ασφαλισμένων που ανέρχονται σε 3.181.206. 
Ουσιαστικά, η Ελλάδα διαθέτει πλέον το πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και δικαιούχων παροχών περίθαλψης. Και αυτό χωρίς καμία απογραφή. Κάτι που σημαίνει, ότι από το Μάιο, τέλος στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων κάθε χρόνο και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων αφού θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή. Μιλάμε, δηλαδή, για ασύλληπτη μείωση διοικητικών και γραφειοκρατικών βαρών.
Επίσης, όλοι οι Έλληνες θα βλέπουν στο προσωπικό τους υπολογιστή ολόκληρο τον ασφαλιστικό τους βίο ενώ η απονομή των συντάξεων τους, μετατρέπεται από χρονοβόρα διαδικασία σε μία τυπική υπόθεση λίγων ωρών ακόμα και αν κάποιος έχει πολλές διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό του καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here