Αίτημα Καφαντάρη η πρωτοβουλία για την προστασία και την ισχυροποίηση του “Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ” - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Αίτημα Καφαντάρη η πρωτοβουλία για την προστασία και την ισχυροποίηση του “Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ”

Το ζήτημα που έχει ανακύψει με την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και οι όλες προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει ζητά να στηριχθούν και από το Δ.Σ. του δήμου Πύλου-Νέστορος ο πρώην Δήμαρχος Δ. Καφαντάρης. Αναλυτικά:
Προς : Δήμαρχο Πύλου Νέστορος 
Κοιν: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
 Θέμα : Συμπαράσταση για την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου «Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ». 
Εκφράζουμε, ως Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Ελπίδας»  του Δήμου Πύλου Νέστορος , την στήριξή μας και χαιρετίζουμε  την πρωτοβουλία φορέων του πρωτογενούς τομέα της Μεσσηνίας για την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου «Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ».
Είναι προφανές ότι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να έχουν την καθολική μας συμπαράσταση στην προσπάθεια σύστασης Ομάδας Διαχείρισης & Προστασίας για την «Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ».
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες, στήριξης των δικαίων αιτημάτων .
Εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής με κάθε τρόπο και μέσο  , δεν πρέπει να επιτρέπουμε να χάνονται κεκτημένα .
Αποτελεί  πάγια θέση μας, ως Δημοτική Παράταξη,  η στήριξη πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν να προασπίσουν τοπικά εμβληματικά προϊόντα και    δηλώνουμε  έτοιμοι να προσφύγουμε από κοινού, τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και σε κάθε αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εφόσον δεν ληφθεί πρωτοβουλία από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την επίλυση  του ζητήματος .
Ζητάμε  από τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος  να καλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το Δημοτικό μας Συμβούλιο με θέμα «την στήριξη της  προσπάθειας που  καταβάλουν φορείς της Μεσσηνίας για την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου αναφορικά με την ονομασία της Ποικιλίας Καλαμών, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς και εκθέτει την χώρα Ευρωπαϊκά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here