1.118.000€ για επενδυτικά σχέδια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

1.118.000€ για επενδυτικά σχέδια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Εγκρίθηκε με σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση πίστωση περίπου 1.118.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, ενταγμένων στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 (γενική επιχειρηματικότητα και νέες ανεξάρτητες μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου -στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό, τόσο χθες Δευτέρα 28, όσο και σήμερα Τρίτη 29 του μήνα- θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση πληρωμή των αξιολογητών και ελεγκτών του προγράμματος, από δικούς της πόρους, προκειμένου να έχουν εξοφληθεί μέχρι τις 10 του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης μεταξύ στελεχών της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων -παρουσία του διευθυντή της Σωτήρη Αθανασίου- και της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί.

Στην κατεύθυνση αυτή, εξετάζεται η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου με βελτιωτικές κινήσεις για καλύτερη πρόσβαση στα επενδυτικά προγράμματα, καθώς και για την διευκόλυνση των επενδυτών και την ταχύτερη υλοποίηση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μεγάλο μέρος των επενδυτικών σχεδίων προορίζεται να καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, με πιστώσεις που αναμένεται να φθάσουν μέχρι 5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here