ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συνήλθε σε συνεδρίαση στην Τρίπολη, ομάδα εργασίας αποτελούμενη από νομικούς, οικονομολόγους, τεχνικούς συμβούλους και εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ, της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Τα θέματα στη συνάντηση αφορούσαν:
α) Την γραπτή απάντηση στα ερωτήματα που έχει θέσει η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τον φάκελο του μεγάλου έργου διαχείρισης απορριμμάτων και στον ορισμένο χρόνο.
Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα -την απάντηση στο έγγραφο της Ε.Ε.- έχει προγραμματιστεί, για την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουλίου, τηλεδιάσκεψη με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.
Για άλλη μια φορά, πάντως, τονίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται εν κινδύνω, ούτε το θέμα της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου, ούτε της κατασκευής των μονάδων επεξεργασίας.
β) Την εξέταση νομικών, οικονομικών και τεχνικών παραμέτρων για την έναρξη της διαδικασίας προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στους δήμους που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, και
γ) Την απαράδεκτη περιβαλλοντικά κατάσταση με τις δεκάδες χωματερές σε όλη την έκταση της Περιφέρειας και την έναρξη εκπόνησης μελέτης για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των εν λόγω χώρων στον συντομότερο δυνατό χρόνο.
Παράλληλα, διερευνήθηκαν τρόποι προκειμένου η ΤΕΡΝΑ να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων σε εξαιρετικά προβληματικούς δήμους -το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο και πάντως νωρίτερα από τον αρχικό χρόνο που έχει προβλεφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here