2 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ για Καλαμάτα – Τσακώνα- Καλό Νερό – Κυπαρισσία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

2 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ για Καλαμάτα – Τσακώνα- Καλό Νερό – Κυπαρισσία

Πίστωση 7,56εκ. ευρώ για έργα στη Μεσσηνία Συνολική πίστωση 7,56 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί άμεσα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Μεσσηνία για την υλοποίηση σειράς έργων. Τα 5.100.000 ευρώ προέρχονται από το φετινό ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), ενώ τα υπόλοιπα 2.460.000 από τις εκπτώσεις που προέκυψαν έπειτα από δημοπρατήσεις έργων. Τα πιο πάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, όπως και υπηρεσιακών παραγόντων από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. 
Ειδικότερα, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής: Α) Από το ΠΔΕ διατίθενται οι πιο κάτω πιστώσεις: α) 2.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό – Κυπαρισσία, β) 700.000 ευρώ για την 1η επαρχιακή οδό προς τη Μάνη, γ) 1.200.000 ευρώ για το δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου και δ) 1.200.000 ευρώ για τον καθαρισμό τον ποταμών Παμίσου και Αρι. Β) Από τα προϊόντα των εκπτώσεων δημοπρατημένων έργων διατίθενται οι πιο κάτω πιστώσεις: α) 2.000.000 ευρώ για εργασίες συντήρησης στο δρόμο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος και β) 460.000 ευρώ για ανάλογες εργασίες στην 4η επαρχιακή οδό, από τη Θουρία μέχρι το Δυρράχι. Σημειώνεται, τέλος, ότι την επόμενη εβδομάδα συγκαλείται στη Μεσσηνία σύσκεψη για την προώθηση των έργων εξοικονόμησης νερού (λιμνοδεξαμενές, φράγματα κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here