Στην Πάτρα θα απογειωθούν τα πρώτα υδροπλάνα, - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Στην Πάτρα θα απογειωθούν τα πρώτα υδροπλάνα,

Από την Πάτρα ξεκινούν οι επενδύσεις σε υδατοδρόμια, καθώς «έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ του Οργανισμού Λιμένα Πατρών (ΟΛΠΑ) και της Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών ΙΚΕ, για τη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία και εκμετάλλευση του υδατοδρομίου Πάτρας.  Σύντομα θα αδειοδοτηθούν και άλλα υδατοδρόμια.
Μέτοχοι της Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών, αποτελούν οι δύο βασικοί παίκτες του κλάδου των υδατοδρομίων, η Hellenic Seaplanes και η Ελληνικά Υδατοδρόμια, που μέσω της Υδατοδρόμια Λιμένος Πατρών, υπέγραψαν σύμβαση παραχώρησης για δώδεκα χρόνια.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε ότι «Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης ολοκληρώσαμε ακόμη ένα βήμα προς τον ερχομό των υδροπλάνων στην Ελλάδα και μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία έναρξης μιας καινούριας μορφής συγκοινωνίας, που συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ προάγει αυτό που εμείς αποκαλούμε «Γρήγορη πρόσβαση» στην πολυνησία και στην μεγάλη ακτογραμμή της χώρας μας. Η πατρίδα μας έχει θάλασσα, έχει λίμνες και όλα εκείνα τα φυσικά χαρακτηριστικά για να υποδεχτούμε τη λειτουργία των υδροπλάνων. Σήμερα, κάνουμε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπογραφούν και θα αδειοδοτηθούν και άλλα υδατοδρόμια, ώστε σύντομα να έχουμε τα πρώτα δρομολόγια υδροπλάνων».
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., κ. Παναγιώτης Τσώνης, δήλωσε: «Κάναμε σήμερα άλλο ένα σημαντικό βήμα, για να καταστεί η πόλη και το λιμάνι της Πάτρας κεντρικός κόμβος ενός πρώτου στοιχειώδους δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική και γενικότερη οικονομική αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιφέρειας. Το πιστέψαμε και το πετύχαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του εταιρικού σχήματος για τη συνεργασία και να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες στο προσωπικό του Οργανισμού μας, που συνέβαλε για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να υπογράψουμε τη σύμβαση παραχώρησης για τη διαχείριση και λειτουργίας των υποδομών και υπηρεσιών του Υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Πάτρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here