Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021 - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021

 


Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Posted: 22 Dec 2020 11:52 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 853.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι Τρίτη 22 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 22 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

”Σήμερα ανακοινώνουμε 853 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 132.430, εκ των οποίων το 52,5% άνδρες.

5.248 (4,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38.804 (29,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

491 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 156 (31,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 823 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 83 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.340 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.754 (40,4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 3, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.246.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 0, στην Π.Ε. Αρκαδίας 1, στην Π.Ε. Κορινθίας 2, στην Π.Ε. Λακωνίας 0 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 0.

Συναντάται με 3 υπουργούς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 22 Dec 2020 11:51 AM PST

Συναντήσεις με τρεις υπουργούς θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στις 12 το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και δύο ώρες αργότερα με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο περιφερειάρχης θα συζητήσει με τους υπουργούς όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς τους που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημαντικές αποφάσεις για έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 22 Dec 2020 11:49 AM PST

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προέβη στην έγκριση του πρακτικού αξιολόγησης των προσφορών και ελέγχου των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου και στην κατακύρωση της δημοπρασίας -με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη

δημοσίευση- για το έργο αποκατάστασης των ζημιών από την θαλάσσια διάβρωση στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, από την Κόρινθο μέχρι τα όρια του νομού Κορινθίας.

Η έγκριση για το σημαντικό και απολύτως απαραίτητο αυτό έργο δόθηκε από την Επιτροπή στην μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασή της, σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, η ημερήσια διάταξη της οποίας περιελάμβανε συνολικά 62 θέματα.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή ενέκρινε επίσης, μεταξύ άλλων, την διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 250.000 ευρώ που αφορά τη βελτίωση του δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Νέας Τίρυνθας, στην Αργολίδα.

Προέβη επίσης στην κατακύρωση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης της επαρχιακής οδού Ρειτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, όπως και στην έγκριση προσωρινού αναδόχου στον συνοπτικό διαγωνισμό που αφορά εργασίες καθαρισμού στην απαλλοτριωμένη ζώνη της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ώς το Δερβένι, ο προϋπολογισμός για τις οποίες ανέρχεται σε 70.000 ευρώ. Ενέκρινε, ακόμα, την δημοπράτηση του προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ έργου προστασίας όδευσης της Αρχαίας Διόλκου.

Επίσης, η Επιτροπή προέκρινε την δημοπράτηση των έργων συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Αρεόπολη – Κότρωνας – Γερολιμένας προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και συντήρησης και κατασκευής τεχνικών έργων στον επαρχιακό δρόμο Χάνια Κουτουμούς (Αιγιές) – Κόκκινα Λουριά, προς Καρδαμύλη (Καστάνια) προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διάθεση επιπλέον πίστωσης

21.895,11 ευρώ για την έγκριση και πληρωμή των υπερσυμβατικών ποσοτήτων του με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργου βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου Πλατάνια – Νέδα, στον Δήμο Τριφυλίας.

Εγκρίθηκε ακόμα από την Επιτροπή, η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ, α) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου και Δήμου Μεσσήνης για την προμήθεια μεταλλικών κερκίδων, προκατασκευασμένων αποδυτηρίων και ηλεκτρολογικού υλικού για το γήπεδο Ανδρούσας και β) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου και Δήμου Μεσσήνης για την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής λυόμενης κερκίδας στο δημοτικό γήπεδο Βαλύρας και στο δημοτικό γήπεδο Αγίου Νικολάου Μπούκας και γ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου

Ανάπτυξης και του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τον δημοτικό δρόμο από την 9η επαρχιακή οδό Κορώνη – Βασιλίτσι προς συνοικισμό Λειβαδάκια.

Εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της βατότητας στον επαρχιακό δρόμο Κοντοβάζαινα – Δήμητρα – Βαχλια – λίμνη Λάδωνα, καθώς και την ανακήρυξη α) προσωρινού μειοδότη στον διαγωνισμό του με προϋπολογισμό 325.000 ευρώ έργου δενδροφύτευσης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα και β) οριστικού μειοδότη στον διαγωνισμό για το με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Ρίζες – Καστρί – Αγιος Πέτρος (β΄φάση).

Τέλος, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 350.000 ευρώ έργο βελτίωσης εγκαταστάσεων και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δημητσάνας.

Συμβάσεις για τρία οδικά έργα στην Π.Ε. Αρκαδίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 22 Dec 2020 11:47 AM PST

Συμβάσεις για την εκτέλεση τριων οδικών έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη  22 Δεκεμβρίου, με τους αντίστοιχους αναδόχους.

Ειδικότερα, η μία σύμβαση αφορά το προϋπολογισμού 552.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου ,στο τμήμα από το Σταυροδρόμι έως τα όρια της Αρκαδίας με την Ηλεία.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας, θα γίνουν παρεμβάσεις από το Σταυροδρόμι, με αφετηρία την διασταύρωση προς Τρόπαια, και σε συγκεκριμένα τμήματα που έχουν ήδη εντοπιστεί κατά μήκος των συνολικά 25 χιλιομέτρων, μέχρι τα όρια Αρκαδίας – Ηλείας. Η προθεσμία υλοποίησης του έργου έχει οριστεί σε  270 ημέρες.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά έργο αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου Στενό – Λιθοβούνια του Δήμου Τρίπολης, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 150 ημέρες.

Τέλος, η τρίτη σύμβαση αφορά εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της υφιστάμενης σήμανσης στον επαρχιακό δρόμο Κιβέρι – Λεωνίδιο, με προϋπολογισμό 24.000 ευρώ.

Οι εργασίες αφορούν, ειδικότερα, το μήκους περίπου 1,7 χιλιομέτρων τμήμα από την είσοδο της Μελιγούς μέχρι τον κόμβο στην περιοχή Χρυσογένη και η προθεσμία ολοκλήρωσης έχει οριστεί σε 120 ημέρες.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 22 Dec 2020 11:44 AM PST

Ευρεία σύσκεψη με στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνεργάτες του είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε ο τρόπος βελτίωσης της εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών και προώθησης της επιχειρηματικότητας.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης -χαρακτηρίζοντας την εν λόγω Διεύθυνση ως την “πλέον κρίσιμη για την υποστήριξη των επιχειρηματιών” στην Περιφέρεια- ο κάθε υπάλληλος αναλαμβάνει συγκεκριμένη αρμοδιότητα και συγκεκριμένες ευθύνες, στο επίπεδο της πληροφόρησης, της ενημέρωσης, της διάχυσης της πληροφορίας.

Σύμβαση 250.000 ευρώ για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Posted: 22 Dec 2020 11:43 AM PST

Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, η σύμβαση για την μελέτη καθ’ ύψος επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Η σύμβαση, η υπογραφή της οποίας έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στελεχών του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφορά προσθήκες στο νοσοκομείο και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 250.000 ευρώ.

Με στελέχη της Costa Navarino συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 22 Dec 2020 11:42 AM PST

Με στελέχη της Costa Navarino συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η τουριστική πολιτική της Περιφέρειας, καθώς επίσης και ζητήματα σχετικά με το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, επί των οποίων ο Π. Νίκας ενημέρωσε τα εν λόγω στελέχη για τις θέσεις και τις κινήσεις της Περιφέρειας.

Εξ άλλου, στην ίδια συνάντηση γνωστοποιήθηκαν στον περιφερειάρχη προβλήματα που δημιουργούνται από τον κατσίγαρο ελαιοτριβείων σε ρέματα αποδέκτες στην ευρύτερη περιοχή, με τον Π. Νίκα να σημειώνει ότι έχουν ήδη γίνει σχετικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ζητήματα της Βόρειας Κυνουρίας στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Καμπύλη

Posted: 22 Dec 2020 11:41 AM PST

Θέματα που απασχολούν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια, σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, με τον δήμαρχο Γιώργο Καμπύλη.

Συγκεκριμένα, την συνάντηση απασχόλησαν -μεταξύ άλλων-, το πρόβλημα της διάβρωσης από την θάλασσα ακτών του δήμου, κι ακόμα τα έργα που αφορούν το κάστρο του Αστρους αλλά και την έπαυλη του Ηρώδη, όπως επίσης η βελτίωση του επαρχιακού δρόμου που διέρχεται από το Αστρος και τέλος η ανακατασκευή του βυζαντινού μνημείου του Αγίου Ιωάννη στην Τ.Κ. Βουνού.

 

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021 παρουσιάστηκε στην γνωμοδοτική επιτροπή

Posted: 22 Dec 2020 11:40 AM PST

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021 αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεδρίασης, σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού υπό την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και με τη συμμετοχή παραγόντων του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου της Περιφέρειας.

Οπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, ο σχεδιασμός των δράσεων του προγράμματος της Τουριστικής Προβολής για το 2021 έχει γίνει με γνώμονα τη σχέση κόστους και οφέλους, είναι δε προσαρμοσμένος “στα νέα δεδομένα  που έχει επιφέρει η συγκυρία του κορονοϊού, τις προτάσεις των φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού και την παρακολούθηση των τάσεων στην παγκόσμια τουριστική αγορά”. Και συνέχισε:

“Θέτουμε ως κύριο στόχο μας την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, την ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Ετσι θα καταφέρουμε τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση των επισκεπτών, τόσο αυτών που προέρχονται από το εξωτερικό, όσο και των Ελλήνων”.

Η αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι “η τουριστική προβολή θα αποτελέσει μέρος ενός μεγαλύτερου στρατηγικού σχεδίου, το οποίο θα σχεδιαστεί και θα καταρτιστεί με βάση τις μελέτες που έχουμε στη διάθεσή μας αλλά και νέες που θα πραγματοποιηθούν”, για να επισημάνει παράλληλα πως “ο στρατηγικός αυτός σχεδιασμός, που πραγματοποιείται πρώτη φορά για την Πελοπόννησο, θα έχει πενταετές πλάνο και θα  επικαιροποιείται”.

Συνοψίζοντας, η Α. Καλογεροπούλου ανέφερε πως στο πρόσφατο διαπεριφερειακό συμβούλιο τουρισμού, υπό τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη, τονίστηκε η χρησιμότητα των Οργανισμών Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τουρισμού (DMOs) ως εργαλείου ανάπτυξης των Περιφερειών, κάτι το οποίο -όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης- η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη σχεδιάζει. Σημείωσε, τέλος, πως “η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από έργα που πραγματοποιεί η πολιτεία σε υποδομές υγείας, προσβασιμότητας, οδικού δικτύου, θα έχει αντίστοιχα οφέλη και στην εμπειρία των επισκεπτών”.

Από την πλευρά τους, η συμμετασχόντες στην σημερινή συνεδρίαση αναφέρθηκαν στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, επισημαίνοντας τη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την επιτυχία του προγράμματος Τουριστικής Προβολής, το οποίο δήλωσαν ότι αποδέχονται, με την αντιπεριφερειάρχη να σημειώνει ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με τις επιμέρους παρατηρήσεις και  θα τεθεί προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου εντεταλμένη της οργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου, Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, οι πρόεδροι του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γιάννης Γεωργιαδάκης και του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου Σπύρος Καραβούλης, η Βίβιαν Μανωλέσου ειδική γραμματέας της ομοσπονδίας επιχειρηματικών και τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος κι ακόμα, ο πρόεδρος της “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης” Τάσος Σαρδέλης, ο Δημήτρης Βλάσσης ταμίας στο Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO) και εκπρόσωπος τουριστικών γραφείων, οι Γεωργία Χριστοδούλου πρόεδρος και Μαρίνα Τεριζάκη γενική γραμματέας στην Ενωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας καθώς και ο Δημήτρης Κάκαρης γενικός διευθυντής στον Ομιλο AKS Hotels.

Ας σημειωθεί ότι για το πρόγραμμα έλαβαν γνώση και οι Γιάννης Μπουντρούκας επικεφαλής της παράταξης “Πελοποννησιακή Συμμαχία” στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Γιάννης Παναρίτης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και ο Αλέξης Τσαξιρλής αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, είτε λόγω αδυναμίας σύνδεσης, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ωστόσο, έχοντας ήδη ενημερωθεί, εκφράστηκαν θετικά μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here