Κανένας δεν «έπαιξε» χθες τον… Παππά με την Ελαία! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Κανένας δεν «έπαιξε» χθες τον… Παππά με την Ελαία!

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ, σχεδόν ομόφωνη, ήταν η απόφαση της χθεσινής έκτακτης συνεδρίας της Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, κατά των σχεδιασμών της εταιρείας «Νέα Κότινος» του εφοπλιστή Π. Παππά για οικοπεδοποίηση και ανέγερση εξοχικών κατοικιών με όρους εκτός σχεδίου δόμησης, στην παραλιακή περιοχή Ελαίας-Αγιαννάκη, στον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000. Είκοσι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν «όχι» στην επέμβαση της εταιρείας για real estate στην περιοχή, ενώ δύο (οι αντιδήμαρχοι Παν. Τσίγγανος και Γιαν. Φιλντίσης) ψήφισαν λευκό, θεωρώντας ότι μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης θα ήταν φρόνιμο να ληφθεί η όποια απόφαση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τελική τοποθέτηση του δημάρχου Κ. Κόλλια για αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών μέχρι την απόφαση του ΥΠΕΚΑ.
Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, απ’ όλες τις παρατάξεις αποφάσισε ξεκάθαρα ότι οι σχεδιασμοί για οικοπεδοποίηση της περιοχής και ανέγερση κατοικιών δεν συνάδει με το περιβάλλον της περιοχής και είναι εντελώς παράνομη. Στο ερώτημα για την τύχη της επένδυσης, απάντησε ότι πρόκειται για επέμβαση και επιχείρηση κερδοσκοπίας, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες σεβασμού στο περιβάλλον και την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ιστορική αφού απαντά και στο αίτημα ποια ανάπτυξη επιθυμεί η τοπική κοινωνία. Παράλληλα ενέχει τεράστια κοινωνική δυναμική, αφού υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις και απηχεί το πνεύμα των τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Στη χθεσινή έκταση συνεδρίαση, με τη συμμετοχή φορέων, εκπροσώπων θεσμικών οργάνων και κατοίκων της περιοχής, αλλά και εκπροσώπων της εταιρείας «Νέα Κότινος» που διήρκησε πάνω από έξι ώρες, κατατέθηκαν όλες οι απόψεις και τα επιχειρήματα της μιας και της άλλης πλευράς, καθώς και οι νομικές απόψεις για την υπόθεση. Το μήνυμα υπήρξε ξεκάθαρο.
Ο Δήμος Τριφυλίας δεν είναι κατά των επενδύσεων στην περιοχή Natura, αλλά αυτές θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της περιοχής, να είναι ήπιας μορφής με διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
1. Πλήρης και ξεκάθαρη ενημέρωση από το δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εταιρείας ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. στην περιοχή Ελαίας Δ.Ε. Αυλώνος.
2. Λήψη απόφασης σχετικά με το αν αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here