Δραματικές εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Δραματικές εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων


 Δραματικό χαρακτήρα λαμβάνουν οι εκκλήσεις για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, με το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του φονικού ιού μέσα στις γιορτές, να προκαλεί τρόμο δεδομένης της ήδη μεγάλης πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής, από τον κορωνοϊό, επισημαίνουν οι ειδικοί, που δεν κρύβουν το μέγεθος της ανησυχίας τους, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιχειρηθεί, ούτε η παραμικρή παράκαμψη των μέτρων-ακόμη και για τις λίγες ώρες- του  ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η τωρινή κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα εύθραυστη λόγω της υπερμεταδοτικότητας του ιού και της «κόπωσης» των πολιτών από τα περιοριστικά μέτρα, που οδηγεί σε ανυπακοή και χαλάρωση.

Επιπλέον η κινητικότητα που παρατηρείται την περίοδο των γιορτών, εντείνει τους φόβους ότι ενδεχομένως να έχουμε αύξηση των νέων διαγνώσεων περί τα μέσα Ιανουαρίου, την περίοδο δηλαδή που θα έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα.

Οι λοιμωξιολόγοι, γνωρίζουν πως η ενθαρρυντική επιστροφή των τριψήφιων αριθμών στα κρούσματα μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί και να δούμε ξανά εκθετική αύξηση των διαγνώσεων. Επισημαίνουν ότι είμαστε σε εύθραυστη ισορροπία και οποιοδήποτε στραβοπάτημα μπορεί να μας γυρίσει πίσω.

Το δεύτερο κύμα δεν έχει τελειώσει ακόμη, λένε, προσθέτοντας ότι σε ασφαλή νερά θα έχουμε μπει όταν θα δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους, παράλληλα με την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Μέχρι τότε βρίσκονται σε εγρήγορση για την λήψη επιπλέον μέτρων όπου χρειαστεί.

Δεν υπάρχει περιοχή που να είναι ασφαλής – Να είμαστε σε εγρήγορση

Δεν υπάρχει περιοχή που να είναι ασφαλής από τον κορωνοϊό σημείωσε μιλώντας στο MEGA, o Θανάσης Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όταν η χώρα έχει πρόβλημα, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από περιοχή σε περιοχή αστραπιαία, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, θυμίζοντας την καλή επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης στις αρχές Οκτωβρίου, και την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης μέσα σε μόλις 20 μέρες.

«Θα έχουμε συνεχώς αναζωπυρώσεις και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την λήψη επιπλέον μέτρων, όπου χρειαστεί» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνει ούτε η παραμικρή προσπάθεια παράκαμψης των μέτρων.

Ασφάλεια θα έχουμε με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων

«Η πίεση στα νοσοκομεία είναι τεράστια. Όταν λέμε πληρότητα 90% στις ΜΕΘ και το 10% αφορά 4 ή 5 κρεβάτια καταλαβαίνετε  ότι το ποσοστό εξαντλείται μέσα σε ένα απόγευμα αν κάτι πάει στραβά», είπε.

«Το 620 (σ.σ ο αριθμός των διασωληνωμένων) μπορεί να έγινε 534, όμως αυτό δεν είναι αποκλιμάκωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αποκλιμάκωση θα υπάρξει όταν θα δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους», είπε σχετικά. Μόνο τότε, παράλληλα με τον χαμηλό αριθμό των κρουσμάτων, θα έχουμε μπει «σε ασφαλή νερά», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here