Χριστουγεννιάτικη διάθεση στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικη διάθεση στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 


Καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου

Posted: 10 Dec 2020 12:58 PM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.534.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 10 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.534 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 121.253, εκ των οποίων το 52,7% άνδρες.

5.066 (4,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 34.181 (28,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

571 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 697 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 81 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.370 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.351 (40,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 16, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.057.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 4, στην Π.Ε. Αρκαδίας 1, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Εξ άλλου, μέχρι χθες Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, νοσηλεύονταν 40 ασθενείς covid-19 στα νοσοκομεία της Περιφέρειας (Αργους 4, Τρίπολης 3, Κορίνθου 9, Σπάρτης 10 και Καλαμάτας 14).

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με το φυσικό αέριο και το τρένο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 10 Dec 2020 12:57 PM PST

Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με στελέχη της Περιφέρειας σχετικά με το φυσικό αέριο και το τρένο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των φακέλων που έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν όψει της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, είχε τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου), επισημαίνοντας στην διάρκειά της ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να διαθέσει αποκλειστικά στην συγκεκριμένη δημόσια επιχείρηση την πίστωση των 20.000.000 ευρώ για τα δίκτυα προς όλες τις μεγάλες πόλεις των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Την ίδια θέση ο Π. Νίκας εξέφρασε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε για το ίδιο θέμα με στελέχη της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας).

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα για το πρόβλημα των απορριμμάτων στον Δήμο Ερμιονίδας

Posted: 10 Dec 2020 12:56 PM PST

Τηλεδιάσκεψη σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων στον Δήμο Ερμιονίδας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, με τον γενικό γραµµατέα Συντονισµού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, στην οποία μετείχαν επίσης ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, όπως και ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Γιώργος Παυλάκης δόθηκε προσωρινή λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα, εν όψει της υλοποίησης του κεντρικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας.

Oι προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών 2017 – 2037

Posted: 10 Dec 2020 12:54 PM PST

Τις προτάσεις της υπέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο εξειδίκευσης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών σε περιφερειακό επίπεδο (ΕΣΣΜ 2017 – 2037).

Η Περιφέρεια, ειδικότερα, προώθησε τις εν λόγω προτάσεις προς την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 

Τις προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Παραδόθηκαν 6 ηλεκτροκίνητα οχήματα στις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 10 Dec 2020 12:52 PM PST

Συνολικά 6 ηλεκτροκίνητα οχήματα παραδόθηκαν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις Π.Ε. της Περιφέρειας.

Η παράδοση των εν λόγω οχημάτων -ένα για την έδρα, και από ένα για τις Περιφερειακές Ενότητες- έγινε στις 11.30 το πρωί, στην Τρίπολη, με τον περιφερειάρχη να παραδίδει τα κλειδιά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στους οδηγούς.

Σε δηλώσεις του, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο οι Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν παραλάβει ακόμα 5 οχήματα τέτοιου τύπου.

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το κάστρο της Μεθώνης εξήγγειλε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 10 Dec 2020 12:50 PM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα των καταρρεύσεων τμημάτων των τειχών του κάστρου της Μεθώνης.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, στο οποίο περιγράφεται η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το αξιόλογο αυτό μνημείο.

Με την ευκαιρία αυτή, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει πρωτοβουλία και για την περίφραξη των δύο πλευρών της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου.

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα με φορείς στην Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 10 Dec 2020 12:49 PM PST

Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της Κορινθίας είχε απόψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, αργά το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, μετέβη στην Κόρινθο, όπου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας είχε συνεργασία με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας, όπως επίσης και συναντήσεις με φορείς του νομού.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 10 Dec 2020 12:47 PM PST

Την τέταρτη τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τη δράση 3.a.4 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η τροποποίηση της πιο πάνω δράσης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”, αφορά την αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων έως τις 23  Δεκεμβρίου (στις 3 το μεσημέρι).

 

Την σχετική απόφαση μπορείτε να την δείτε εδώ.

Χριστουγεννιάτικη διάθεση στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 10 Dec 2020 12:45 PM PST

Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Διοικητήριο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη δίνουν τα έλατα που στολίστηκαν -στο ισόγειο και στον όροφο- ακτινοβολώντας μια νότα αισιοδοξίας, μέσα στον ζόφο της πανδημίας.

Εκτός από τα δύο δέντρα στο κτήριο της Περιφέρειας, ένα ακόμα έχει στολιστεί από την Περιφέρεια και στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here