Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου

 


Καταγράφηκαν 51 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου

Posted: 08 Dec 2020 10:47 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.382

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 8 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.382 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 118.045, εκ των οποίων το 52,7% άνδρες.

5.022 (4,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 32.079 (27,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

579 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (28,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 680 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 102 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.268 (39,7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 51, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.016.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 9, στην Π.Ε. Αρκαδίας 29, στην Π.Ε. Κορινθίας 4, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 6.

Θετικά ολοκληρώθηκε η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Posted: 08 Dec 2020 10:46 AM PST

Ολοκληρώθηκε θετικά η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση αναθεώρησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020, αναθεώρησης στην οποία συμπεριλαμβάνεται το φυσικό αέριο και το τρένο.

Η Περιφέρεια, μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Κάρστεν Ράσμουσεν (Carsten  Rasmussen), δήλωσε ότι ως προς το τρένο θα ανταποκριθεί σε αυτά που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 -2020 έχουν ζητηθεί, αφ’ ενός η ένταξη 20.000.000 ευρώ για την επέκταση του φυσικού αερίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας και αφ’ ετέρου για το τρένο 15.000.000 ευρώ (προφανώς πολύ λιγότερα με τον διαγωνισμό) για την βελτίωση της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, κυρίως όσον αφορά σε θέματα ασφάλειας και εξυπηρέτησης ατόμων με προβλήματα κινητικότητας.

Στην σημερινή διαβούλευση η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και πρόεδρο στην Οικονομική Επιτροπή Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Αντώνη Ψαράκη και τον τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας Γιώργο Παυλάκη.

Μεθαύριο Πέμπτη, ο περιφερειάρχης και τα πιο πάνω στελέχη της Περιφέρειας θα έχουν τηλεδιάσκεψη με θέμα την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ανταπόκριση στα ζητούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Κάρστεν Ράσμουσεν είναι επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ε.Ε. και στην αρμοδιότητά του είναι ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση εφαρμογής των χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε.

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου

Posted: 08 Dec 2020 10:45 AM PST

Σειρά σημαντικών αποφάσεων έλαβε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, το σώμα ενέκρινε την ανάθεση, με 62.000 ευρώ, μελέτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα την ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης που προκαλείται από τις εργασίες στα πυρηνελαιουργεία.

Επίσης εγκρίθηκαν τα πρακτικά της αρμόδιας επιτροπής διαγωνισμού και κατακυρώθηκε ανάδοχος για το μάστερ πλαν που αφορά το 800 στρεμμάτων περιβαλλοντικό πάρκο στην Κορινθία, κατά μήκος της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι.

Τέλος, από το Δ.Σ. εγκρίθηκε πίστωση για αγορά μετοχών της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, όπως αυτή τροποποιήθηκε σε αυτοδιοικητικό αναπτυξιακό οργανισμό.

Παραδίδονται αύριο Τετάρτη τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 08 Dec 2020 10:43 AM PST

Παραδίδονται αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα στις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οπως δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο οι Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν παραλάβει ακόμα 5 οχήματα τέτοιου τύπου.

Στο Ναύπλιο αύριο Τετάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, για το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 08 Dec 2020 10:42 AM PST

Στο Ναύπλιο μεταβαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης θα μετάσχει σε ανοιχτή διαβούλευση σχετικά με το θέμα του νέου Διοικητηρίου της Π.Ε. Αργολίδας.

Ενίσχυση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς προνοιακά ιδρύματα

Posted: 08 Dec 2020 10:40 AM PST

Συνολική πίστωση 174.000 ευρώ θα λάβουν ως ενίσχυση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προνοιακά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της και έχουν προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα από τον νόμο δικαιολογητικά.

Σχετική απόφαση υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Τα προνοιακά ιδρύματα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και την πίστωση που λαμβάνουν, μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω πίνακα:

Προνοιακά Ιδρύματα

Ενίσχυση από την Περιφέρεια προς αθλητικά σωματεία εθνικών κατηγοριών

Posted: 08 Dec 2020 10:38 AM PST

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε, στη συνεδρίασή του χθες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, με ποσό συνολικού ύψους 92.250 ευρώ.

Η πιο πάνω πίστωση αφορά, ειδικότερα, την προαγωγή του οικείου αθλήματος και διατίθεται για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων.

Σημειώνεται ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη οικονομική ενίσχυση των εν λόγω σωματείων περί τον ερχόμενο Μάρτιο, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας

Παράλληλα, σχεδιάζεται να υπάρξει ενίσχυση όλων των σωματείων σε αθλητικό εξοπλισμό.

 

Τον πίνακα με την κατανομή των πιστώσεων και τα σωματεία μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Ξεκίνησε συνεδριάσεις η επιτροπή για την πρόσληψη δικηγόρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 08 Dec 2020 10:35 AM PST

Τις συνεδριάσεις της, υπό την προεδρία δικαστικού λειτουργού, ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, η επιτροπή για την πρόσληψη νέων δικηγόρων στην Π.Ε. Αρκαδίας.

Η εν λόγω επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τις 20 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέσα στον τρέχοντα Δεκέμβριο.

Ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο τον ΟΕΥ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης

Posted: 08 Dec 2020 10:33 AM PST

Εγκρίθηκε ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά την συνεδρίαση του σώματος χθες, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Ο ΟΕΥ εγκρίθηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις που έκανε για αυτόν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here