Ελλάδα τα πρώτα 9.000 εμβόλια -Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Ελλάδα τα πρώτα 9.000 εμβόλια -Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί

 


Έφτασαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στα σύνορα της χώρας στον Προμαχώνα, τα πρώτα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τις πρώτες 9.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BionTech, σύμφωνα με όσα μετέδωσε o τηλεοπτικός σταθμός OPEN TV. Στο σημείο, στα σύνορα της χώρας, βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Βίντεο: Τα πρώτα 9.000 εμβόλια στην Ελλάδα
Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στη χώρα μας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, και θα βρίσκονται στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου. Θυμίζουμε πως οι εμβολιασμοί ξεκινούν επισήμως στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου.

Τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν φορτία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τη μονάδα παραγωγής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού, στην πόλη Πουρς του Βελγίου, αναχώρησαν την παραμονή των Χριστουγέννων με προορισμό τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως ανέφερε χθες δανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο, τα πρώτα φορτία των εμβολίων θα περιλαμβάνουν γύρω στις 10.000 δόσεις για κάθε χώρα. Το σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει έναρξη των εμβολιασμών την ίδια μέρα, στις 27 Δεκεμβρίου, και στα 27 κράτη-μέλη.

Ολα έτοιμα για την έναρξη των εμβολιασμών

Στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με το κυβερνητικό επιτελείο χθες επιβεβαιώθηκε ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό και εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ταχεία υλοποίηση της πρώτης φάσης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού με την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία της ενημέρωσης των πολιτών μέσω της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τη σημασία του εμβολιασμού και για το πώς φτάσαμε, μέσα από μια παγκόσμια αλυσίδα συνεργασίας ειδικών και επιστημόνων, στον δρόμο για τη δημιουργία ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, ώστε να χτίσουμε σταδιακά τείχος ανοσίας.

Από το σχέδιο «Ιπποκράτης» στην επιχείρηση «Ελευθερία»

Να σημειωθεί ότι όλες οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν τα φορτηγά με τα εμβόλια έχουν ήδη χρονομετρηθεί και τα logistics της όλης επιχείρησης έχει αναλάβει ο Στρατός. Στη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων στα νησιά θα συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με στρατιωτικά αεροσκάφη C130, ενώ προβλέπεται επιπλέον διάθεση προσωπικού.

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν συνολικά 3.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

Τα επόμενα 24ωρα το σχέδιο «Ιπποκράτης» θα πάρει την τελική του μορφή, ενώ την επιχείρηση θα επιβλέπει «ομάδα εμβολίου» με έδρα το κτίριο Φάρος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συνδέσμους από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τον Στρατό και το Λιμενικό.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία», που θα έχει ως «βάσεις» τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

70.000 εμβολιασμοί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου
Το ελληνικό πλάνο για το εμβόλιο προβλέπει ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι πρώτοι 70.000 πολίτες, με προτεραιότητα τους υγειονομικούς, ηλικιωμένους και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του κράτους.

Σύμφωνα με την τελική μορφή του σχεδίου «Ελευθερία» στην πρώτη φάση -με εκκίνηση την 27η Δεκεμβρίου- θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρονίων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης.

Η δεύτερη φάση των εμβολιασμών
Στη δεύτερη φάση -με εκτιμώμενη εκκίνηση τον Φεβρουάριο του 2021- θα εμβολιαστούν τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων).

Θα υπάρξει επίσης περαιτέρω προτεραιοποίηση ως εξής:

Ατομα ηλικίας 85 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με Covid-19 ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων), ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με ovid-19.

Η τρίτη φάση εμβολιασμών, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο, θα αφορά τον πληθυσμό ηλικίας 18 ετών και άνω, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here