Προτάσεις έργων 544 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Προτάσεις έργων 544 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

 


Καταγράφηκαν 17 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Posted: 15 Dec 2020 11:50 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.240.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 15 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 126.372, εκ των οποίων το 52,5% άνδρες.

5.143 (4,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36.203 (28,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

550 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 166 (30,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 755 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.785 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.512 (39,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 17, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.115.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 1, στην Π.Ε. Αρκαδίας 0, στην Π.Ε. Κορινθίας 6, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 8.

Περιορισμένος ο αριθμός κρουσμάτων covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 15 Dec 2020 11:49 AM PST

Χαμηλός παραμένει, μέχρι τώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως έγινε γνωστό στην ενημερωτική σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη.

“Παρά τα χαμηλά νούμερα, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών και την προσήλωσή τους στα μέτρα αυτοπροστασίας” σημείωσε περιφερειάρχης, προσθέτοντας:

“Αν και συγκριτικά με άλλες περιοχές φαίνεται να έχουμε μικρό αριθμό κρουσμάτων, θεωρούμε ότι θα πρέπει να ισχύσει και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ό,τι ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση”.

Προτάσεις έργων 544 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Posted: 15 Dec 2020 11:49 AM PST

Τις προτάσεις της για έργα -συνολικού προϋπολογισμού 544 εκ ευρώ- απέστειλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην επιτελική δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι προτάσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Υποδομών και τα έργα έπρεπε να ανήκουν στις κατηγορίες των υδραυλικών, αντιπλημμυρικών, κτηριακών.

“Προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το νέο νοσοκομείο στην Αργολίδα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

 

Τις προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αύριο Τετάρτη το απόγευμα

Posted: 15 Dec 2020 11:46 AM PST

Tην Σπάρτη θα επισκεφθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ.

Ο περιφερειάρχης θα έχει συναντήσεις, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, με εκπροσώπους φορέων της Περιφερειακής Ενότητας.

Η οργάνωση δουλειάς στην “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης”

Posted: 15 Dec 2020 11:45 AM PST

Η οργάνωση στο εξής της “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης” για να αρχίσει την παραγωγή έργου αποτέλεσε αντικείμενο τηλεσύσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, με αντιπεριφειάρχες και τα μέλη του  Δ.Σ. του εν λόγω Οργανισμού, καθώς και υπαλλήλους του.

Πλέον, η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας -με το νέο πλαίσιο που την διέπει- μπορεί να αναλαμβάνει έργα για όλη την Περιφέρεια και ευρύτερα, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, κι αφού προηγουμένως συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή, θα ζητηθεί από την Αναπτυξιακή να “τρέξει” μελέτες για το αστεροσκοπείου Κρυονερίου (80.000 ευρώ) και την παράκαμψη του Αστρους (470.000 ευρώ), ενώ έχει προβλεφθεί και πίστωση 100.000 ευρώ για πρόσληψη τεχνικών συμβούλων στη Λακωνία.

“Επιδιώκεται η εξειδίκευση νέων επιστημόνων” δήλωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος έδωσε εντολή να ανοίξει ο κατάλογος συνεργαζομένων με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Μεσσηνίας.

Πίστωση 3,5 εκ ευρώ για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, πριν τα Χριστούγεννα η υπογραφή σύμβασης από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

Posted: 15 Dec 2020 11:44 AM PST

Πίστωση ύψους 3,5 εκ ευρώ για την επισκευή του κρηπιδώματος στον προσήνεμο μώλο του λιμανιού της Κυπαρισσίας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

“Πρόκειται για νέα χρηματοδότηση” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας την σχετική απόφαση του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη

Η απόφαση θα έλθει προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας προκειμένου να γίνει αποδεκτή η χρηματοδότηση, αμέσως μετά δε -και πάντως πριν τα Χριστούγεννα, όπως δήλωσε ο Π. Νίκας- ο περιφερειάρχης θα μεταβεί στην Κυπαρισσία προκειμένου να  υπογράψει το εργολαβικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο του εν λόγω έργου.

Θέματα των Επιμελητηρίων στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Posted: 15 Dec 2020 11:43 AM PST

Μακρά συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούσαν θέματα των Επιμελητηρίων.

Σύμβαση για το γήπεδο Αρχαίας Επιδαύρου, η Περιφέρεια προωθεί τα έργα πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και αναβάθμισης του λιμανιού

Posted: 15 Dec 2020 11:42 AM PST

Προγραμματική σύμβαση ύψους 35.000 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και Δήμου Επιδαύρου, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Τάσος Χρόνης, σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον δήμαρχο έγινε μακρά συνομιλία σχετικά με τις ανάγκες του αργολικού αυτού δήμου και γνωστοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη ότι άμεσα προωθούνται τα έργα βελτίωσης της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και αναβάθμισης του λιμανιού της Αρχαίας Επιδαύρου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο των έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου.

 

 

Π. Νίκας, “κρίσιμο ζήτημα η επαρκής ταχύτητα του διαδικτύου και εκτός των αστικών κέντρων της Περιφέρειας”

Posted: 15 Dec 2020 11:41 AM PST

Τις εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες του Ιντερνετ εκτός των αστικών κέντρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Η επάρκεια ταχύτητας στο διαδίκτυο σε κάθε περιοχή της Περιφέρειας είναι κρίσιμο στοιχείο έτσι κι αλλιώς, ενώ ένας επιπλέον λόγος που η ανάγκη για γρήγορο ίντερνετ γίνεται απολύτως απαραίτητη είναι η πανδημία της covid-19, καθώς λόγω των μέτρων υπάρχει πλέον πολύς κόσμος που εργάζεται με τηλε-εργασία, από το σπίτι του” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας υπάρχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πλέον διαδικτυακά, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και σε υπηκόους χωρών της Ευρώπης που επιλέγουν να κατοικούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να εργάζονται διαδικτυακά.

Αφορμή για τις πιο πάνω δηλώσεις του Π. Νίκα έδωσε έγγραφο προς τον ΟΤΕ -που κοινοποιήθηκε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου- και αφορά τις απελπιστικά αργές ταχύτητες του διαδικτύου στην περιοχή του Εξοχικού, χωριού στον Δήμο Τριφυλίας.

Το εν λόγω έγγραφο υπογράφουν συνολικά 104 άτομα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, η πρόεδρος της Κοινότητας Εξοχικού Κωνσταντίνα Καναβού και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατσιμπαλαίων του Εξοχικού Τριφυλίας Νίκος Ρένεσης.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο, “οι υπηρεσίες Ιντερνετ για τουλάχιστον 15 χρόνια εξακολουθούν να είναι χαμηλής ταχύτητας έως µηδενικές, έχουν βλάβες λόγω καιρικών φαινομένων, ενώ σύμφωνα µε το πρόγραµµα πληρωμής έπρεπε να είναι πολύ πιο προσιτό στην ταχύτητα των 24Mbps που είναι το μέγιστο διαθέσιµο στην περιοχή”.

Τονίζεται δε, στο ίδιο έγγραφο, πως “η Κοινότητα έχει επιχειρήσεις, ιδιώτες µε παιδιά που παρακολουθούν µαθήµατα, δάσκαλους που διδάσκουν τώρα µαθήµατα μέσω webex”, κι ακόμα ότι “διαμένουν στο χωριό φοιτητές και µαθητές σχολείων”, καθώς επίσης και ότι “το χωριό έχει µεγάλη επισκεψιμότητα (ιδιοκτήτες παραθεριστικών οικιών), τόσο τα Σαββατοκύριακα, όσο και κατά τις περιόδους των εορτών και τους καλοκαιρινούς µήνες και σε πολλούς από τους επισκέπτες τους είναι απαραίτητο το Ιντερνετ για την επικοινωνία µε τις επιχειρήσεις – εργασίες τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here