Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από δημόσιες δομές υγείας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από δημόσιες δομές υγείας

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, εκδόθηκε νέα Πρόσκληση με τίτλο «Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας και Ενίσχυση των Μονάδων και Φορέων Υγείας του υπουργείου Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας «Πελοπόννησος 2014-2020», προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ. Δυνητικοί δικαιούχοι της Παρούσας Πρόσκλησης είναι το υπουργείο Υγείας και οι εποπτευόμενοι φορείς του. Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση ολοκληρωμένων δράσεων: 1. Για την ενίσχυση της ετοιμότητας των φορέων υγείας της διαχείρισης και της ικανότητας αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. 2. Για την ανάληψη κατάλληλων υγειονομικών μέτρων και πολιτικών περιορισμού της διάδοσης, αντιμετώπισης της επιδημίας, περίθαλψης των κρουσμάτων, αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης στις μονάδες υγείας, στο προσωπικό: 
•σε όλες τις φάσεις της υγειονομικής κρίσης: συνεχής επαγρύπνηση – ετοιμότητα- διαχείριση της εν εξελίξει κρίσης – έλεγχος αναζωπύρωσης – διαχείριση συνεπειών •πρόληψη και αντιμετώπιση συνεπειών σε άτομα με χρόνιες νόσους •πρόληψη και αντιμετώπιση των αναδυόμενων κινδύνων σωματικής και ψυχικής υγείας που ελλοχεύουν ως παράπλευρες συνέπειες τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στην ύφεση μιας υγειονομικής κρίσης. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας στην παρούσα υγειονομική κρίση της νόσου COVID -19 θέτει ως προτεραιότητα την πρόληψη των άμεσων κινδύνων, τη συνεχή ανάπτυξη για βελτίωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες και ενίσχυση των ικανοτήτων των υπηρεσιών, την ανάπτυξη δράσεων για την πρόληψη, την επιτήρηση και την έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση συμβάντων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία με τον περιορισμό ενδεχόμενων συνεπειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here