«Σόου» εντυπώσεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας για τις οικοδομικές άδειες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Σόου» εντυπώσεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας για τις οικοδομικές άδειες

Κάτοικοι από Καλονερό και Ελαία και του Εξωραιστικού Συλλόγου Καλονερού είχαν πανό στο οποίο θεωρούσαν ότι οι αιρετοί δεν πρέπει να λειτουργούν ως “νεκροθάφτης της περιοχής”. Για σπέκουλα και παραπληροφόρηση μίλησε από το βήμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παν. Παναγιωτόπουλος και ως εκπρόσωπος της Τ.Κ. Αγαλιανής εκτιμώντας ότι τώρα που εμφανίζονται μέχρι Ρώσοι επενδυτές θα φύγουν, ενώ τόνισε ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος ζητώντας ανάπτυξη με σύννομες διαδικασίες. Ανέφερε ότι το μέλλον δεν πρέπει να θέσει φραγμούς στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής πέρα από επενδύσεις και συμφέροντα.
Ο επενδυτής και ιδιοκτήτης της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Βουνάκι Αντ. Τζαναβάρης αποκάλυψε ότι ο Δήμος ποτέ δεν είχε σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης ενώ παρότι επένδυσε 3,5 εκατ. ευρώ ποτέ δεν είδε ενδιαφέρον από το Δήμο, παρακαλώντας ακόμα και για την υδροδότηση της μονάδας, η οποία γίνεται με άλλους τρόπους σήμερα. Με τον τρόπο αυτό δήλωσε ότι οι επενδυτές αναχωρούν για άλλες περιοχές, ενώ όταν μιλάμε για αειφορία και ανάπτυξη χωρίς κανόνες είναι σαν να μην βλέπουν το μέλλον οι αυτοδιοικητικοί. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημ. Σωτηρόπουλος δήλωσε ότι η θέση του ισχύει, καθώς είχε προβλέψει ότι μετά το πρόσφατο ψήφισμα το θέμα θα επανερχόταν σε διαφορετικό κλίμα. Ζήτησε να μη διαιρεθεί ο κόσμος, ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι η «επένδυση Παππά». Εξήγησε ότι τώρα ζητάμε ανατροπή της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και χρήση αιγιαλού για καντίνες .Χαρακτήρισε θολό το τοπίο και χοντρό το παιχνίδι «γιατί κάπου χάσαμε την μπάλα των εξελίξεων…».
«ΚΟΝΤΡΑ» ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ- ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο αντιδήμαρχος Παν. Τσίγγανος έθεσε θέμα ευθύνης για το τι ψηφίστηκε αναλύοντας ότι το πνεύμα ήταν ότι η επένδυση δεν συνάδει με την αειφόρο ανάπτυξη, δηλαδή αν είσαι νόμιμος “δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις”. Για τη σύσκεψη στο γραφείο του παραδέχτηκε ότι έγινε παρουσία της τεχνικού συμβούλου της εταιρίας κ. Ντέμου και του υπεύθυνου της Πολεοδομίας εκτιμώντας ότι “μόνο που δεν μας κρέμασαν στα μανταλάκια”. Διερωτήθηκε ποιο είναι το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης που θέλει η περιοχή χωρίς να υπάρχει ουσία. Εκτίμησε επίσης ότι τώρα τα κριτήρια θα τα θέσει το ΥΠΕΚΑ για τα όρια που ετοιμάζει το υπουργείο, καθώς η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη χωρίς όμως αναλυτικές λεπτομέρειες. Επειδή το ΥΠΕΚΑ φοβάται διαρροές δεν παρέχει περισσότερα στοιχεία, ενώ οι ακραίες θέσεις φέρνουν και ακραίες λύσεις. Ο Θαν. Πετρόπουλος χαρακτήρισε προβοκατόρικη και παλαιάς κοπής τη δήλωση Τσίγγανου λέγοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο προέταξε τα στήθη του ώστε το ΥΠΕΚΑ να πάρει μέτρα ήπιας μορφής ανάπτυξης με αρμονική συνύπαρξη, διαφορετικά η χώρα μας θα δεχόταν πρόστιμα από την Ε.Ε., τα οποία θα επιβάρυναν το Δήμο, ενώ η περιοχή θα οικοπεδοποιείτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here