3 συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου το επόμενο 4ήμερο, ειδική για προϋπολογισμό αλλά και τακτική - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

3 συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου το επόμενο 4ήμερο, ειδική για προϋπολογισμό αλλά και τακτική

 


Συναντήσεις εργασίας είχε χθες Τετάρτη στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 17 Dec 2020 11:24 AM PST

Συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρο Αργειτάκο με τον οποίον συζήτησε σχετικά με το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων, γνωστοποιώντας ότι πλέον του μηνός διεξάγεται διαπραγμάτευση της Περιφέρειας με την ανάδοχη εταιρεία επί των οικονομικών της συμφωνίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση με επιχειρηματίες της Λακωνίας και σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου -επί τη βάση αιτημάτων που διατύπωσαν για βελτίωση ορισμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας-, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης για το θέμα αυτό, έδωσε εντολή να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό η Διεύθυνση Ανάπτυξης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξ άλλου, επέδειξε κατά τις χθεσινές συναντήσεις του ο Π. Νίκας για την δημιουργία σχολής υφαντικής στο Γεράκι, καθώς η υφαντική τέχνη για τη δημιουργία κιλιμιών στον όρθιο αργαλειό στο Γεράκι Λακωνίας εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2019.

Το αίτημα μετέφερε στον περιφερειάρχη η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και από την πλευρά του ο Π. Νίκας σημείωσε ότι θα μπορούσε είτε να δημιουργηθεί η σχολή ως παράρτημα του ΚΕΚ Σπάρτης, είτε χρηματοδοτώντας τον σύλλογο για να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης Δημοσθένη Τσαπάρα επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει στην στήριξη των μουσικών του εκδηλώσεων, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα λάβουν χώρα και εκτός Σπάρτης.

Επίσης, αναφορικά με τον βυζαντινό ναό στον Ασωπό, για τα προβλήματα στον οποίον ο Π. Νίκας ενημερώθηκε από εκπροσώπους του συμβουλίου, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει, με την προϋπόθεση ότι ο ναός είναι χαρακτηρισμένο μνημείο, με σχετικό ΦΕΚ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συναντήσεις και με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων με τους οποίους συζήτησε σχετικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν μέσα στο 2021 με αφορμή την επετείο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Οι χθεσινές συναντήσεις του Π. Νίκα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη έγιναν παρουσία, του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βερούτη, του αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη, καθώς και της περιφερειακής συμβούλου Μαργαρίτας Σπυριδάκου, εντεταλμένης για την οργάνωση των εκδηλώσεων της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τρεις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα στο επόμενο τετραήμερο, κατεπείγουσα αύριο Παρασκευή, ειδική για προϋπολογισμό αλλά και τακτική την ερχόμενη Δευτέρα

Posted: 17 Dec 2020 11:18 AM PST

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα.

Η συνεδρίαση θεωρείται κατεπείγουσα λόγω της φύσης των θεμάτων της, στα οποία περιλαμβάνονται:

– Ενημέρωση – συζήτηση για τα πυρηνελαιουργεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

– Λήψη απόφασης για την προστασία και επέκταση του ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”.

– Εκφραση αλληλεγγύης του Περιφερειακού Συμβουλίου στους συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα.

– Συζήτηση για τα μέτρα προστασίας από την covid-19 σε σχέση με τους εργάτες γης.

– Συζήτηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω του κορονοϊού.

– Συζήτηση για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού.

 

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2021

Εξ άλλου, την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε ειδική συνεδρίαση -που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 3.15 το μεσημέρι- θα κληθεί να συζητήσει και να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2021.

Από κοινού με τον προϋπολογισμό για τον επόμενο χρόνο, το σώμα καλείται να εγκρίνει και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης για το 2021.

 

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.

Την ίδια ημέρα, δηλαδή την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης, πάντα- η οποία είναι προσδιορισμένη να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα.

Τα 16 θέματα που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της εν λόγω συνεδρίασης μπορείτε να τα δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-21-12-2020-τακτική

Εκτακτη πίστωση 780.000 ευρώ προς την Περιφέρεια από το Εσωτερικών

Posted: 17 Dec 2020 11:15 AM PST

Πίστωση 780.000 ευρώ έλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το υπουργείο Εσωτερικών ως έκτακτη επιχορήγηση, με σκοπό την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Το πιο πάνω κονδύλιο αποτελεί μέρος του συνολικού ύψους 10.000.000 ευρώ ποσού, το οποίο το υπουργείο Εσωτερικών κατένειμε και στις 13 Περιφέρειες της χώρας για τον πιο πάνω λόγο.

Τρεις οικίσκοι isobox από την Περιφέρεια σε δημόσιες δομές υγείας στη Λακωνία και τη Μεσσηνία

Posted: 17 Dec 2020 11:14 AM PST

Τρεις οικίσκοι τύπου isobox παραδίδονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ισάριθμες δημόσιες δομές υγείας, αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, από έναν οικίσκο θα παραλάβουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης στην Π.Ε. Μεσσηνίας και ο Υγειονομικός Σταθμός Γλυκόβρυσης στην Π.Ε. Λακωνίας.

Επικοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΔΕΔΑ

Posted: 17 Dec 2020 11:13 AM PST

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα, ενώ συνομιλία είχε μαζί του τηλεφωνικά και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Το κλιμάκιο που συναντήθηκε με το στέλεχος της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου), αποτελούσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου Αντώνης Ψαράκης και ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Γιώργος Παυλάκης.

Στο πλαίσιο της χθεσινής επικοινωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ ενημερώθηκε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει προς την Επιχείρηση πίστωση 20.000.000 ευρώ, μέσω της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στις 6 μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας.

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας – Δήμου Μεγαλόπολης για αποκατάσταση του δρόμου στην Φαλαισία

Posted: 17 Dec 2020 11:12 AM PST

Προγραμματική σύμβαση για το έργο αποκατάστασης του κεντρικού δρόμου στη Φαλαισία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο, σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, με το προϋπολογισμού 564.000 ευρώ εν λόγω έργο -που χρηματοδοτείται από το 4ο ΕΑΠ Μεγαλόπολης (λιγνιτόσημο)- θα γίνει αποκατάσταση του κύριου δημοτικού δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Φαλαισίας.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ο συγκεκριμένος δρόμος “μετά την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει κατεπειγόντως να επισκευαστεί, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητά του”.

 

 

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συναντήθηκε με την ΠΟΕΕ

Posted: 17 Dec 2020 11:11 AM PST

Με αντιπροσωπεία της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και

Επιχειρηματικότητας (ΠΟΕΕ) συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές να υπογραφεί μεταξύ τους, τον ερχόμενο Ιανουάριο, προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την υποβολή από κοινού μελέτης και τεχνικού δελτίου για χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, δράσεων για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, θα επιδιωχθεί να υπάρξει και περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ομοσπονδίας.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΕ, τέλος, επέδωσε στον περιφερειάρχη Π. Νίκα ψήφισμα του Δ.Σ. της με αιτήματα για την λήψη από την κυβέρνηση μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων – μελών της Ομοσπονδίας από τις συνέπειες των μέτρων αποτροπής διάδοσης του νέου κορονοϊού.

 

Το εν λόγω ψήφισμα, που υπογράφουν η ΠΟΕΕ, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου, ο Εμπορικός Βιοτεχνικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Κρανιδίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, το Σωματείο Επαγγελματιών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ο Εμπορικός Επαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Λεωνιδίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης και η Ενωση Επιχειρηματιών Μονεμβασιάς, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ψήφισμα της Γ.Σ. της ΕΟΚΑ για την ανάγκη κατασκευής σύγχρονου οδικού άξονα στην δυτική Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη

Posted: 17 Dec 2020 11:09 AM PST

Με ψήφισμά της το Γενικό Συμβούλιο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) καταγγέλλει “την διαχρονική εγκληματική αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων για την µη κατασκευή μέχρι σήµερα, σύγχρονων και ασφαλών αυτοκινητοδρόµων σε Πελοπόννησο και Κρήτη (οδικοί άξονες Πατρών – Πύργου – Καλό Νερό – Τσακώνα και Βόρειος Οδικό Αξονας Κρήτης), που δεν αποκαλούνται τυχαία δρόμοι «καρμανιόλες», καθώς κατασκευαστικά είναι επαρχιακοί δρόμοι και καλούνται να εξυπηρετήσουν ανάγκες σύγχρονων εθνικών οδικών αξόνων, για εκατομμύρια οχήματα, µε αποτέλεσµα να προκαλούνται αμέτρητα δυστυχήματα”.

Το εν λόγω ψήφισμα απευθύνεται προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αλλά κοινοποιείται, τόσο προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και προς άλλους υπουργούς, καθώς και προς τους περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

“Επανειλημμένα, ως περιφερειακή Αρχή, έχουμε εκφράσει τη θέση μας για την απόλυτη ανάγκη ενός σύγχρονου οδικού άξονα από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σχολιάζοντας το εν λόγω ψήφισμα.

Το ψήφισμα της ΕΟΚΑ μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ελλειψη πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 17 Dec 2020 11:07 AM PST

Σημαντικό πρόβλημα δημιουργείται στην Π.Ε. Μεσσηνίας εξ αιτίας της έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

Ως εκ τούτου και με γνώμονα την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας -μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου- απέστειλε έγγραφο, για δεύτερη φορά,  προς το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών αιτούμενη την προμήθεια πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Η πιο πάνω ενέργεια κρίθηκε σκόπιμη καθώς τα αποθέματα πινακίδων κυκλοφορίας εξαντλήθηκαν λόγω καθυστερήσεων από το υπουργείο στην προμήθειά τους.

Περαιτέρω, με το ανωτέρω έγγραφό της η εν λόγω Διεύθυνση ζητεί να προσδιοριστεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί εκ μέρους της μέχρι να ολοκληρωθεί η προμήθεια νέων πινακίδων από το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here