Εξόφληση ενιαίας 18 επιμένει ο ΟΠΕΚΕΠΕ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Εξόφληση ενιαίας 18 επιμένει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

 


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών τα 977 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο της βασικής, το πρασίνισμα και την ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας (young farmers). Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει μιλώντας στον ΑγροΤύπο και ο πρόεδρος του οργανισμού Φάνης Παπάς, αν και υπάρχουν πληροφορίες και για πίστωση από τις 17 του μήνα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οργανισμός καταβάλλει προσπάθεια να πληρώσει την εξισωτική στις 24 του μήνα, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.

Σε σχέση με τις κορονοενισχύσεις, σύμφωνα με τον Φάνη Παπά, το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ λέει πληρωμή του πακέτου των 37,9 εκατ. ευρώ για Καλαμών-κηπευτικά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου επίσης στις 24 του μήνα, ημερομηνία που ισχύει και για κάποια υπόλοιπα που αφορούν παραγωγούς λαϊκών αγορών.

Αναφορικά με την κορονοενίσχυση ελαιολάδου των 126,3 εκατ. ευρώ οι διαδικασίες προχωρούν, καθώς εγκρίθηκε ήδη η σχετική πίστωση από το ΥπΑΑΤ, ενώ όπως μας είπε ο Φάνης Παπάς γίνεται προσπάθεια, η πληρωμή να τρέξει στις 24 του μήνα. Αυτό όμως δεν είναι απολύτως σίγουρο σήμερα, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με τις ενστάσεις. Αν η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί, η πληρωμή των 126,3 εκατ. ευρώ θα τρέξει προς το τέλος του μήνα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here