ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 


Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Λακωνίας σήμερα στην Σπάρτη

Posted: 07 Dec 2020 10:23 AM PST

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λακωνίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και την συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή.

Στην συνεδρίαση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, κατολισθήσεων και χιονοπτώσεων, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020 – 2021.

Καθένας από τους εμπλεκόμενους φορείς κλήθηκαν να παρουσιάσουν περιληπτικά το σχέδιο δράσης τους, σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους καθώς και το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό που μπορούν να διαθέσουν για την ενδυνάμωση του μηχανισμού πρόληψης αλλά και καταστολής έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων.

Κοινή διαπίστωση όλων υπήρξε η καλή δουλειά που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι -και συνεχίζεται μέχρι σήμερα- στον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων από την ΠΕ Λακωνίας, θωρακίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την αντιπλημμυρική προστασία του νομού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ευχαρίστησε τους δήμους αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία, που έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων φυσικών καταστροφών, που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για Εγγειοβελτιωτικά θέματα Νίκωνας Τζινιέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος -και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κώστας Μαυρομιχάλης, η αντιδήμαρχος Ελαφονήσου Κατερίνα Μέντη, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Γιώργος Αλικάκος, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ αντισυνταγματάρχης Θεμιστοκλής Δήμου, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας υπαστυνόμος Α΄ Γιώργος Νιάρχος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης πλωτάρχης Θεόδωρος Μοτσάκος, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος, της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Μονεμβασίας Ιωάννης Λάγγης, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Πολυτίμη Σταθάκου, του Ετοιμοκλή Γεώργιος Βασίλαρος, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας Δημήτρης Λαγός, της Κοινοπραξίας  “Μορέας” Α.Ε. Καλκούνος Κωνσταντίνος, του ΔΕΔΗΕ Μαρία Ντούνια.

Καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Posted: 07 Dec 2020 09:39 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.251.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 7 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.251 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116.721, εκ των οποίων το 52,7% άνδρες.

5.007 (4,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 31.293 (26,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (27,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.092 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.237 (40,0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 8, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 1.966.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 0, στην Π.Ε. Κορινθίας 1, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Δύο συμβάσεις για ισάριθμα έργα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 07 Dec 2020 09:38 AM PST

Δύο συμβάσεις έργων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η μία, ύψους 179.475,81 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), είναι συμπληρωματική προηγούμενης σύμβασης που αφορά την αποκατάσταση του ναού Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η δεύτερη σύμβαση, ποσού 55.521,45 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), αφορά έκτακτα μέτρα για την προσωρινή αντιμετώπιση κατολισθήσεων σε δύο σημεία του τμήματος Σελλασία – γέφυρα Κελεφίνας της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στη Λακωνία, με 120 ημέρες προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου.

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου το ΣΟΠΠ Μεσσηνίας, εν όψει του χειμώνα

Posted: 07 Dec 2020 06:02 AM PST

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Μεσσηνίας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και γενικά προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν στη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα.

Η συνεδρίαση, που θα αρχίσει στις 10 το πρωί, θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των έκτακτων µέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού (covid-19).

Δηλώσεις διαχείμασης για μελισσοκόμους και αιτήσεις για ένταξη σε δράσεις

Posted: 07 Dec 2020 06:00 AM PST

Με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Μεσσηνίας υπενθυμίζει στους μελισσοκόμους ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των Δηλώσεων Διαχείμασης.

Η δήλωση διαχείμασης γίνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής το αργότερο μέχρι την 31-12-2020. Δεν είναι απαραίτητη η δήλωση διαχείμασης στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος έχει θεωρήσει το μελισσοκομικό του βιβλιάριο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020. Στην περίπτωση αυτή, το θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο επέχει θέση δήλωσης κυψελών διαχείμασης.

Επίσης, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2021 οι μελισσοκόμοι έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για συμμετοχή στη δράση 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων” (Αντικατάστασης κυψελών).

Για τη δράση 3.2 “Οικονομικής στήριξης της νομαδικής μελισσοκομίας” για το μελισσοκομικό πρόγραμμα έτους 2021, η περίοδος υποβολής της αίτησης –δήλωσης είναι από 1η Ιανουαρίου έως και 10η Φεβρουαρίου 2021.

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δικαιούχοι της δράσης 3.1 “Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων” (Αντικατάσταση Κυψελών) είναι όσοι:

 • Εχουν υποβάλει δήλωση κυψελών διαχείμασης έως 31-12-2020 ή έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο κατά το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2020.
 • Κατέχουν τουλάχιστον 20 μελίσσια.
 • Έχουν θεωρημένο (σε ισχύ) μελισσοκομικό βιβλιάριο.

Δικαιούχοι της δράσης 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” είναι:

Α) Οι επαγγελματίες οι οποίοι:

 1. Εχουν υποβάλει δήλωση διαχείμασης έως 31-12-2020 ή έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο κατά το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2020.
 2. Διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες αγρότες.
 3. Κατέχουν τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης.
 4. Εχουν ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής ετήσιας οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 ευρώ.
 5. Εχουν θεωρημένο (σε ισχύ) μελισσοκομικό βιβλιάριο

Β) Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ οι οποίοι:

 1. Κατέχουν τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης
 2. Εχουν ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής ετήσιας οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 ευρώ.
 3. Εχουν θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο καθώς και βιβλιάριο ΟΓΑ σε ισχύ.

Οι μελισσοκόμοι που επιθυμούν να ενταχθούν στις παραπάνω δράσεις πρέπει να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα (Ιατροπούλου 10 Τ.Κ. 241 00 Καλαμάτα τηλ. 272 11 81061) ή την Τρίπολη  (Βασ. Δεκάζου 5  Τρίπολη  Τ.Κ.  221 00  τηλ. 271 0 243352).

Πληροφορίες στο γραφείο 213 και 214 της ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας, στα τηλ. 272 13 61213 – 214  (Δημήτρης Μανωλόπουλος και Γιώργος Πράττης) και στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου.

Ενημέρωση της αντιπεριφερειάρχη Αθ. Κόρκα για την ρωμαϊκή έπαυλη στην Κατουνίστρα Λουτρακίου

Posted: 07 Dec 2020 05:55 AM PST

Στην ετήσια ενημέρωση σχετικά με την φετινή χρονιά ανασκαφής στην ρωμαϊκή έπαυλη Κατουνίστρας Λουτρακίου παρευρέθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο Ζωή Ατζαματζίδου και τον Κώστα Τσιαμπάση.

Οπως, μεταξύ άλλων, σημείωσε η Αθ. Κόρκα, “είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι φέτος τα ευρήματα ήταν πολύ περισσότερα και εξίσου σημαντικά όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Ανακαλύφθηκαν νέες πτυχές του συγκροτήματος δίνοντας στους αρχαιολόγους μας επιπλέον δυνατότητες για τις μετέπειτα έρευνες τους”.

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης είχε επισκεφθεί -από κοινού με την έφορο Αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη- το μουσείο Ισθμίας, όπου συναντήθηκαν με ομάδα επιστημόνων που επεξεργάζονται τα σημαντικά αυτά ευρήματα της φετινής χρονιάς.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός και χρηματοδότης αυτού του σημαντικού μνημείου του τόπου μας αναδεικνύοντας παράλληλα την σύνδεση του Λουτρακίου διαχρονικά με τις θερμές πηγές.

Πρόσκληση συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής» Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 11/12/2020, ημέρα Παρασκεύη και ώρα 10:30 π.μ.: για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα , κατ’ εφαρμογή 1. Των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 167 και του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010), “

Posted: 07 Dec 2020 04:44 AM PST

Πρόσκληση για άσκηση δικηγόρων στο Γραφείο Νομικής Υπηρεσίας της ΠΕ Λακωνίας

Posted: 07 Dec 2020 04:33 AM PST

Οι υποψήφιοι δικηγόροι που επιθυμούν που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους  στο Γραφείο Νομικής Υπηρεσίας της ΠΕ Λακωνίας για διάρκεια έξι μηνών μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από 8/12/2020 έως και 17/12/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την παρακάτω πρόσκληση

Πρόσκληση για άσκηση δικηγόρων στο Γρ. ΝΥ ΠΕ Λακωνίας

Διακήρυξη Δημοπρασίας για το έργο :«Αντιπλημμυρική προστασία α) του ποταμού Τάνου στο ύψος της γέφυρας της Ε.Ο. από Άστρος προς Ξηροπήγαδο – Κυβέρι και β) του ποταμού Δαφνώνα στην Τ.Κ. Λεωνιδίου

Posted: 07 Dec 2020 04:22 AM PST

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: Αντιπλημμυρική προστασία: α)του ποταμού Τάνου στο ύψος της γέφυρας της Επ. Οδού από Άστρος προς Ξηροπήγαδο – Κιβέρι και β) του ποταμού Δαφνώνα στην Τ.Κ Λεωνιδίου

Εκτιμώμενης αξίας 700.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α. 24 % )

 

Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη από τους παρακάτω συνδέσμους:

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ – 700 – ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΤΑΝΟΥ ΔΑΦΝΩΝΑ

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

ΤΕΥΔ_v20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here