Γιορτή προς τιμήν των 12 Αγίων που κατάγονται από τη Μεσσηνία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Γιορτή προς τιμήν των 12 Αγίων που κατάγονται από τη Μεσσηνία

Γιορτή σύναξης των 12 αγίων που κατάγονται από τη Μεσσηνία πραγματοποιεί για πρώτη φορά φέτος η μητρόπολη, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 19 Μαΐου. Η γιορτή θεσπίστηκε να τιμάται κάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων (μετά του Θωμά) στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής. Την πρώτη μέρα στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Μεσσήνιων αγίων και θα ακολουθήσουν η τέλεση δοξολογίας και ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Από τις 9 το βράδυ έως τη 1 το πρωί θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία.
Τη δεύτερη ημέρα, το πρωί θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία και στις 7 το απόγευμα πολυαρχιερατικός εσπερινός, από τον επίσκοπο Θαυμακού Ιάκωβο με τη συμπαράσταση των μητροπολιτών Κορωνείας Παντελεήμονος και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Την Κυριακή μετά τον όρθρο και τη θεία λειτουργία θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων των αγίων στις οδούς Υπαπαντής, Μητροπολίτη Μελετίου και Φάριος. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστούν εσπερινός, παρακλητικός κανόνας στους αγίους και θα γίνει η αναχώρηση των λειψάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here