Εκταμίευση 491.865,88 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Εκταμίευση 491.865,88 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

 


Καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

Posted: 16 Dec 2020 10:56 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.190.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 16 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.190 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 127.557, εκ των οποίων το 52,5% άνδρες.

5.163 (4,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36.669 (28,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 162 (29,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 768 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.870 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.556 (40,2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 13, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.128.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 0, στην Π.Ε. Αρκαδίας 4, στην Π.Ε. Κορινθίας 6, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 0.

Μέχρι χθες Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, εξ άλλου, στα νοσοκομεία της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 27 ασθενείς covid-19 (Αργους 1, Τρίπολης 4, Κορίνθου 5, Σπάρτης 6 και Καλαμάτας 11).

Συναντήσεις εργασίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Σπάρτη

Posted: 16 Dec 2020 10:56 AM PST

Συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρο Αργειτάκο, την πρόεδρο του Ινστιτούτου Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου πρώην νομάρχη Ευρυτανίας και περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, καθώς και τον πρόεδρο του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης Δημοσθένη Τσαπάρα.

Συνεντεύξεις δικηγόρων για πρόσληψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με έμμισθη εντολή

Posted: 16 Dec 2020 10:52 AM PST

Πολύωρη διαδικασία συνεντεύξεων -από αρμόδια επιτροπή, με επικεφαλής δικαστικό λειτουργό- των δικηγόρων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για πρόσληψη στην έδρα της με έμμισθη εντολή, έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη.

Την διαδικασία, στην οποία προσήλθαν 10 δικηγόροι -με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, αλλά και με εμπειρία, οι περισσότεροι, στο διοικητικό δίκαιο- παρακολούθησε και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η κρίση των υποψηφίων θα γίνει περί τις γιορτές όταν και θα εξαχθούν τα αποτελέσματα, οπότε και θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, την οποία θα συγκαλέσει ο δικαστικός που προεδρεύει του σώματος.

Συμβάσεις προμελετών για την 1η επαρχιακή οδό Μεσσηνίας

Posted: 16 Dec 2020 10:50 AM PST

Στην υπογραφή τριων συμβάσεων προμελετών για την 1η επαρχιακή οδό της Μεσσηνίας προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη.

Οι συμβάσεις αφορούν προμελέτες για τα τμήματα Βέργα – Κάμπος, παράκαμψη Καρδαμύλης και βελτιώσεις από Καρδαμύλη μέχρι Στούπα καθώς και την παράκαμψη Αγίου Νίκωνα (προς Οίτυλο), στην 1η επαρχιακή οδό.

Εκτιμάται ότι σε ένα μήνα περίπου θα υποβληθούν οι εν λόγω προμελέτες, οποότε θα ακολουθήσει επιλογή μιας εταιρείας για να προχωρήσουν στη συνέχεια οι μελέτες βελτίωσης των πιο πάνω τμημάτων.

Διαδικτυακή συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην ιστοσελίδα του “Εθνους”

Posted: 16 Dec 2020 10:49 AM PST

Ημίωρη συνέντευξη μέσω skype για θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έδωσε στην ιστοσελίδα του “Εθνους” ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου,

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες για φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας, στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, αλλά και σην προστασία πολιτών στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού με το έργο περίφραξης που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια.

Μίλησε επίσης για τα εν εξελίξει, τα προγραμματισμένα αλλά και τα διεκδικούμενα προς υλοποίηση οδικά έργα, καθώς και στις δράσεις μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ενώ τόνισε τη σημαντική πρωτοβουλία ως προς την ηλεκτροκίνηση με την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Τέλος, αναφέρθηκε στο σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εποχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της στέγης στο αρχοντικό Δημητρακόπουλου, στην Καρύταινα

Posted: 16 Dec 2020 10:47 AM PST

Παραλήφθηκε χθες Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το έργο αποκατάστασης της στέγης του διατηρητέου αρχοντικού του μεγάλου νομικού Νικολάου Δημητρακόπουλου, στην Καρύταινα, το οποίο ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Την Καρύταινα επισκέφθηκαν επίσης χθες και επιθεώρησαν το ολοκληρωμένο έργο της αποκατάστασης της στέγης, ο διευθυντής και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νεωτέρων Μνημείων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παναγιωτουνάκος αντίστοιχα.

Τα εν λόγω υπηρεσιακά στελέχη είχαν εξ άλλου συνάντηση και με τον  μηχανικό Γιώργο Αδαμόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγο Καρυτινών Αθήνας και Πειραιά “Θ. Κολοκοτρώνης” -ο οποίος από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου συγχρηματοδότησαν το συγκεκριμένο έργο. Στη συνάντηση αυτή έγιναν διαβουλεύσεις και δόθηκαν οδηγίες προς τον εν λόγω σύλλογο σχετικά με τις  επόμενες  εργασίες που στο άμεσο μέλλον πρέπει να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν στο αρχοντικό Δημητρακόπουλου.

Εκταμίευση 491.865,88 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 16 Dec 2020 10:45 AM PST

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 491.865,88 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε αυτό το διήμερο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι σχετικές αποφάσεις, η χθεσινή ύψους 81.944,36 ευρώ και σημερινή ύψους 409.921,52 ευρώ, αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Συνάντηση στην Π.Ε. Κορινθίας του αντιπεριφερειάρχη Τ. Γκιολή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Π. Πιτσάκη

Posted: 16 Dec 2020 10:43 AM PST

Συνάντηση είχε χθες Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στην Π.Ε. Κορινθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Πιτσάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόσφατη τροποποίηση της προκήρυξης για δράση 3.a.4 “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

Συζητήθηκαν επίσης και θέματα σχετικά με τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη δημιουργία κέντρου επιχειρηματικής πρακτικής, κι ακόμα συνέργειες με μεγάλες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την συμμετοχή επιχειρήσεων σε διεθνή projects και προγράμματα.

Εξ άλλου, στην ίδια συνάντηση έγινε αναφορά στην ίδρυση τουριστικών οργανισμών στην Π.Ε Κορινθία, καθώςς και στη συνέχιση της ανάπτυξης της περιοχής του Ισθμού -καθώς η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος θα αποβεί επωφελής και για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην εν λόγω περιοχή και ευρύτερα.

Ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από αθλητικά σωματεία της Κορινθίας

Posted: 16 Dec 2020 10:41 AM PST

Ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχετικά με την απόφαση κάλυψης εκ μέρους της των μετακινήσεων των αθλητικών συλλόγων που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες, απευθύνουν με σχετικές ανακοινώσεις τους ο Αθλητικός Ομιλος “Ποσειδών”Λουτρακίου και το Αθλητικό Σωματείο Πετοσφαίρισης Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, ο “Ποσειδών” εκφράζει ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη -αλλά και προς “το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου”- για την “απόφαση κάλυψης των εξόδων μετακίνησης των ομάδων χειροσφαίρισης (Α2 Εθνική Ανδρών), πετοσφαίρισης (Β΄ Εθνική Γυναικών), και καλαθοσφαίρισης (Γ΄ Εθνική Ανδρών) του σωματείου”.

Από την πλευρά του, το Αθλητικό Σωματείο Πετοσφαίρισης Κορίνθου ευχαριστεί στην ανακοίνωσή του τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και τους αντιπεριφερειάρχες Τ. Γκιολή και Γ. Μαντζούνη οι οποίοι -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- “απέδειξαν με τις ενέργειές τους ότι στηρίζουν, στο μέτρο του δυνατού, τον αγνό ερασιτεχνικό αθλητισμό, παρά την αντίξοη χρονική συγκυρία και ενάντια στην αχρείαστη, άδικη και σίγουρα ζημιογόνο αναστολή που αυτός τέθηκε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here