ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ  είπε ότι «το επόμενο 6μηνο θα τακτοποιήσουμε το εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης γιατί η απλή αναλογική στην ιδεοληπτική της εφαρμογή παρά λίγο να διαλύσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες».
Πρόσθεσε  δε ότι «ήταν πολύ θετικά τα στοιχεία του προηγούμενου συστήματος αλλά θα το συζητήσουμε με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης».
Παράλληλα ο υπουργός  ανακοίνωσε την αλλαγή του συστήματος απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας. Με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών θα θεσπιστεί σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων για την  απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς-αλλογενείς.
«Οι πολίτες που θέλουν να γίνουν Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα δύο φορές να συμμετέχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις κύρους, διασφαλισμένες για το αδιάβλητό τους όπου αν αποδεικνύουν καλή γνώση της γλώσσας, της ιστορίας και των θεσμών μας θα μπορούν να γίνονται Έλληνες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Το σύστημα θα γίνει δίκαιο, γρήγορο, αντικειμενικό και απολύτως διαφανές, για να μην υπάρχουν περιθώρια ούτε για καθυστερήσεις ούτε για γραφειοκρατία και διαφθορά. Δεν αλλάζουμε τις προϋποθέσεις που μπορεί κάποιος να γίνει Έλληνας, αλλά στη συνέχεια όλοι αυτοί περνούσαν από εξετάσεις σε επιτροπές που έχουν πολύ μεγάλη καθυστέρηση» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι «εκκρεμούν 35.000 αιτήσεις. Υπάρχουν αιτήσεις από το 2011».
Με αφορμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Θεδωρικάκος εξήγγειλε, επίσης, ότι «στόχος μας είναι να υπάρξει πλήρης αντισεισμική προστασία όλων των σχολείων και των κτηρίων της Αυτοδιοίκησης, να ελεγχθούν όλα τα κτήρια και να γίνουν αναβαθμίσεις όπου χρειάζεται». Και εξήγησε ότι «αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, οφείλει να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να αισθάνονται ασφαλή τα παιδιά μας. Και να είναι ασφαλή».
Επανέλαβε ότι οι προσκλήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα βγουν το πρώτο 15ημερο του Ιουλίου καθώς και ότι οι δήμοι διευκολύνονται στις μελέτες με τη χρήση μηχανικών από το ειδικό μητρώο που έχει δημιουργήσει η ΕΕΤΑΑ.
Εξήγησε, ακόμα, ότι τα έργα στο «Αντώνης Τρίτσης» έχουν περιβαλλοντικό χαρακτήρα, αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ ειδικά στις πόλεις «μιλάμε για έργα αστικής αναζωογόνησης που δίνουν άλλη πνοή με αναπλάσεις, χώρους στάθμευσης, ενώ υπάρχει και ισχυρός κοινωνικός χαρακτήρας».
Αναφερόμενος στο Ελληνικό, ο κ. Θεοδωρικάκος το χαρακτήρισε καθοριστικής συμβολής επένδυση για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας. «Είναι μια εμβληματική επένδυση. Η κυβέρνηση έχει ένα συνολικό σχέδιο για την υποδοχή κεφαλαίων». Και όπως σημείωσε ότι η εικόνα της χώρας μετά την καραντίνα συμβάλλει θετικά. «Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε το φετινό καλοκαίρι και τον χειμώνα, η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι μια χρονιά ισχυρής ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, επιτάχυνσης των επενδύσεων και αντιμετώπισης του προβλήματος της απασχόλησης»
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είπε ότι «δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο ούτε για την αντιπολίτευση ούτε για τη δημοκρατία μας να χειρίζεται τα θέματα με τέτοιου είδους υπερβολές», και σημείωσε ότι «ελευθερία υπάρχει, αλλά η ελευθερία των διαδηλωτών δεν πρέπει να παρενοχλεί την κανονική ζωή των υπολοίπων», προσθέτοντας ότι «κάποτε σε αυτήν τη χώρα θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του σήμερα με τα μάτια του αύριο και όχι με τα μάτια του χθες. Το τι γινόταν στην Ελλάδα πριν από 60 χρόνια είναι μια άλλη ιστορία. Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να εμποδίσει κανέναν να διαδηλώσει ελεύθερα. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη σε αυτή τη διαδικασία».
www.airetos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here