Προμήθεια 40.000 μασκών για το προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Προμήθεια 40.000 μασκών για το προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 


Καθαρίζεται και διαμορφώνεται μετά από πολλά χρόνια το ρέμα Περιστερώνα της Πουλίτσας

Posted: 03 Dec 2020 01:13 PM PST

Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Περιστερώνα της Πουλίτσας πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής τις προηγούμενες ημέρες, μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Πούλο.

Ο αντιπεριφερειάρχης, ειδικότερα, επιθεώρησε το έργο καθαρισμού και διαμόρφωσης της κοίτης σε όλο το μήκος του ρέματος του Περιστερώνα, το οποίο, μετά από πολλά χρόνια, υλοποιείται προκειμένου οι κάτοικοι των γύρω περιοχών -Πουλίτσα, Κρήνες, Ευαγγελίστρια και Κοκκώνι- “να μη φοβούνται την βροχή” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Τ. Γκιολής.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε. Κορινθίας έχουν ως προτεραιότητα τις εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του ρέματος Περιστερώνα, εστιάζοντας στην ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των περιουσιών τους στις περιοχές κατά μήκος του ρέματος.

Απολογισμός της διανομής ΤΕΒΑ του περασμένου Νοεμβρίου στη Μεσσηνία

Posted: 03 Dec 2020 01:10 PM PST

Γνωστοποιείται ο απολογισμός της διανομής ΤΕΒΑ του περασμένου Νοεμβρίου στη Μεσσηνία καθώς και αναλυτικός πίνακας αναφορικά με την χορήγηση των αδιάθετων ποσοτήτων τροφίμων προς διάφορες κοινωνικές δομές.

Τους σχετικούς πίνακες μπορείτε να δείτε εδώ.

Καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου

Posted: 03 Dec 2020 01:08 PM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.882.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 3 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 111.537, εκ των οποίων το 52,9% άνδρες.

4958 (4,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29.474 (26,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

622 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 177 (28,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 620 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 100 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.706 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1085 (40,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 22, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 1.885.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 1, στην Π.Ε. Αρκαδίας 5, στην Π.Ε. Κορινθίας 4, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 9.

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 03 Dec 2020 01:07 PM PST

Μέ έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η ΕΜΥ (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία) γνωστοποιεί ότι σήμερα και αύριο θα εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην χώρα μας, τα οποία θα επηρεάσουν και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, στο εν λόγω έκτακτο δελτίο της πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η ΕΜΥ σημειώνει τα εξής:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥ

“Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν:

1) Σήμερα Πέμπτη (03-12-2020)

Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά το βράδυ την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (04-12-2020).

2) Αύριο Παρασκευή (04-12-2020)

Την κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ την ανατολική Μακεδονία. Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Επίσης σήμερα Πέμπτη (03-12-2020) στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 και πρόσκαιρα από το βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (04-12-2020).

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)”.

 

* Στην φωτογραφία, ο αριστερός χάρτης δείχνει την πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη 3 και ο δεξιά την πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Εκτίμηση της κατάστασης αναφορικά με τον κορονοϊό covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 03 Dec 2020 01:06 PM PST

Η εκτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά την διασπορά του κορονοϊού covid-19 αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε το πρωί σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενη επιβάρυνση στην Αργολίδα, καθώς -στην περιοχή των Διδύμων, ιδιαίτερα- διαπιστώθηκαν κρούσματα σε ντόπιους, σε εργάτες γης τρίτων χωρών, καθώς και σε ρομά. Καταγράφηκε, επίσης η αύξηση περιπτώσεων που εμφανίζεται  και στην Αρκαδία, λόγω των κρουσμάτων σε στρατεύσιμους σε στρατόπεδο της περιοχής της Τρίπολης.

“Η κατεύθυνσή μας ως Περιφέρεια είναι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε ζητήσει ο ΕΟΔΥ. Παρεμβαίνουμε -παρέχοντας είτε μέσα, είτε προσωπικό, είτε πιστώσεις- όπου και όπως μας ζητήσει ο εν λόγω φορέας, στο πλαίσιο επικούρησης των προσπαθειών που καταβάλλονται” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας τόνισε παράλληλα, ότι “παρά την γενικά καλή κατάσταση που καταγράφεται -μέχρι τώρα- στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά την διασπορά του κορονοϊού, η περιφερειακή Αρχή σε κάθε περίπτωση συντάσσεται με την εθνική στρατηγική την οποία υπαγορεύει η κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα του lockdown που έχει επιβληθεί πανελλαδικά”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στη σημερινή σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι τα στελέχη της Περιφέρειας οφείλουν να είναι μεταξύ των πρώτων που θα πρέπει να εμβολιαστούν -όταν φθάσει στη χώρα μας το εμβόλιο- δίνοντας έτσι το παράδειγμα για τους πολίτες.

“Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι να εμβολιαστούν, καθώς όπως διαφαίνεται το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος αναχαίτισης της πανδημίας” επισήμανε ο περιφερειάρχης καταλήγοντας.

Σύσκεψη για τον ρόλο του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 03 Dec 2020 01:05 PM PST

Ο ρόλος του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε το πρωί σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης στην εν λόγω σύσκεψη -στην οποία μετείχε και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλης Χαντζής- την θέση αυτή στελεχώνει ένα υπεύθυνο αστικά και ποινικά στέλεχος για θέματα όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και γενικά για ζημιές σε περιουσίες και βλάβες στην ανθρώπινη ζωή.

Στον ρόλο του συντονιστή περιλαμβάνονται επίσης οι επισκέψεις σε όλες τις Π.Ε. προκειμένου να διαπιστώνει τα όποια προβλήματα και να εισηγείται παρεμβάσεις προς επίλυσή τους:

“Είναι αυτός που εισηγείται προς τον περιφερειάρχη την κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αυτός που υποδεικνύει πού πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις άρσης επικινδυνότητας, ενώ έχει λόγο για την κίνηση των μηχανημάτων των Π.Ε. που θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την αντιμετώπιση ζητημάτων πολιτικής προστασίας” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Υπενθυμίζεται ότι η έδρα του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα (τηλέφωνο 272 13 61425 και κινητό 6974 835703).

Ευρεία σύσκεψη αύριο για σύγκλιση στο οικονομικό, αναφορικά με την ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 03 Dec 2020 01:04 PM PST

Σύσκεψη συγκαλείται αύριο Παρασκευή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε μία προσπάθεια σύγκλισης όσον αφορά το οικονομικό θέμα με την εταιρεία που έχει αναλάβει την ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η σημαντική αυτή σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή όλων των συμβούλων της Περιφέρειας, τεχνικών, νομικών και οικονομικών, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πιστώσεις περί τις 800.000 ευρώ για έργα πολιτισμού στη Μεσσηνία

Posted: 03 Dec 2020 01:02 PM PST

Πιστώσεις για έργα πολιτισμού στην περιοχή της Μεσσηνίας γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι οι χρηματοδοτήσεις προκύπτουν μετά από σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας θα διατεθούν 50.000 ευρώ για το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία.

Ακόμα, ο Π. Νίκας έκανε γνωστό ότι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου ανάπλασης του προαύλιου χώρου στον ναό Αγίου Σωτήρος Χριστιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, και διαμορφώθηκε στο ποσό των 625.000 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι εντάχθηκε -με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ- το έργο βελτίωσης και αποκατάστασης της πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν τα μνημεία, α) Μονή του Σωτήρος στο Εξωχώρι, β) Μονή της Παναγίας του Χελμού στο Κέντρο και γ) Μονή της Ευαγγελίστριας στον Κάμπο. To εν λόγω έργο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με τον Δήμο Δυτικής Μάνης, η οποία θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα.

Προμήθεια 40.000 μασκών για το προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 03 Dec 2020 01:01 PM PST

Σύμβαση για την προμήθεια συνολικά 40.000 μασκών χειρουργικού τύπου, μιας χρήσης, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Η προμήθεια αυτή, συνολικού ύψους 5.512 ευρώ, προορίζεται για την προστασία των υπαλλήλων και εν γένει του προσωπικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά την διάδοση του κορονοϊού covid-19.

Ας σημειωθεί ότι το κόστος της κάθε μάσκας είναι 0,13 ευρώ συν 6% ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here