ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Εφιαλτικές στιγμές έζησε το βράδυ της Τρίτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, η Κυπαρισσία από την πύρινη κόλαση που «χτύπησε» σε τρία - τέσσερα διαφορετικά σημεία. Χθες, με το πρώτο φως της ημέρας, οι εικόνες των καμένων ελαιόδεντρων - τα περισσότερα από τα οποία υπεραιωνόβια, απείρου φυσικού κάλλους - και η κάπνα στην ατμόσφαιρα έκαναν την ψυχή των κατοίκων, όπως και των περαστικών, να ραγίζει. Βάλσαμο στην ψυχή τους είναι το γεγονός ότι δε θρηνήσαμε θύματα και δεν καταστράφηκαν σπίτια. Οι πολλές και σε διαφορετικά σημεία της πόλης εστίες, μια νύχτα που έπνεαν στην περιοχή θυελλώδεις άνεμοι, προκαλούν έντονα ερωτηματικά και ήδη από χθες το πρωί βρίσκεται στην Κυπαρισσία κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά σχετικά.
Είναι εμπρησμοί; Είναι συνέπεια εγκληματικής αμέλειας; Το πόρισμα της έρευνας θα καταδείξει, όμως η ανησυχία στην περιοχή είναι διάχυτη και οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι από τον πύρινο εφιάλτη που έζησαν στα χωράφια τους, στις περιουσίες τους, στις αυλές των σπιτιών τους, δίπλα στις επιχειρήσεις τους. Λίγο πριν από τις 10.30 το βράδυ της Τρίτης ξέσπασε η πρώτη φωτιά σε ελαιοπερίβολο, παρακείμενο στην εθνική οδό Κυπαρισσίας - Φιλιατρών, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου Γιαννίτσαινας. Λίγα μόλις λεπτά αργότερα μια νέα εστία εμφανίστηκε στον Κάμπο της Κυπαρισσίας, στη θέση Παλιόμυλος και Φαρμάκα. Στη συνέχεια, κατά τις 11.00 το βράδυ, ξέσπασε φωτιά στον ελαιώνα κάτω από το γήπεδο, λίγα μέτρα από το νοσοκομείο και τα 1ο & 3ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ ακολούθως ακόμα μία φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Πανηγυρίστρα, κάτω από την εθνική οδό Κυπαρισσίας - Φιλιατρών. Για αρκετή, δε, ώρα διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό και έγινε εκτροπή της κίνησης των οχημάτων. Στη μάχη με τις φλόγες, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν και δυνάμωναν τις φωτιές, ρίχτηκαν 19 πυροσβεστικά οχήματα με 50 πυροσβέστες από ολόκληρη την Πελοπόννησο, οχήματα, μηχανήματα και υπάλληλοι του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και απλοί πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here