Το στάδιο και οι εκκρεμότητες του φακέλου για την επέκταση της Π.Ο.Π. Καλαμάτα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το στάδιο και οι εκκρεμότητες του φακέλου για την επέκταση της Π.Ο.Π. Καλαμάτα

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απεύθυνε ο Μεσσήνιος βουλευτής, Γιαν. Λαμπρόπουλος με θέμα την επέκταση ΠΟΠ «Καλαμάτα» στο Ελαιόλαδο για όλο τον Νομό Μεσσηνίας. Μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρόπουλος εξέφρασε την απορία του και ερωτά για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εξέταση του φακέλου της ΠΟΠ και εάν υπάρχουν τυχόν εκκρεμότητες για το συγκεκριμένο θέμα:
 «Όπως είναι γνωστό η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) «Καλαμάτα» για το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας καλύπτει μόνο την πρώην επαρχία Καλαμάτας όπως έχει καταχωρηθεί από το 1997 στο σχετικό μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. - Επειδή υπήρχαν αιτήματα για επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτας στο ελαιόλαδο για όλο τον Νομό Μεσσηνίας , η ΕΑΣ Μεσσηνίας υπέβαλλε το έτος 2009 προς τούτο σχετικό φάκελο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα και στην συνέχεια απέστειλε το σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. - Επειδή από τότε μέχρι σήμερα το θέμα «πηγαινοέρχεται» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. , στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και αντίστροφα. - Επειδή η επέκταση της ΠΟΠ «Καλαμάτα» για το ελαιόλαδο σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας είναι κρίσιμο θέμα για τους ελαιοπαραγωγούς αφού θα συμβάλλει στην ενίσχυση του εισοδήματός τους, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: 1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η εξέταση του φακέλου για την επέκταση της ΠΟΠ «Καλαμάτα» για το ελαιόλαδο σε όλο το Νομό Μεσσηνίας; 2. Υπάρχουν τυχόν εκκρεμότητες και αν ναι πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here