ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ


ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ μίας ποσοστιαίας μονάδας έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Μetrisis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 21,4% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,4%, η Χρυσή Αυγή με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 4,5%, και το ΠΑΣΟΚ με 4,2%. Στο 1,9% η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου και στο 1% το «Σχέδιο Β'» του Αλέκου Αλαβάνου. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 21,7%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 3,9%.
Από τα πιο σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης είναι το άλμα εις βάθος του ΠΑΣΟΚ, που έχασε μέσα σε ένα μήνα 2,7% και το έφερε στην τελευταία θέση. Όλη αυτή η φασαρία για τα οικονομικά του κόμματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη πτώση του, από την οποία μάλλον θ’ αργήσει να ανακάμψει. Ενώ, είναι αξιοπρόσεκτο ότι η Χρυσή Αυγή, παρά τον πόλεμο που της γίνεται παρουσίασε άνοδο σχεδόν μία μονάδα. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου για τον τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου της ανόδου της Χρυσής Αυγής.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40,8% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώσει 23,7%, που υπολείπεται και από τον Κανένα που συγκέντρωσε 32,8%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,6 μονάδες, 33,8% έναντι 27,2%, ενώ στην ερώτηση αν «η τρικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία», το 46,8% απαντά «ναι» και το 46,6% απαντά αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here