Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου

Για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται και που σε μεγάλο βαθμό έχει στοιχεία εθελοντισμού, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του πιστοποιημένου, αναγνωρισμένου και βραβευμένου Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την όλη διαδικασία της γευσιγνωσίας και να ανταλλάξει απόψεις με τον επικεφαλής και τα μέλη της ομάδας γευσιγνωσίας που συνολικά σήμερα αποτελείται από 24 άτομα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, είναι διαπιστευμένο με το σύστημα ποιότητας ISO/IEC 17025 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας για την οργανοληπτική δοκιμή παρθένου ελαιολάδου.
Επίσης, το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι ένα από τα τρία αναγνωρισμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου εργαστήρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου στην Ελλάδα, το μοναδικό που ανήκει σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, πραγματοποιεί δοκιμές γευσιγνωστικής ανάλυσης ελαιολάδου για εταιρείες και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και διεξάγει σεμινάρια εκπαίδευσης και προώθησης της γευσιγνωστικής και γαστρονομικής ποιότητας του ελαιολάδου. Το 2018 το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας τιμήθηκε με το τιμητικό βραβείο ποιότητας για τη συνεισφορά του στην εκπαίδευση και την προώθηση της ποιότητας του ελαιολάδου από το περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής.
Τον Δήμαρχο ενημέρωσαν ο Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Βασίλης Δημόπουλος και η κα Άννα Μηλιώνη, υπεύθυνη ποιότητας και επικοινωνίας του Εργαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here