Τέλη κυκλοφορίας : Για πρώτη φορά, πληρωμή με τον μήνα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Τέλη κυκλοφορίας : Για πρώτη φορά, πληρωμή με τον μήνα

Φθηνότερα έως και 50% σε σχέση με πέρυσι, θα κοστίσει σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ η ανάκτηση των πινακίδων κυκλοφορίας για το καλοκαίρι ή μέχρι και τέλος της χρονιάς. Τι σημαίνει αυτό; Οι ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν την ευκαιρία να πάρουν πίσω τις πινακίδες για ένα μήνα, για δυο ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους. Ανάλογα με τους μήνες που θα κυκλοφορήσετε  το αυτοκίνητό σας θα πληρώσετε και τα ανάλογα τέλη κυκλοφορίας.
Για πρώτη φορά φέτος, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους χωρίς «πέναλτι», χωρίς δηλαδή να καταβάλλουν πρόστιμο πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας , σε συνάρτηση με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε ακινησία μπορούν να τα επαναφέρουν στην κυκλοφορία για παράδειγμα για ένα μήνα καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο 1/12 των ετήσιων τελών, τα 2/12 του ποσού των τελών κυκλοφορίας για όλο το έτος αν επιθυμούν να άρουν την ακινησία για δύο μήνες, κ.ο.κ. Όπως επισημαίνεται, η επιλογή του χρονικού διαστήματος της άρσης της ακινησίας είναι δεσμευτική και δεν δίνεται η δυνατότητα εντός του 2020 να γίνει εκ νέου άρση της ακινησίας και κυκλοφορίας του οχήματος με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αναλογική καταβολή.
Στην περίπτωση που ο κάτοχος του αυτοκινήτου ενώ έχει επιστρέψει εμπρόθεσμα τα στοιχεία κυκλοφορίας στη Δ.Ο.Υ. και έχει θέσει εκ νέου το όχημα σε ακινησία, επιθυμεί να άρει και πάλι την ακινησία, μπορεί να το κάνει καταβάλλοντας όμως τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας αφαιρουμένου του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί. Αν ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος επιθυμεί να άρει την ακινησία του οχήματος του για διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί για έναν ολόκληρο μήνα.
Όταν παρέλθει το διάστημα, τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος θα πρέπει να επιστρέψουν στη Δ.Ο.Υ. έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here