Κόντρα Κεραμέως - ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στα σχολεία λόγω κορονοϊού - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Κόντρα Κεραμέως - ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στα σχολεία λόγω κορονοϊού

Με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να κάνει λόγο για γενναία μεταρρυθμιστική τομή που δίνει ευελιξία, αυτονομία και ελευθερία δράσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση, και την αντιπολίτευση να αντιτείνει ότι διαλύονται εργασιακά και εκπαιδευτικά δικαιώματα προς όφελος μόνο των επιχειρηματιών, ξεκίνησε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις». 
«Είναι μια σημαντική παρέμβαση της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας και την διόρθωση στρεβλώσεων, που υπάρχουν ως αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής εμμονής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ακύρωσε με τις πολιτικές της το συνταγματικό δικαίωμα του γονέα να επιλέγει, αν θέλει δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο για το παιδί του», τόνισε η υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Το σημερινό καθεστώς χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο κρατισμό. Το νομοσχέδιο έρχεται να διορθώσει και να επιφέρει μια πιο υγιή λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.
 Ήρθε η ώρα να διασφαλιστεί η κρατική εποπτεία αλλά και ταυτόχρονα να δοθεί ελευθερία, αυτονομία και μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη ευελιξία στην ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε να ανταποκριθεί και στις σύγχρονες ανάγκες και στις απαιτήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών». Η κ. Κεραμέως μίλησε για τρεις άξονες του νομοσχεδίου: 
- Εισαγωγή μεγαλύτερης ευελιξίας, τόσο του ωραρίου λειτουργίας όσο και των δράσεων των ιδιωτικών σχολείων. - Αλλαγές στη χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων και δυνατότητα συστέγασης όλων των ειδών εκπαίδευσης. - Διαχείριση ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικού, όπως αξιολόγησή του με κριτήρια που ισχύουν στο Δημόσιο, κατάργηση των συμβάσεων 2ετίας, δυνατότητα πρόσβασης και σε άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πέραν του κανονικού ωραρίου και με πληρωμή - και αν το επιθυμούν, και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Δίνουμε νέες ευκαιρίες απασχόλησης και αύξησης του μισθού τους, με πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες επ' αμοιβή και πέραν του κανονικού ωραρίου. Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα τους, να έχουν πρόσθετη αμοιβή και δραστηριότητες», σημείωσε η κ. Κεραμέως για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. «Χτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Πηγαίνουμε από τον υπερ-κρατισμό στην αυτονομία, ευελιξία και ενίσχυση καινοτόμων δραστηριοτήτων, πάντοτε μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο νομοθεσίας». Έμφαση έδωσε η κ. Κεραμέως στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου, για τη συστηματική διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων για τις πανελλήνιες εξετάσεις: «Μέχρι σήμερα, αυτά τα μαθήματα, είτε δεν διδάσκονταν καθόλου, είτε ήταν αποσπασματικά για τη συμμετοχή των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Για πρώτη φορά καθιερώνεται πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας. Είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία που δημιουργεί νέες δυνατότητες και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here