Νέους διοικητές στα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας ζητά ο Λαμπρόπουλος - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Νέους διοικητές στα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας ζητά ο Λαμπρόπουλος

“ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ-ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ” Να πληρωθούν οι θέσεις των διοικητών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας που έχουν λήξει, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή και τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος. Αποκλειστικό προσόν σύμφωνα με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, η εξειδίκευση των υποψήφιων διοικητών στον τομέα Υγείας , ενώ ζητά και ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στα δύο Νοσοκομεία. Αναλυτικά η ερώτηση: 
ΕΡΩΤΗΣΗ 29/06/20 ΠΡΟΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Με την υπ’ αριθμ.1092/4.10.19 ερώτησή μου στη Βουλή, που απευθυνόταν στον Υπουργό Υγείας, είχα επισημάνει, την εγκατάλειψη και την έλλειψη πολιτικής, από την Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα –Καμμένου, που είχαν οδηγήσει τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, να λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό, σε μέσα, σε εφόδια και ιατρικά υλικά.
Με την παραπάνω ερώτησή μου, είχα δώσει αναλυτικά για κάθε κλινική, τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, τις καλυμμένες και τα μεγάλα κενά, που υπήρχαν, χωρίς να διαψευστώ. Οι μετακινήσεις δυο βασικών ιατρών από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, είχαν ως αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και δυσλειτουργίες στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ίδιου Νοσοκομείου. Με πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση το Υπουργείο Υγείας, κατήργησε τις εξυπηρετήσεις Πολάκη και οι δυο γιατροί, με αποφάσεις του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, επανατοποθετήθηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε οργανικές θέσεις, οι οποίες παρέμεναν κενές από την μετακίνησή τους στην Καλαμάτα. Ακολούθησαν αναρρωτικές άδειες, προσφυγές και αναβολές στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα, το πρόβλημα να βρίσκεται τώρα σε εκκρεμότητα. Στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, η θητεία του Διοικητή έχει λήξει από τον Μάρτιο και στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, ο Αναπληρωτής Διοικητής (Διοικητής είναι της Καλαμάτας), έχει παραιτηθεί από τον Μάιο του 2019 και έκτοτε παραμένει κενή η θέση του. Ως εκ τούτου, απαιτείται άμεσα, η τοποθέτηση νέου Διοικητή στην Καλαμάτα και Αναπληρωτή στην Κυπαρισσία, με αποκλειστικά προσόντα και για τους δυο, την επιστημονική τους κατάρτιση και εξειδίκευση στον τομέα της Υγείας, ώστε να είναι σε θέση, να οργανώσουν και να προσφέρουν στον Νομό μας, καλύτερες υπηρεσίες Υγείας και Περίθαλψης. Αρκεί να λάβουμε υπόψη μας, ότι ο προϋπολογισμός και των δυο Νοσοκομείων για φέτος και μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τα 34 εκατομμύρια ευρώ, και οι εργαζόμενοι και των δυο Νοσοκομείων είναι περίπου 1.200 άτομα.
Από την αλλαγή της Κυβέρνησης και μέχρι σήμερα και στα δυο Νοσοκομεία συμπληρώθηκαν αρκετά κενά σε προσωπικό. Συγκεκριμένα: Στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας τοποθετήθηκαν στον ιατρικό τομέα έξι επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και είναι σε διαδικασία επιλογής, εννέα κενές οργανικές θέσεις. Σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό προσελήφθησαν 38 επικουρικοί. Στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, την ίδια χρονική περίοδο, εντάχθηκαν στην ιατρική υπηρεσία, τέσσερις μόνιμοι ιατροί και βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής άλλες εννέα θέσεις. Σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προσελήφθησαν επτά μόνιμοι από μετατάξεις και 71 επικουρικοί, καθώς και 48 με ατομικές συμβάσεις σε καθαρισμό, εστίαση, φύλαξη, που λήγουν στις 31/12/20. Παρά ταύτα, είναι επιτακτική η ανάγκη και λόγω της πανδημίας, να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις, σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Επειδή η Μεσσηνία, είναι μεγάλος Νομός και δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here