Συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

 


Καταγράφηκαν 39 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

Posted: 04 Dec 2020 10:21 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.667.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 4 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113.185, εκ των οποίων το 52,8% άνδρες.

4966 (4,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29.765 (26,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

612 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 635 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.804 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.118 (39,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 39, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 1.924.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 17, στην Π.Ε. Αρκαδίας 5, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 7.

Μέχρι χθες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Περιφέρειας ήταν 53.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 04 Dec 2020 10:20 AM PST

Το θέμα σχετικά με την τροποποίηση του νόμου 4412/2016, ο οποίος αφορά δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, απασχόλησε την Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), η οποία συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα -που είναι πρόεδρος του εν λόγω οργάνου. Της εν λόγω συνεδρίασης προηγήθηκε προσύσκεψη, στις 12 το μεσημέρι.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ, στην σημερινή της συνεδρίαση, συζήτησε και διαμόρφωσε τις οριστικές προτάσεις τις οποίες θα υποβάλει στο Δ.Σ. της Ενωσης. Με βάση τις προτάσεις αυτές η ΕΝΠΕ θα εκφράσει τις θέσεις της όσον αφορά την τροποποίηση του εν λόγω νόμου.Διαβούλευση Σχεδίου Νόμου 4412/2016.

Απευθυνόμενος ο Π. Νίκας στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ, συνόψισε ως εξής τις παρατηρήσεις επί των προτεινόμενων μεταβολών στον νόμο 4412/2016:

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

“Το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο του ν. 4412/2016 παρουσιάζει πλήθος προβλημάτων που έχουν επισημανθεί από τις αναθέτουσες αρχές και τους οικονομικούς φορείς. Η προσπάθεια για την αντιμετώπισή του, ώς σήμερα, υπήρξε αποσπασματική και μη επαρκής. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι διατάξεις του ν.4412/2016 έχουν επιμέρους τροποποιηθεί πάνω από 300 φορές.

Ωστόσο, η σημερινή οικονομική συγκυρία απαιτεί:

 • Την αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών προετοιμασίας, ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων, προκειμένου οι σχετικές διαδικασίες να επιταχυνθούν.
 • Την βελτίωση της ποιότητας των αγαθών, υπηρεσιών και έργων που προμηθεύεται το Δημόσιο.
 • Την ταχύτερη απορρόφηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών / εθνικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, ΕΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης).

Το σχέδιο νόμου που αναμορφώνονται οι διατάξεις του ν.4412/2016, όπως παρουσιάζεται, ανταποκρίνεται στους παραπάνω στόχους αφού:

 • Απλοποιεί τις διαδικασίες
 • Μειώνει τη γραφειοκρατία
 • Επεκτείνει τη χρήση των ηλεκτρονικών εργαλείων
 • Αυξάνει τη συμμετοχή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων και
 • Αντιμετωπίζει παθογένειες, όπως το ζήτημα των υπερβολικά χαμηλών προσφορών και την υπερβολική προσκόλληση στην τυπικότητα, έναντι της ουσίας των προσφορών.

Οι βασικοί άξονες των τροποποιήσεων χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες:

Α. τις χαμηλές προσφορές και εγγυήσεις

Β. τις ενστάσεις

Γ. την εκτέλεση έργων

Δ. Τις επείγουσες ανάγκες σύμβασης μικρής οικονομικής αξίας

 

Ειδικότερα, τα κύρια θετικά σημεία του νομοσχεδίου:

 

Α) Χαμηλές προσφορές – Εγγυήσεις

 • Θεσπίζεται ειδική αιτιολόγηση προσφορών με απόκλιση μεγαλύτερη του 10% από τον μέσο όρο των προσφορών. Σε περίπτωση άρνησης, ακολουθεί η κατάπτωση εγγύησης. Με τη συγκεκριμένη τροποποίηση, αποφεύγονται οι υπερβολικές εκπτώσεις που οδηγούν σε ανεκτέλεστα έργα.
 • Συνολική προκαταβολή καλής εγγύησης. Μέσω της ρύθμισης δίνεται προνόμιο σε υγιείς εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα έκδοσης και συνολικής απόδοση της εγγυητικής καλής εκτέλεσης.
 • Κατάργηση δυνατότητας μεταβολής της προσφοράς κατά την εκτέλεση της σύμβασης. Μία ρύθμιση που λειτουργεί υπέρ του δημοσίου και της εκάστοτε αναθέτουσας αρχής.

Β) Ενστάσεις

 • Σύντμηση των προθεσμιών άσκησης και έκδοσης απόφασης.

Γ) Εκτέλεση Εργων

 • Εκσυγχρονισμός πλαισίου (Τυποποίηση τεχνικών προδιαγραφών και διαδικασιών / Θέσπιση Εθνικού Συστήματος Τεχνικών Προδιαγραφών και Τιμών)
 • Καταπολέμηση συμπληρωματικών συμβάσεων κατά την εκτέλεση: αποφεύγεται η διόγκωση του προϋπολογισμού ενός έργου μέσω συμπληρωματικών συμβάσεων.
 • Τήρηση ηλεκτρονικού ημερολογίου εργασιών, ούτως ώστε να φαίνεται σε πραγματικό χρόνο η περαίωση των εργασιών από τον εκάστοτε εργολάβο, γεγονός που θα διευκολύνει τον έλεγχό του από τις αναθέτουσες αρχές.
 • Αντικειμενικοποίηση κριτηρίων ανάθεσης. Οι εταιρίες θα συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα αναδεικνύουν την οικονομική τους κατάσταση, την πιστοληπτική τους ικανότητα, αλλά και την καλή ή μη εκτέλεση άλλων έργων στο παρελθόν ( θα λειτουργεί πληροφοριακό μητρώο)

Δ) Επείγουσες ανάγκες – Συμβάσεις μικρής οικονομικής αξίας

 • Κατάργηση κλήρωσης για τις απευθείας αναθέσεις.
 • Απαλλαγή από γραφειοκρατία για συμβάσεις ήσσονος σημασίας.

 

Προτάσεις

 1. Για το άρθρο 2 όπου τροποποιείται το άρθρο 32Α του ν. 4412/2016 σχετικά με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης:

Απαιτείται περισσότερη εξειδίκευση για τη συγκρότηση του τριμελoύς γνωμοδοτικού οργάνου που θα  εισηγείται στην αναθέτουσα αρχή για την ανάθεση της σύμβασης, ώστε να γίνεται πιο συχνά η χρήση  του στις έκτακτες ανάγκες όπου επιβάλλεται.

 1. Για το άρθρο 16 όπου τροποποιείται το άρθρο 50 του ν.4412/2016:

Δίνεται η δυνατότητα διενέργειας διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση σύμβασης μελέτης και κατασκευής έργου πριν την ολοκλήρωση της αναγκαίας για την εκτέλεση περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η οποία απαιτείται να ολοκληρωθεί μέχρι και το πέρας την διαγωνιστικής διαδικασίας και πριν την ανακήρυξη αναδόχου, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών ανάθεσης υπό τον όρο οι εγκριθέντες περιβαλλοντικοί όροι να μην μεταβάλλουν ουσιωδώς το αντικείμενο του έργου

Προτείνεται να εφαρμοστεί σύντομη διαδικασία και για τις απαλλοτριώσεις (ν. 2971)

 1. Για το άρθρο 21 όπου τροποποιείται το άρθρο 70 του ν.4412/2016:

Εισάγεται υποχρέωση της αναθέτουσα αρχής για έργα εκτιμώμενης αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ να αναρτά τη μελέτη κατασκευής του έργου τουλάχιστον δύο μήνες πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού. Προτείνεται η αύξηση του προϋπολογισμού στα 2.000.000 ευρώ

 1. Στη σωστή κατεύθυνση το άρθρο 22, σχετικά με τις εγγυήσεις συμμετοχής και καλής εκτέλεσης.
 2. Με το άρθρο 33 όπου τροποποιείται το άρθρο 88 του ν.4412/2016:

Προτείνεται να  υπάρξει αντικειμενικό πλαίσιο / τυποποίηση των διαδικασιών  για τη διευκόλυνση των αναθετουσών αρχών για απόρριψη ασυνήθιστα χαμηλών προσφορών.

 1. Με το άρθρο 50 όπου τροποποιείται το άρθρο 118 του ν.4412/2016:

Ειδικότερα, με την τροποποίηση του άρθρου 118,

 • αυξάνεται το χρηματικό όριο από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ για τις συμβάσεις προμηθειών και γενικών υπηρεσιών και
 • 60.000 ευρώ για τις συμβάσεις έργων και μελετών

Απαιτείται διευκρίνιση και ερμηνεία για την παρ. 5 του άρθρου 50:

Παρ. 5:  Σύμφωνα με το παρόν άρθρο, μπορούν να ανατεθούν από κάθε αναθέτουσα αρχή, κατ’ έτος, μία ή περισσότερες συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι ποσοστού δέκα τοις εκατό (10%) των πιστώσεων της αναθέτουσας αρχής κατ΄ έτος, για ανάθεση συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών επιστημονικών υπηρεσιών, αντίστοιχα. Συμβάσεις που συνάπτονται κατά παράβαση της παρούσας είναι άκυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

 1. Στη σωστή κατεύθυνση το άρθρο 87, σχετικά με τις ενστάσεις και την εκδίκασή τους.
 2. Για το άρθρο 101, αναφορικά με τις ενστάσεις:

Προτείνεται η ένσταση να κρίνεται από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Εργων, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού.

 1. Στη σωστή κατεύθυνση το άρθρο 108 ,σχετικά με την επιτροπή του διαγωνισμού.
 2. Προτείνεται τροποποίηση και στο άρθρο 175 του ν.4412 /2016 αντίστοιχη με το άρθρο 96 του νομοσχεδίου σχετικά με την διοικητική και δικαστική επίλυση διαφορών των μελετών”.

Σημαντικά έργα προώθησε με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 04 Dec 2020 10:18 AM PST

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, συζήτησε την κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου δράσης της Περιφέρειας για το 2021.

Ακόμα, στη σημερινή συνεδρίαση ενέκρινε τον ανάδοχο για το προϋπολογισμού 900.000 ευρώ έργο συντήρησης τμημάτων της εθνικής οδού 10 (Ισθμός – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, β΄ φάση) εντός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας.

Ενέκρινε, επίσης, το πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού ως προς την ανάδειξη αναδόχου για το έργο καθαρισμού των ποταμών Παμίσου και Αρι, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ. Εγκρίθηκε ακόμα και το 2ο πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμό αναφορικά με τον ανάδοχο του έργου βελτίωσης και συντήρησης της 82ης εθνικής οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος – Πύλος, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Εξ άλλου, η Επιτροπή συμφώνησε στην δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ έργου συντήρησης και σήμανσης της 1ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας, στο τμήμα από τον κόμβο της Ναυαρίνου με την Λακωνικής μέχρι την γέφυρα της Κοσκάραγας.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, συναίνεσε στην δημοπράτηση του προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργου συντήρησης της ε.ο. 66 Νεμέα – Ψάρι- Σκοτεινή, στο τμήμα της εντός των ορίων της Π.Ε. Κορινθίας.

Ενέκρινε επίσης την 4η τροποποίηση κατανομής πιστώσεων του

ενταγμένου στο ΠΔΕ έργου συντήρησης και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Κορινθίας.

Ενέκρινε, επίσης, η Επιτροπή την τροποποίηση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020.

Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης, η Επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά των διαγωνισμών, αφ’ ενός για το δίκτυο υδρευσης στο Βαλτεσινίκο έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και αφ’ ετέρου για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης τμημάτων της 19ης επαρχιακής οδού Αργολίδας.

Επιπλέον ΚΑΔ και παράταση προθεσμίας για την δράση του ΠΕΠ που αφορά ίδρυση και εκσυγχρονισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 04 Dec 2020 10:17 AM PST

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 3.a.2.2 “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”, στο πλαίσιο του Ε.Π. “Πελοπόννησος 2014 -2020”.

Η εν λόγω τροποποίηση αφορά την προσθήκη επιπλέον ΚΑΔ και την αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων (παράταση χρόνου) έως τις 8 Φεβρουαρίου 2021 (στις 3 το μεσημέρι).

Η συνολική δημόσια δαπάνη των δράσεων της παρούσας πρόσκλησης, ανέρχεται σε 9.500.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 5.500.000 αφορούν χρηματοδοτήσεις επενδυτικών προτάσεων υφιστάμενων επιχειρήσεων και τα υπόλοιπα 4.000.000 χρηματοδοτήσεις επενδυτικών προτάσεων νέων και υπό σύσταση επιχειρήσεων.

 

 

Την απόφαση με τις τροποποιήσεις που επήλθαν, όπως και την πρόσκληση, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αναστολή πάσης φύσεως οικοδομικών εργασιών στο τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα

Posted: 04 Dec 2020 10:15 AM PST

Με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αναστέλλεται για 4 χρόνια η έκδοση οικοδομικών αδειών σε δύο περιοχές της Μεσσηνίας, όπου θα υλοποιηθούν οδικά έργα.

Συγκεκριμένα, η μία απόφαση αφορά την απαγόρευση έκδοσης οικοδομικών αδειών στη ζώνη διέλευσης της υπό βελτίωση 7ης Επαρχιακής Οδού Μεσσηνίας (τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα), στον Δήμο Μεσσήνης και η δεύτερη παρόμοια αφορά απαγόρευσης έκδοσης οικοδομικών αδειών στη ζώνη διέλευσης της υπό βελτίωση Ε.Ο Κυπαρισία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, στον Δήμο Τριφυλίας.

 

Τις εν λόγω αποφάσεις μπορείτε να τις δείτε εδώ:

α) στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα

ΨΣ947Λ1-ΜΑΛ

 

β) στο τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι

ΩΦΦ77Λ1-ΗΚΨ

Αιμοδοσία διοργανώνει την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 04 Dec 2020 10:12 AM PST

Αιμοδοσία διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε. Κορινθίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Η αιμοληψία θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι και θα διενεργηθεί από κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Στόχος, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, είναι η ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Αιμοδοτών Υπαλλήλων που υπηρετούν στην  Π.Ε. Κορινθίας.

Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα διαγραμμίσεων στην Αρκαδία, συνολικά 12 εκ. πό την Περιφέρεια για υποδομές της Π.Ε.

Posted: 04 Dec 2020 10:11 AM PST

Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα διαγραμμίσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αρκαδίας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του εν λόγω δικτύου και της βελτίωσης της ασφάλειας όσων κινούνται σε αυτό.

Ενδεικτικά, οι σημαντικότερες διαγραμμίσεις αφορούν στα παρακάτω οδικά τμήματα:

α) Κόμβος Βυτίνας, β) Κάτω Βέρβενα – Ξηροπήγαδο, γ) Ε.Ο. Αστρους – Ξηροπηγάδου προς Παράλιο Αστρος, δ) Δραγούνι – Μεσοράχη – Καστρί, ε) Καστρί – Ωριά – Περδικόβρυση, στ) Δαβιά – Χρυσοβίτσι – Στεμνίτσα, ζ) Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Καρκαλού, η) Ε.Ο. Τρίπολης – Αστρους προς Στόλο, θ) Κάτω Δολιανά – Αστρος, ι) Αγιος Σώστης – Επισκοπή, ια) Ε.Ο. Τρίπολης-Πατρών προς Καμενίτσα – Αγρίδι, ιβ) οδός Τερτσέτη (γήπεδο Αστέρα), ιγ) οδός Ναυπλίου (μετά τον Βασιλόπουλο), ιδ) Διασταύρωση Αστρους προς Κάτω Βέρβενα, ιε) Τρίπολη – Σπάρτη

Στην Π.Ε. Αρκαδίας συνεχίζεται, τόσο η υλοποίηση σημαντικών έργων αναβάθμισης των υποδομών της, όσο και οι δημοπρατήσεις νέων, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 12.000.000 ευρώ.

Την αρωγή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στους παραγωγούς πατάτας και μοσχοφίλερου ζητούν το Επιμελητήριο Αρκαδίας και “Η Ενωση”

Posted: 04 Dec 2020 10:04 AM PST

Την αρωγή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να αρθούν κατά το δυνατόν οι συνέπειες που βιώνουν οι παραγωγοί πατάτας και μοσχοφίλερου στην Αρκαδία -εξ αιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού covid 19- ζητούν, με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Μάκη Βορίδη, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας “Η Ενωση”.

“Για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες για την τοπική οικονομία, για την επιβίωση των παραγωγών πατάτας και μοσχοφίλερου της περιοχής μας και για την αντιμετώπιση φαινομένων εγκατάλειψης και ερημοποίησης της υπαίθρου, ζητάμε την αρωγή σας και σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να τύχουν στήριξης τα δύο αυτά βασικά προϊόντα της περιοχής μας, όπως άλλωστε έγινε και με άλλα προϊόντα, όπως οι ελιές, η ανοιξιάτικη πατάτα, τα κηπευτικά θερμοκηπίων αλλά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα” σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω επιστολή η οποία κοινοποιείται επίσης προς τον υφυπουργό Εξωτερικών (και βουλευτή Αρκαδίας) Κώστα Βλάση, τους βουλευτές του νομού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Γιώργο Παπαηλιού, καθώς και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής μπορείτε να δείτε εδώ.

Ζητήματα και έργα του Δήμου Νεμέας στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Τ. Γκιολή με τον δήμαρχο Κ. Φρούσιο

Posted: 04 Dec 2020 10:02 AM PST

Συνάντηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, προχθές Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στο γραφείο του, στην Κόρινθο, με τον δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα, αλλά και έργα, στον εν λόγω δήμο.

Συγκεκριμένα την εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:

– Εν εξελίξει έργα αντιπλημμυρικά, αρδευτικά και οδοποιίας, όπως ο δρόμος Νεμέα – Κούτσι – Στιμάγκα, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, έργο το οποίο ολοκληρώνεται μέσα στον τρέχοντα Δεκέμβριο.

– Υπό ένταξη έργα, όπως το προϋπολογισμού 200.000 ευρώ αρδευτικό στο Καστράκι, το προϋπολογισμού 600.000 ευρώ Κέντρο Υγείας Νεμέας, αλλά και η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Νεμέας, της οδού Δερβενακίων.

– Εργα οδοποιίας όπως ο δρόμος Νεμέα – Ψάρι – Σκοτεινή προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, καθώς και η προϋπολογισμού 587.000 ευρώ συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Νεμέα – Σούλι – Κιάτο ο οποίος διέρχεται από Πετρί, Λέριζα, Καστράκι, Μποζικά, Παραδείσι, Μάτσανι (Κρυονέρι).

 • Οι τουαλέτες στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας, έργο του οποίου η δημοπράτηση είναι προγραμματισμένη μέσα στον τρέχοντα Δεκέμβριο.
 • Η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στον επαρχιακό δρόμο της Αρχαίας Νεμέας, έργο προϋπολογισμού περί τις 300.000 ευρώ.
 • Η αναβάθμιση του γηπέδου των Αρχαίων Κλεωνών, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
 • Ο κόμβος στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Νεμέας, έργο προϋπολογισμού 361.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here