Οριστική συμμετοχή του Δήμου σε νέα μελέτη για τον Κυπαρισσιακό κόλπο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Οριστική συμμετοχή του Δήμου σε νέα μελέτη για τον Κυπαρισσιακό κόλπο

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας με τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ στο γραφείο του δεύτερου. Εκεί εξηγήθηκαν από τους τοπικούς φορείς οι αναλυτικές αποφάσεις του Δ.Σ Τριφυλίας για το θέμα, ενώ ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι έχει αναθέσει νέα μελέτη στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την προστασία της περιοχής εφαρμογής άρα ουσιαστικά όπως εξήγησε ο κ. Κόλλιας μιλάμε για επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης. Η νέα μελέτη θα είναι έτοιμη σε 1-2 μήνες, ενώ προχωρά τις εργασίες η επιτροπή του ΥΠΕΚΑ που συστάθηκε προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη περιοχή.
 Ο κ. Καλαφάτης δεσμεύτηκε ότι πριν την υπουργική απόφαση θα τεθούν υπόψη του Δήμου όλα τα τελικά κείμενα που αφορούν τον Κυπαρισσιακό κόλπο αλλά μέχρι τότε ήδη έχει υπογράψει την αναστολή οικοδομικών αδειών και οικονομικών εργασιών στη περιοχή ωοτοκίας στη περιοχή προστασίας της φύσης που χωροθετείται μεταξύ Μπρατζέρι και Ελαίας. Τέλος υποσχέθηκε ότι θα εγκρίνει την αδειοδότηση αιγιαλού με περιορισμούς για την χρήση του από τους Δήμους, ενώ η αποτίμηση με το θετικό κλίμα της συνάντησης αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του Δημάρχου Τριφυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here