ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 


Ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Γ.Ν. Κορίνθου

Posted: 24 Dec 2020 06:35 AM PST

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου εκφράζει ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή, οι οποίοι -όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται- “εξακολουθητικά ενισχύουν το έργο του Νοσοκομείου µας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του προσωπικού του και τον διαρκή αγώνα του”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της διοίκησης του Γ.Ν. Κορίνθου αναφέρονται τα εξής:

“Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου εκφράζει ολόψυχα τις ευχαριστίες της, προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα που µετά απὀ σχετική απόφασή του, χθες, παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο µας, παρουσία του κ. Αναστάσιου Γκιολή αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας και του κ. Βασιλείου Διαμαντόπουλου Γενικού Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου, 2 φορητοί αναλυτές αερίων αίματος και ηλεκτρολυτών, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της covid-19 και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ενίσχυσης του Νασοκομείου µας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Π. Νίκας και ο κ. Α. Γκιολής, εξακολουθητικά ενισχύουν το έργο του Νοσοκομείου µας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του προσωπικού του και τον διαρκή αγώνα του”

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 30/12/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ.:

Posted: 24 Dec 2020 03:18 AM PST

Ευχές του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα Χριστούγεννα

Posted: 24 Dec 2020 03:00 AM PST

Ευχές σε όλους, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά απευθύνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα, στο οποίο σημειώνει:

“Καλά Χριστούγεννα!

Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2021, για την Περιφέρεια, την πατρίδα μας και τον καθένα ξεχωριστά”!

Κάλαντα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 24 Dec 2020 02:55 AM PST

Τα κάλαντα έψαλαν στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα παραμονή των Χριστουγέννων, υπάλληλοι της Περιφέρειας και συνεργάτες του που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης αντάλλαξε με τους υπαλλήλους ευχές για υγεία και δύναμη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστεί η δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο.

Καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

Posted: 24 Dec 2020 02:54 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 873.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 24 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 873 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 134.235, εκ των οποίων το 52,4% άνδρες.

5.284 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39.565 (29,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

476 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 155 (32,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 845 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 55 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.457 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.798 (40,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 28, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.290.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 3, στην Π.Ε. Κορινθίας 10, στην Π.Ε. Λακωνίας 6 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 7.

Εξ άλλου, μέχρι και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 34 ασθενείς covid-19 (Τρίπολης 5, Κορίνθου 12, Σπάρτης 3 και Καλαμάτας 14).

Π. Νίκας, “απαντήσεις στην ΕΑΔ, αντί να δυναμιτίζεται το Περιφερειακό Συμβούλιο”

Posted: 24 Dec 2020 02:38 AM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Οι όποιες απαντήσεις από αυτούς που διοικούσαν την “Πελοπόννησος” Α.Ε. θα πρέπει να δοθούν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στον οικονομικό εισαγγελέα. Δεν χρειάζεται να δυναμιτίζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο”.

Καμία παρατυπία όσον αφορά την ψηφοφορία στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Posted: 24 Dec 2020 02:37 AM PST

Δεν υπήρξε καμία παρατυπία στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσον αφορά την ψηφοφορία για την σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αναφέρει επακριβώς την ακολουθητέα διαδικασία.

Ειδικότερα, στο άρθρο 21 του κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρεται ότι “όπου δεν λύνονται θέματα με τον κανονισμό του ΠΕΣΥ, αναλογικά εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. 2690/1999”.

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 15 “Αποφάσεις” του Ν. 2690/1999 για τις περιπτώσεις του οργανισμού ή σύστασης του ΑΟΤΑ δίνεται λύση. Το άρθρο αναφέρει “οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, αν ο νόμος δεν ορίζει διαφορετικά, λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Αν δεν καθίσταται δυνατός ο σχηματισμός της πλειοψηφίας αυτής, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ωσότου σχηματιστεί απόλυτη πλειοψηφία με την υποχρεωτική προσχώρηση, κάθε φορά, εκείνου/νων που διατυπώνει/νουν την ασθενέστερη γνώμη σε μία από τις επικρατέστερες”.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση υπήρξαν 5 θέσεις, α) 19 ψήφοι υπέρ, β) 15 ψήφοι κατά, γ) 5 ψήφοι (πρόταση των παρατάξεων “Λαϊκή Συσπείρωση”, “Αγωνιστική Συνεργασία” και “Ανταρσία στον Μοριά”), δ) 4 ψήφοι αποχή και ε) 3 ψήφοι λευκά

Ως εκ του νόμου προκύπτει, επομένως, απαιτείται συνέχιση (χωρίς συζήτηση) της διακοπείσας συνεδρίασης και ψηφοφορία.

Ξεκινά από τον νέο χρόνο η είσπραξη εσόδων από την Περιφέρεια, μέσω της Ταμειακής Υπηρεσίας της

Posted: 24 Dec 2020 02:36 AM PST

Ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου του νέου χρόνου, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η παρακολούθηση και είσπραξη πάσης φύσεως εσόδων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μέσω των Τμημάτων της Ταμειακής Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Οικονομικού και Διοικητικού – Οικονομικού της κάθε μίας Περιφερειακής Ενότητας.

Αυτό σημειώνεται σε σχετική απόφαση που υπογράφει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

 

Την εν λόγω απόφαση μπορείτε να την δείτε εδώ.

Το Κάστρο της Μεθώνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Posted: 24 Dec 2020 02:35 AM PST

Την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συμβάλλει στο έργο στερέωσης και αποκατάστασης του κάστρου της Μεθώνης, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ίδιας, του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του υπουργείου Πολιτισμού – για την κάλυψη της δαπάνης των απαιτούμενων μελετών- θα μεταφέρει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην υπουργό Λίνα Μενδώνη, με την οποία συναντάται την ερχόμενη Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, από την εκτιμώμενη δαπάνη των 100.000 ευρώ για τις απαιτούμενες μελέτες, η Περιφέρεια αναλαμβάνει να καλύψει μέσω της προγραμματικής σύμβασης, τις 80.000 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες 20.000 ευρώ θα καλύψει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Οι εργασίες για την στερέωση του σημαντικού αυτού μνημείου κρίνονται απολύτως απαραίτητες, λόγω των πολλαπλών και πολύ σοβαρών δομοστατικὠν προβλημάτων που εντοπίζονται στο κάστρο της Μεθώνης.

Με την προγραμματική θα χρηματοδοτηθούν, α) αρχιτεκτονική, στατική και γεωτεχνική μελέτη για το Μπούρτζι και για τµήµατα των τειχών και β) προμελέτη αναβάθµισης υφιστάμενου φωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here