Το κλιμακωτό άνοιγμα της οικονομίας προκαλεί τριγμούς - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Το κλιμακωτό άνοιγμα της οικονομίας προκαλεί τριγμούς

 


Το κλιμακωτό άνοιγμα της οικονομίας από τη Δευτέρα έχει πυροδοτήσει σενάρια για σταδιακή άρση του lockdown, την ώρα όμως που οι ειδικοί θεωρούν πρόωρη αυτή τη συζήτηση, ενώ η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής.

Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει μια σαφή μείωση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων παραμένει ανησυχητικά υψηλός. Μάλιστα, όπως είχε προβλέψει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, οι ΜΕΘ αναμένεται να «ανασάνουν» μετά τις 20 Δεκεμβρίου.

Με αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων, με πρώτα τα καταστήματα εποχικών ειδών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,  υπογράμμισε πως οι κυβερνητικές κινήσεις γίνονται σταδιακά και προσεκτικά, ενώ προετοιμάζονται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι θα γίνει μετά τις 14 Δεκεμβρίου.

Σχετικά με το αν θα υπάρξει σταδιακή άρση του lockdown ανά περιφέρεια, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εισηγήσεις από τους ειδικούς, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν πως η διασπορά του ιού έχει φύγει από τα αστικά κέντρα και έχει μεταφερθεί σε χωριά και κωμοπόλεις, με αποτέλεσμα εκεί επειδή υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας και της οικειότητας, ο αριθμός των κρουσμάτων να μην μειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here