ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ


 Διίστανται απ’ ό,τι φαίνεται οι απόψεις των πολιτών, όσον αφορά στον εμβολιασμό, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν διστακτικοί. Πολλοί ωστόσο, ευτυχώς, περιμένουν με ανυπομονησία, σημειώνοντας πως ευτυχώς, ξεκινά η αρχή του τέλους.

Σύμφωνα με μια μελέτη παρατήρησης που εξετάζει τα δεδομένα από το πρώτο κύμα της πανδημίας η ανεπάρκεια/έλλειψη της βιταμίνης D κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο συσχετίστηκε με αύξηση κατά 3,7 φορές της θνησιμότητας από το COVID-19.

Σχεδόν το 60% των ασθενών με COVID-19 είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους, με τους άνδρες με σοβαρή πνευμονία από COVID-19 να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο έλλειμμα.

Το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της μελέτης είναι ότι τα αποτελέσματα ήταν ανεξάρτητα από τις συννοσηρότητες των ασθενών που μπορεί να επηρεάζονται από την ανεπάρκεια της βιταμίνης D, λένε οι ερευνητές.

“Αυτή η μελέτη δείχνει πόσο σοβαρό είναι αυτό το πρόβλημα”, δήλωσε ο Teitelbaum στο Medscape Medical News. “Μια αύξηση κατά σχεδόν 4 φορές στο ποσοστό θανάτου εάν το επίπεδο βιταμίνης D κάποιου ατόμου ήταν κάτω των 20 ng/mL είναι συγκλονιστικό. Είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου που πρέπει να ληφθούν υπόψη.”

Ο Andrea Giustina, MD, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας, δήλωσε: «ότι οι ασθενείς με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νοσηλείας για το COVID-19 και ανάπτυξη σοβαρής και θανατηφόρας νόσου. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην απώλεια της προστατευτικής δράσης της βιταμίνης D στο ανοσοποιητικό σύστημα και κατά της καταιγίδας των κυτοκινών που προκαλείται από το SARS-CoV-2.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here