ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα η επαρκής ταχύτητα του διαδικτύου και εκτός των αστικών κέντρων της Περιφέρειας” - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα η επαρκής ταχύτητα του διαδικτύου και εκτός των αστικών κέντρων της Περιφέρειας”


 Τις εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες του Ιντερνετ εκτός των αστικών κέντρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Η επάρκεια ταχύτητας στο διαδίκτυο σε κάθε περιοχή της Περιφέρειας είναι κρίσιμο στοιχείο έτσι κι αλλιώς, ενώ ένας επιπλέον λόγος που η ανάγκη για γρήγορο ίντερνετ γίνεται απολύτως απαραίτητη είναι η πανδημία της covid-19, καθώς λόγω των μέτρων υπάρχει πλέον πολύς κόσμος που εργάζεται με τηλε-εργασία, από το σπίτι του” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας υπάρχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πλέον διαδικτυακά, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και σε υπηκόους χωρών της Ευρώπης που επιλέγουν να κατοικούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να εργάζονται διαδικτυακά.

Αφορμή για τις πιο πάνω δηλώσεις του Π. Νίκα έδωσε έγγραφο προς τον ΟΤΕ -που κοινοποιήθηκε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου- και αφορά τις απελπιστικά αργές ταχύτητες του διαδικτύου στην περιοχή του Εξοχικού, χωριού στον Δήμο Τριφυλίας.

Το εν λόγω έγγραφο υπογράφουν συνολικά 104 άτομα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, η πρόεδρος της Κοινότητας Εξοχικού Κωνσταντίνα Καναβού και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατσιμπαλαίων του Εξοχικού Τριφυλίας Νίκος Ρένεσης.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο, “οι υπηρεσίες Ιντερνετ για τουλάχιστον 15 χρόνια εξακολουθούν να είναι χαμηλής ταχύτητας έως µηδενικές, έχουν βλάβες λόγω καιρικών φαινομένων, ενώ σύμφωνα µε το πρόγραµµα πληρωμής έπρεπε να είναι πολύ πιο προσιτό στην ταχύτητα των 24Mbps που είναι το μέγιστο διαθέσιµο στην περιοχή”.

Τονίζεται δε, στο ίδιο έγγραφο, πως “η Κοινότητα έχει επιχειρήσεις, ιδιώτες µε παιδιά που παρακολουθούν µαθήµατα, δάσκαλους που διδάσκουν τώρα µαθήµατα μέσω webex”, κι ακόμα ότι “διαμένουν στο χωριό φοιτητές και µαθητές σχολείων”, καθώς επίσης και ότι “το χωριό έχει µεγάλη επισκεψιμότητα (ιδιοκτήτες παραθεριστικών οικιών), τόσο τα Σαββατοκύριακα, όσο και κατά τις περιόδους των εορτών και τους καλοκαιρινούς µήνες και σε πολλούς από τους επισκέπτες τους είναι απαραίτητο το Ιντερνετ για την επικοινωνία µε τις επιχειρήσεις – εργασίες τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here