Αύξηση 38% των POS στην Ελλάδα μεταξύ 2017-2019 - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Αύξηση 38% των POS στην Ελλάδα μεταξύ 2017-2019

 


Προς μία οικονομία χωρίς μετρητά οδεύει σταδιακά ο πλανήτης, με την πανδημία να στρέφει ακόμη πιο έντονα τους πολίτες σε συναλλαγές με πλαστικό ή ψηφιακό χρήμα και την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση. Η Ελλάδα μεταξύ 2017 και 2019 κατέγραψε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στη χρήση EFT-POS μεταξύ των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

 

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρεία Printec σε 14 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, τα τερματικά POS διαθέτουν μεγάλη δυναμική στη χώρα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 38% το διάστημα 2017 έως το 2019. Ο αριθμός τον POS ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε από 50.741 το 2017 σε 70.007 POS το 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική αγορά καταλαμβάνει την τρίτη θέση μεταξύ των 14 χωρών, που συμμετείχαν στην έρευνα, όσον αφορά την αύξηση των POS. Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στην Αλβανία (+53%) και στην Τσεχία (+47%).

Σημαντική αύξηση καταγράφεται και στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Printec, με τη συνολική άνοδο να ανέρχεται σε 27% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (2017-2019), ποσοστό που αντιστοιχεί συνολικά σε περίπου 400.000 τερματικά POS.

Χρήση POS

“Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν PΟS. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, λόγω της ευκολίας τους, αλλά και επειδή πλέον παρέχουν μία πιο ολοκληρωμένη λύση προς τα καταστήματα, μέσω μίας ευρύτερης γκάμας εφαρμογών”, αναφέρει η έρευνα.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές συμπεριλαμβάνουν την εκτύπωση λογαριασμών και τη διαχείριση αποθεμάτων. Ακολουθούν η προσφορά φιλοδωρήματος και επιστροφή χρημάτων και η διεξαγωγή προγραμμάτων πιστότητας.

 

Σταδιακή η αύξηση των ATMs στην Ελλάδα

Τα ATMs τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταγράψει σημαντική εξέλιξη και στη χώρα μας. Κυρίως σε ό,τι αφορά την προσφορά υπηρεσιών και τη χρήση τεχνολογιών, όπως οι δυνατότητες ανέπαφων συναλλαγών, η ενσωμάτωση wearables, αλλά και η ανακύκλωση χρημάτων.

Στην Ελλάδα καταγράφεται μικρή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, με τον συνολικό αριθμό των ΑΤΜs ανά εκατομμύριο κατοίκων να φτάνει τα 533 (2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here