Συντάξεις: Ποιοι και πώς θα πάρουν αυξήσεις και αναδρομικά - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Συντάξεις: Ποιοι και πώς θα πάρουν αυξήσεις και αναδρομικά

Τα αναδρομικά της περιόδου Ιούνιος ’15 - Μάιος ’16, που θα προκύψουν από την απόφαση του ΣτΕ εντός της εβδομάδας, οι αυξήσεις σε παλαιούς και νέους από την αλλαγή στα ποσοστά αναπλήρωσης, η ενίσχυση των επικουρικών και οι αλλαγές στη σύνταξη όσων δικαιούχων επιλέγουν να εργάζονται θα φανούν από τώρα μέχρι το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, αύξηση στο εισόδημά τους με τέσσερις παρεμβάσεις από τώρα μέχρι και το φθινόπωρο θα δουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι, με την καταβολή αυξήσεων και αναδρομικών που δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Την 1η Ιουλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά της περιόδου 2015-2016, τα οποία διεκδικούν 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Το κρίσιµο ερώτηµα είναι αν η ευνοϊκή απόφαση για επιστροφή αναδροµικών 11 µηνών (Ιούνιος ’15-Μάιος ’16) θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων ή µόνο τους περίπου 250.000 που έχουν καταθέσει αγωγές, µε τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η απόφαση θα ληφθεί σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο. 
O αρχικός κυβερνητικός σχεδιασµός προβλέπει η καταβολή τους να ξεκινήσει σταδιακά από το φθινόπωρο. Ωστόσο, τα νέα δηµοσιονοµικά δεδοµένα που έχει προκαλέσει η πανδηµία του κορονοϊού ενδεχοµένως να ανατρέψουν τα σχέδια και η καταβολή να ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους και να ολοκληρωθεί σε πολλές δόσεις και σε βάθος τουλάχιστον µιας πενταετίας. Από την απόφαση του ΣτΕ εξαιρούνται µόνο περίπου 40.000 νέοι συνταξιούχοι, που βγήκαν στη σύνταξη µετά τον νόµο Κατρούγκαλου, οι οποίοι θα λάβουν αύξηση στη σύνταξή τους και αναδροµικά 12 µηνών τον προσεχή Οκτώβριο, λόγω των αλλαγών στα ποσοστά αναπλήρωσης. Οι δικαιούχοι Ολες οι υπόλοιπες κατηγορίες συνταξιούχων τίθενται υπό την οµπρέλα της απόφασης του ΣτΕ και θα έχουν διπλό όφελος από τις δροµολογούµενες αποφάσεις. Συγκεκριµένα: 235.000 συνταξιούχοι στις 9 Ιουλίου θα λάβουν τα αναδροµικά των επικουρικών συντάξεων, τρεις µήνες νωρίτερα από την προγραµµατισµένη καταβολή τους στις αρχές Οκτωβρίου. 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι θα λάβουν τον Οκτώβριο αύξηση στην κύρια σύνταξή τους, η οποία προκύπτει µε βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης του νόµου Βρούτση αλλά και µε µια ετήσια δόση των αναδροµικών τους. Περίπου 80.000 συνταξιούχοι που παράλληλα εργάζονται θα δουν αύξηση στη σύνταξή τους τον Σεπτέµβριο, αφού θα περικόπτεται κατά 30%, αντί για 60% που προβλεπόταν έως τον περασµένο Φεβρουάριο. Ταυτόχρονα, θα λάβουν και αναδροµικά από τις συντάξεις του Μαρτίου 2020 και µετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here