Κάηκαν 3.000 ελαιόδεντρα του ιστορικού ελαιώνα της Κυπαρισσίας από τη φωτιά! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κάηκαν 3.000 ελαιόδεντρα του ιστορικού ελαιώνα της Κυπαρισσίας από τη φωτιά!

ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ εκτάσεις της Κυπαρισσίας μετέβη χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς. Αργότερα σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ χαρακτήρισε το βράδυ της Τρίτης εφιαλτικό. Στην Μεσσηνία είχαμε 10 εστίες φωτιάς, σε Γιάλοβα, Ίκλαινα, Πετροχώρι, Μιστράκι και παλιό Κορυφάσιο. Οι επτά σβήστηκαν άμεσα χωρίς να προκαλέσουν καταστροφές. Οι τρεις εστίες στην Κυπαρισσία, σε Γιαννίταινα, Πανηγυρίστρα και Καρτελά, εξ αιτίας των σφοδρών ανέμων γρήγορα επεκτάθηκαν και κινδύνευσαν σπίτια και κτιριακές υποδομές. Χρειάστηκε κεντρικός συντονισμός και συνδρομή από όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 20 πυροσβεστικά οχήματα με 50 πυροσβέστες, που κατόρθωσαν να προστατεύσουν τις κατοικίες. Όλη την νύχτα υπήρξε συνεχής επικοινωνία με τον δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, τον διοικητή της Π. Υ. Καλαμάτας Κυριακούλη Κυριακουλέα και τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνο Γιόβα. Τελικά, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, χθες, μαζί με τον διευθυντή της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, έκαναν αυτοψία στις καμένες περιοχές. Διαπίστωσαν ότι καταστράφηκαν περισσότερα από 3.000 αιωνόβια δέντρα στον ιστορικό ελαιώνα στην Κυπαρισσία. Απηύθυνε έκκληση στους πληγέντες αγρότες να υποβάλλουν σύντομα αιτήσεις στον ΕΛΓΑ, για να μπουν στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ και να πάρουν τις αποζημιώσεις. Επίσης, έκανε έκκληση να προβούν οι αγρότες στον καθαρισμό της ποώδους βλάστησης, ώστε να δημιουργηθούν ζώνες πυρασφάλειας. Όπως τόνισε, η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Τέλος, για τις μαρτυρίες που ακούστηκαν ότι η φωτιά προήλθε από το δίκτυο της ΔΕΗ, είπε ότι πρόκειται για φήμες και ανακοίνωσε ότι θα φθάσει κλιμάκιο από το Αρχηγείο της Π. Υ. το οποίο θα κάνει έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here