Ερχεται νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ως το τέλος καλοκαιριού - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ερχεται νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ως το τέλος καλοκαιριού



«Το τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών μας οδήγησε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την εκκίνηση του νέου “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”. Εως το τέλος του καλοκαιριού, θα ανακοινώσουμε το νέο ακόμη πιο στοχευμένο πρόγραμμα, στην προσπάθεια μας να μειώσουμε το περιβαντολλογικό αποτύπωμα των νοικοκυριών και την οικονομική επιβάρυνση του οικογενειακού προυπολογισμού» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακου» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός εξηγεί ότι «στο νέο πρόγραμμα, η ηλικία κατασκευής του κτιρίου, το ποσοστό ενεργειακής αναβάθμισης, οι βαθμοημέρες – δηλαδή οι ημέρες ψύχους και υπερβολικής ζέστης – θα λαμβάνονται υπόψη, μαζί με τα εισοδηματικά κριτήρια, για την αξιολόγηση των αιτήσεων. Μέσα από αυτή τη σημαντική δράση στοχεύουμε, επίσης, στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας».

Ο κ. Σκρέκας επισημαίνει ακόμη πως «έχουμε θέσει στον ΔΕΔΔΗΕ ως προτεραιότητα την υπογειοποίηση των καλωδίων στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης βλαβών ή ατυχημάτων κατά τη χειμερινή και καλοκαιρινή περίοδο. Γιατί μπορεί τον χειμώνα να υπάρχει κίνδυνος μπλακάουτ στο δίκτυο από χιονοπτώσεις ή ισχυρούς ανέμους και αντίστοιχα το καλοκαίρι από πυρκαγιές. Προωθούμε ένα έργο με αρχικό προυπολογισμό ύψους 200 εκατ. ευρώ, που ένα μεγάλο μέρος του έχουμε προτείνει να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα επιταχύνουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και σταδιακής ψηφιοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, με επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας». Πηγή 

 

 

 

Ξεκινά στις 2 Μαρτίου η φάση υποβολής δικαιολογητικών

Στο μεταξύ, ενεργοποιείται από την Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, και ώρα 10.00 στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» η φάση υποβολής δικαιολογητικών. Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους αίτησης και ανεξαρτήτως περιφέρειας.

Σύμφωνα και με τον Οδηγό του Προγράμματος, οι αιτήσεις που έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής και βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβολής Δικαιολογητικών» θα λάβουν προθεσμία  τριάντα (30) ημερών κατά την οποία θα πρέπει να αναρτηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί αλλά έχουν χαρακτηριστεί ως «ειδική περίπτωση» υποβολής θα πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχός τους και επομένως αυτές δεν θα ενταχθούν τώρα στη φάση υποβολής δικαιολογητικών.

Επίσης, η υποβολή αιτήσεων τύπου Α και Β για Πολυκατοικίες στην πλατφόρμα του προγράμματος θα είναι διαθέσιμη ως την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, και ώρα 14.00. Με το πέρας της περιόδου υποβολής δικαιολογητικών, όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω, και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, η υποβολή αιτήσεων για πολυκατοικίες θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here