11 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

11 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου

 


Καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου


Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 543.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 1 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 543 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 157.495, εκ των οποίων 52,0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.968 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49.417 (63,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

248 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 182 (73,4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.829 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.427 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 11 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.115.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 0, στην Π.Ε. Αρκαδίας 3, στην Π.Ε. Κορινθίας 4, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του μήνα, οι νοσηλευόμενοι covid-19 στην Περιφέρεια ήταν συνολικά 62 (οι 6 εκ των οποίων σε ΜΕΘ). Ανά Γενικό Νοσοκομείο οι νοσηλευόμενοι ήταν, Γ.Ν. Αργους 5, Γ.Ν. Ναυπλίου 0, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 10, Γ.Ν. Κορίνθου 12 (4 σε ΜΕΘ), Γ.Ν. Σπάρτης 14 και Γ.Ν. Καλαμάτας 21 (οι 2 σε ΜΕΘ).

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο

Posted: 01 Feb 2021 10:10 AM PST

Μακρά συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Την συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η λειτουργία του αεροδρομίου Καλαμάτας -στο πλαίσιο της δημιουργίας σε αυτό του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων-, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του στρατοπέδου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και του παλιού αεροδρομίου της Τριόδου.

Από την λειτουργία του εν λόγω διεθνούς κέντρου, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές, είναι βέβαιο ότι θα προσπορίσει σημαντικά οφέλη η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας -τόσο από οικονομοτεχνολογικής άποψης, όσο και από πλευράς δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι σύντομα ο υπουργός θα βρεθεί στην Καλαμάτα, προκειμένου να συνομιλήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα.

Ακόμα, στην ίδια συνάντηση έγινε αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις τοπικές στρατιωτικές αρχές, με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα να ενημερώνει τον υπουργό σχετικά με την ένταξη αιτημάτων στρατιωτικών μονάδων στο ΕΣΠΑ -αναφερόμενος ειδικότερα στην πίστωση των 5 εκ. ευρώ που αφορά την προμήθεια από την Περιφέρεια βαρέων μηχανημάτων τα οποία θα διατεθούν στο Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) στο Λουτράκι.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και στις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με αντικείμενα, αφ’ ενός το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) και αφ’ ετέρου την συντήρηση των αναθηματικών μνημείων.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετέφερε στον υπουργό ευχαριστίες για την συνεισφορά και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε διάφορες έκτακτες καταστάσεις που έχουν προκύψει στην Περιφέρεια, ενώ παράλληλα συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το έργο που έχει παράξει μέχρι τώρα σε όλα τα επίπεδα, τόσο αναφορικά σε θέματα εξοπλισμών, όσο γενικότερα στην άμυνα της χώρας μας.

Παράταση ώς τις 23 Φεβρουαρίου για υποβολή προτάσεων προς ένταξη στην δράση “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”

Posted: 01 Feb 2021 10:05 AM PST

Με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρατάθηκε μέχρι και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου η ημερομηνία υποβολής από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις προτάσεων χρηματοδότησης για τη δράση 3.a.2.2 “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”.

Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της εν λόγω δράσης -στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”- ανέρχεται σε 9.500.000 ευρώ τα οποία προέρχονται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Μέσω της δράσης αυτής ενισχύονται επενδυτικά σχέδια διάρκειας έως 24 μηνών συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος προϋπολογισμός) από 10.000 έως 330.000 ευρώ.

Ευχαριστίες της ΕΠΣ Αρκαδίας προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 01 Feb 2021 10:03 AM PST

“Θερμές και αθλητικές ευχαριστίες” εκφράζει με ανακοίνωσή του το σύσσωμο το Δ.Σ. της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Αρκαδίας “προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Συμβούλιο και προσωπικά προς τον περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Εμμανουήλ Σκαντζό”.

Αφορμή για την ευχαριστήρια ανακοίνωση αποτέλεσε η έγκριση του κονδυλίου κατασκευής σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου “για την κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών αναγκών της ΕΠΣ Αρκαδίας”.

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Απαγόρευση προμήθειας πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης από Περιφέρειες και Δήμους

Posted: 01 Feb 2021 10:01 AM PST

Την απαγόρευση από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2021 της προμήθειας ορισμένων πλαστικών προϊόντων εκ μέρους φορέων της γενικής κυβέρνησης (μεταξύ των οποίων οι Περιφέρειες και οι δήμοι) υπενθυμίζει με σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εν λόγω απαγόρευση προκύπτει στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4736/2020 ο οποίος αφορά τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον και ειδικότερα τις επιπτώσεις από προϊόντα μίας χρήσης που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από πλαστική ύλη.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι η εν λόγω απαγόρευση των ανωτέρω δεν αφορά δημόσιες συμβάσεις για τις οποίες η διαδικασία ανάθεσης έχει ξεκινήσει πριν την 1η Φεβρουαρίου.

 

Τη σχετική εγκύκλιο μπορείτε να δείτε εδώ.

Καταγράφηκαν 17 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χθες Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Posted: 01 Feb 2021 08:20 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα χθες Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 484.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι χθες Κυριακή 31 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 31 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 484 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156.957, εκ των οποίων 52,0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.953 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49.216 (63,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

255 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 187 (73,3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.113 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.796 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.406 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χθες Κυριακή 31 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 17 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.104.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 0, στην Π.Ε. Αρκαδίας 3, στην Π.Ε. Κορινθίας 6, στην Π.Ε. Λακωνίας 8 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 0.

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στην μαρίνα της Μονεμβάσιας

Posted: 01 Feb 2021 08:19 AM PST

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης της μαρίνας της Μονεμβάσιας, στο πλαίσιο του έργου της κατασκευής των εσωτερικών και εξωτερικών κρηπιδωμάτων της εν λόγω υποδομής, το οποίο υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή προσήνεμου μώλου μήκους 55 μέτρων και ακρομωλίου μήκους 30 μέτρων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, προχθές Σάββατο 30 Ιανουαρίου παρακολούθησε από κοντά την πορεία των εργασιών πόντισης των τεχνητών ογκόλιθων που θα αποτελέσουν την υποθαλάσσια υποδομή της μαρίνας, με την συνδρομή δύο εξειδικευμένων δυτών της αναδόχου  εταιρείας.

Ολοκληρώθηκε το έργο ανακατασκευής του γηπέδου της Νεάπολης

Posted: 01 Feb 2021 08:14 AM PST

Ολοκληρώθηκε προχθές Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, το έργο ανακατασκευής του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νεάπολης, που υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με προϋπολογισμό μελέτης 168.000 ευρώ. Ο αθλητικός χώρος αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ελεγχθεί και να παραληφθεί από την αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να παραδοθεί προς χρήση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, που επισκέφθηκε την περιοχή των Βατίκων, συνοδευόμενος από μηχανικούς της Διευθυνσης Τεχνικών Εργων της ΠΕ Λακωνίας, διαπίστωσε την ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου, οι οποίες εκτός από τον νέο χλοοτάπητα περιελάμβαναν και την ανακατασκευή της υπόβασης του γηπέδου, την δημιουργία αντικραδασμικής βάσης και την τοποθέτηση νέων γκολπόστ.

Οπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, “είναι κοινή αντίληψη σήμερα η ανάγκη για σύγχρονους και λειτουργικούς αθλητικούς χώρους, που θα δίνουν τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια και στις ομάδες να προπονούνται και να δίνουν τους αγώνες τους σε  καλύτερες συνθήκες. Σήμερα, λοιπόν, με την κατασκευή του χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, αποκαθιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα έντονο γηπεδικό ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι ομάδες της περιοχής και οι αθλητές τους”.

Το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας έκοψε την πίτα του

Posted: 01 Feb 2021 08:10 AM PST

Σε μια λιτή εκδήλωση, χωρίς την παρουσία κόσμου και τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης κατά του νέου κορονοϊού, η δοίκηση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) Μεσσηνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κέντρου.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ Αγγελος Χρονάς, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Υγείας, ο αντιπρόεδρος του Κέντρου αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο ταμίας Σπύρος Καμαρινόπουλος και το μέλος της διοίκησης αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, καθώς και η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here