Καταγράφηκαν 30 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Καταγράφηκαν 30 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου

 


Μέτρα για τους αγριόχοιρους στον Δήμο Δυτικής Μάνης ζητεί ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη

Posted: 01 Dec 2020 11:24 AM PST

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στον Δήμο Δυτικής Μάνης -με αποκορύφωμα τον πρόσφατο θάνατο 49χρονου, μετά τη σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του με ένα από αυτά τα ζώα- επισημαίνει ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, την οποία κοινοποιεί και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο δήμαρχος ζητεί από τον υπουργό να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα να προχωρήσει στην λήψη “δραστικών” αποφάσεων, μέσα στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Ειδικότερα, ο Δ. Γιαννημάρας σημειώνει στην επιστολή του:

“Κύριε υπουργέ,

Με το αριθμ. 6578/11-09-2020 ἐγγραφό µας, σας είχαμε ενημερώσει για την υπέρμετρη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και για τους κινδύνους που διέτρεχε η ζωή των συμπολιτών µας.

Σήµερα είµαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ένας συνάνθρωπός µας 49 ετών έχασε τη ζωή του επειδή ένας αγριόχοιρος έπεσε πάνω στη µηχανή που οδηγούσε, επί της επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουµε, για να µη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές, να έχουµε τις δικές σας δραστικές αποφάσεις ή τις αποφάσεις σε Περιφερειακό επίπεδο αν αυτό το επιτρέπει η Νομοθεσία”.

 

400 rapid test παρέδωσε η Π.Ε. Κορινθίας στην ΚΟΜΥ Κορίνθου

Posted: 01 Dec 2020 11:23 AM PST

Συνολικά 400 rapid test παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής στην γιατρό και επόπτρια των Κινητών Μονάδων Υγείας ΕΟΔΥ Κορίνθου Ιωάννα Τζούμαρη.

Τα εν λόγω τεστ προορίζονται για εργάτες γης από τρίτες χώρες, οι οποίοι απασχολούνται στην Κορινθία και η προμήθεια -και στη συνέχεια διάθεσή τους- από την Περιφέρεια γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μέτρα για την ανακούφιση των μικρών σούπερ μάρκετ ζητεί ο σύλλογος Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας

Posted: 01 Dec 2020 11:22 AM PST

Να ενταχθούν τα μικρά τοπικά σούπερ μάρκετ στις επιχειρήσεις που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει πληττόμενες από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού covid-19 ζητεί ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας.

Ο σύλλογος στη σχετική ανακοίνωσή του, την οποία κοινοποιεί προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, τους βουλευτές του νομού, την ΓΣΕΒΕ, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την Τοπική Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Ν. Μεσσηνίας, τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση, “εντελώς λανθασμένα και άδικα συνεχίζει να µας αντιμετωπίζει µε τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις µεγάλες αλυσίδες υπεραγορών, τις οποίες η κρίση φαίνεται να έχει ευνοήσει”.

Καλεί δε στην άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ανακούφιση των επαγγελματιών, μελών του.

 

Την ανακοίνωση του συλλόγου μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Καταγράφηκαν 30 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου

Posted: 01 Dec 2020 11:19 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.199.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 1 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.199 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 107.470, εκ των οποίων το 52,9% άνδρες.

4,919 (4,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28.590 (26,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

596 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (28,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 597 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 111 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.517 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.021 (40,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 30, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 1.822.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 8, στην Π.Ε. Αρκαδίας 10, στην Π.Ε. Κορινθίας 2, στην Π.Ε. Λακωνίας 4 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 6.

Συνολικά 54 νοσηλευόμενοι μέχρι χθες. Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στα νοσοκομεία Καλαμάτας (24), Κορίνθου (13), Σπάρτης (9) και Τρίπολης (8).

Αρνητικά τα 67 rapid test σε υπαλλήλους τριων Διευθύνσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 01 Dec 2020 11:18 AM PST

H Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη στην προμήθεια rapid test για τον έλεγχο όλων των υπαλλήλων της ως προς την εκδήλωση κρουσμάτων κορονοϊού covid-19.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι του προσωπικού της Περιφέρειας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, θα είναι συχνοί και επαναλαμβανόμενοι.

Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, εξετάστηκαν συνολικά 67 υπάλληλοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων, Κοινωνικής Μέριμνας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Και τα 67 δείγματα γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) που ελέγχθηκαν ήταν αρνητικά.

Οπως έχει πρόσφατα δηλώσει ο περιφερειάρχης, όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υποβληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε διπλό rapid test για την ανίχνευση του κορονοϊού covid-19.

Ηδη ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ενέκρινε την σχετική δαπάνη, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα εν λόγω τεστ θα είναι επαναλαμβανόμενα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Ικανοποίηση Π. Νίκα μετά την μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με την Ε.Ε. για την πορεία και την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ

Posted: 01 Dec 2020 11:16 AM PST

Ικανοποίηση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά την εξάωρης και πλέον διάρκειας τεχνική σύσκεψη που είχε σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Επιτροπής Παρακολούθησης, αναφορικά με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και την μέχρι τώρα πορεία του εν λόγω προγράμματος.

“Συζητήθηκαν όλα τα θέματα του ΠΕΠ Πελοποννήσου, όπως επίσης το φυσικό αέριο, όπως επίσης ο σιδηρόδρομος, καθώς και διαχείριση των απορριμμάτων, υπόθεση η οποία προωθείται μέσω της ομάδας JASPERS” δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας πως “όλα φαίνεται να είναι σε καλή πορεία, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις -μετά από συνεργασία προς θετική κατεύθυνση-, θα ληφθούν σε ανάλογη συνάντηση, την ερχόμενη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου”.

Στην σύσκεψη, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετείχε κλιμάκιο στελεχών υπό τον Κάρστεν Ράσμουσεν (Carsten  Rasmussen), επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ε.Ε. Στην αρμοδιότητά του εν λόγω αξιωματούχου είναι ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση εφαρμογής των χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στη σύσκεψη μετείχε ο  Δημήτρης Σκάλκος, γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εγκαθίστανται σε 4 πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 01 Dec 2020 11:15 AM PST

Τέσσερις σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκατασταθούν σε ισάριθμες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου -και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, την Σπάρτη, το Ναύπλιο και το Λουτράκι- με στόχο να έχουν λειτουργήσει σε περίπου 4 μήνες από σήμερα.

Την σχετική σύμβαση, δαπάνης 45.696,48 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, με την ανάδοχο εταιρεία.

Οι εν λόγω σταθμοί, που θα τοποθετηθούν σε χώρους ιδιοκτησίας της Περιφέρειας, θα έχουν τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων ο καθένας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την σύμβαση, οι σταθμοί αυτοί “θα παραμετροποιηθούν και θα διασυνδεθούν με πλατφόρμα διαχείρισης μέσω ειδικού λογισμικού προκειμένου, α) να παρακολουθείται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση λειτουργίας τους, β) να ρυθμίζονται οι σχετικές παράμετροι ως προς την πρόσβαση, την διαθεσιμότητα, την ισχύ φόρτισης, γ) να αντλούνται λεπτομερείς αναφορές και στατιστικά στοιχεία για την χρήση, την κατανάλωση ενέργειας, δ) να δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο την διαθεσιμότητα και κατάστασή τους, να πραγματοποιούν κράτηση ενός σημείου φόρτισης και να λαμβάνουν στοιχεία σχετικά με την χρήση των υπηρεσιών φόρτισης που έλαβαν μέσω των συγκεκριμένων σταθμών”.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη διαθέτει δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ώς την ερχόμενη Παρασκευή, θα παραλάβει άλλα 4.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, τέλος, μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει προμήθεια και άλλων τέτοιου τύπου οχημάτων, με τον συνολικό αριθμό των οποίων να ανέρχεται σε 11. Επιδίωξη της Περιφέρειας, κατέληξε ο Π. Νίκας, είναι κάθε χρόνο να προσθέτει από 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα στον στόλο οχημάτων της.

Αύριο Τετάρτη, στην Κυπαρισσία, η υπογραφή από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα της σύμβασης για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης

Posted: 01 Dec 2020 11:14 AM PST

Αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, θα υπογράψει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας, το εργολαβικό συμφωνητικό για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, έργο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κυπαρισία, θα μιλήσει εξ άλλου για την πορεία συνολικά 18 έργων στην Τριφυλία και θα ανακοινώσει τους χρόνους υλοποίησής τους.

Μεταξύ των έργων στα οποία θα αναφερθεί ο Π. Νίκας θα είναι το λιμάνι Κυπαρισσίας, το έργο στους Χριστιάνους, καθώς και αθλητικά έργα.

 

Πιθανή δημοπράτηση αρχές του 2021 της ανακατασκευής του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, στο οποίο θα εφαρμοστεί γεωθερμία

Posted: 01 Dec 2020 11:13 AM PST

Περί τις αρχές του επόμενου χρόνου εκτιμάται ότι θα γίνει δυνατό να δημοπρατηθεί το έργο ανακατασκευής του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, καθώς η σχετική μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σε σύσκεψη για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου και αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού του εξοπλισμού, η οποία έγινε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το πρωί σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στην Καλαμάτα.

Στην σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε -και ήδη δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες από τον περιφερειάρχη-, να εφαρμοστεί γεωθερμία σε συνδυασμό με ηλιοσυλλέκτες στην στέγη του Διοικητηρίου, καθώς επιδίωξη της περιφερειακής Αρχής είναι να καταστεί ενεργειακά αυτόνομο. Συγκεκριμένα,

όσον αφορά τη γεωθερμία, θα γίνουν περί τις 50 γεωτρήσεις βάθους περί τα 100 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here