12 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για Νεμέα, Καλαμάτα και Δυτική Μάνη - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

12 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για Νεμέα, Καλαμάτα και Δυτική Μάνη

 


Συνολικά 11.972.954,40 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της πρότασης που με τίτλο “Αστική Αναζωογόνηση” κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης”, στον Αξονα Προτεραιότητας “Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε την δυνατότητα υποβολής μίας πρότασης με δύο κύρια υποέργα.

Ως πρώτη περιοχή παρέμβασης επιλέχθηκε ο Δήμος Νεμέας καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς για το οινικό δυναμικό της Πελοποννήσου με το επώνυμο κρασί “Αγιωργίτικο Νεμέας” και θα αποτελέσει πόλο έλξης οινοτουρισμού.

Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό των βασικών οδικών αρτηριών που συγκεντρώνουν τον εμπορικό τομέα της πόλης της Νεμέας και ταυτόχρονα γίνεται σύνδεση με το οικοδόμημα που προορίζεται για το Νέο Μουσείο Οίνου της πόλης το οποίο είναι δημιουργία του Ερνστ Τσίλλερ και αποτελεί κτήριο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Επίσης, πρόκειται να γίνει ανακατασκευή του υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων, δημιουργία γηπέδου mini-soccer και ανακατασκευή της πρόσβασης του σχολείου και του προαύλιου χώρου (γήπεδο μπάσκετ).

Η δεύτερη περιοχή παρέμβασης είναι στους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης και αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικράς Μαντίνειας έως τις Κιτριές, καθώς η περιοχή προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών παγκοσμίως για την αρχιτεκτονική κληρονομιά, το φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει συμπληρωματική επέμβαση στα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας που ήδη έχουν υλοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here