Αποκατάσταση τριων ΧΑΔΑ σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία με 1,2 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Αποκατάσταση τριων ΧΑΔΑ σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία με 1,2 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

 


Καταγράφηκαν 70 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Posted: 19 Feb 2021 11:09 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.460.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 19 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.249 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67,4% άνδρες)”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 70 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.774.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 16, στην Π.Ε. Αρκαδίας 22, στην Π.Ε. Κορινθίας 27, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 19 Feb 2021 11:08 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσε η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο -όπως ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση- χρηματοδοτεί έργα που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση του ΑΕΠ.

“Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι δεν προκρίνονται έργα που συνδέονται με την ποιότητα ζωής (λόγου χάριν αθλητικές εγκαταστάσεις), χρηματοδοτικός μηχανισμός των οποίων είναι το ΕΣΠΑ” τόνισε ο Π. Νίκας, διευκρινίζοντας παράλληλα:

“Οι όποιες αναπλάσεις, για τις οποίες πάντως δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες οι διατιθέμενες πιστώσεις, θα πρέπει να έχουν οικολογικό αποτύπωμα και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού, με την έννοια της προσέλκυσης επισκεπτών”.

Παραδόθηκε το μάστερ πλαν για το πάρκο στην μετρική γραμμή Κόρινθος – Δερβένι

Posted: 19 Feb 2021 11:07 AM PST

Παραδόθηκε σήμερα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το μάστερ πλαν για τη διαμόρφωση σε οικολογικό – περιβαλλοντικό – πολιτιστικό πάρκο της περιοχής πέριξ της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, συνολικού μήκους περί τα 60 χιλιόμετρα.

Οπως είναι γνωστό, ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια από την ΓΑΙΑΟΣΕ, με χρησιδάνειο.

Ηδη, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, το εν λόγω μάστερ πλαν έχει σταλεί ηλεκτρονικά στους εμπλεκόμενους δήμους της Κορινθίας, προκειμένου να εκφράσουν άποψη επί των προτάσεων που διατυπώνονται σε αυτό.

Οσον αφορά την χρηματοδότηση του έργου, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι π προσανατολισμός είναι να γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης, εν όλω ή εν μέρει -με το πρώτο μέρος να αφορά το τμήμα από την Κόρινθο μέχρι το Λέχαιο.

Σε διαβούλευση για το επιχειρησιακό σχέδιο στον τομέα του πόσιμου νερού μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 19 Feb 2021 11:05 AM PST

“Θα πρέπει να αλλάξει στο σύνολό του το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης του νερού” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε παρέμβασή του σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο διαβούλευσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου στον τομέα του πόσιμου νερού.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης στη σημερινή διαδικασία διαβούλευσης -υπό τον Κώστα Αραβώση, γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας-, “θα πρέπει να είναι η πολιτεία αυτή που θα έχει τον αποφασιστικό ρόλο για την διαχείριση και την διανομή του νερού”, καθώς αποτελεί “σημαντικό ζήτημα η αξιοποίηση και η διαχείριση των νερών των πηγών, όπως και του κατά τόπους υδροφόρου ορίζοντα, προκειμένου να ικανοποιούνται συνολικά οι ανάγκες”.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που εξέφρασε ο Π. Νίκας, “θα πρέπει να υπάρξει μια υπέρτατη κρατική αρχή η οποία αυτή -και μόνο- θα είναι αποκλειστικά αρμόδια για να διαχειρίζεται τους υδατικούς πόρους, προκειμένου να μην επικρατεί ο πολυτεμαχισμός που παρατηρείται σήμερα, όπου κάποιοι που έτυχε να έχουν πηγές στην περιοχή τους σπαταλούν νερό τη στιγμή που άλλοι δίπλα τους το έχουν απόλυτη ανάγκη”.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, αναφέρθηκε και στο εξαιρετικά μεγάλο -όπως το χαρακτήρισε- πρόβλημα έλλειψης νερού που ήδη αντιμετωπίζει η ανατολική Πελοπόννησος, από την Ερμιονίδα μέχρι και την περιοχή της Μάνης:

“Θα πρέπει -στο πλαίσιο των συνδέσμων ύδρευσης, ενδεχομένως- να υπάρξει συνδρομή προς τους δήμους που έχουν πρόβλημα από όμορους δήμους οι οποίοι διαθέτουν επαρκείς πόρους” πρότεινε ο Π. Νίκας, για να καταλήξει σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

“Ερχονται δύσκολες εποχές, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο η αυξανόμενη ζήτηση νερού στα αστικά κέντρα, όσο και η ανάγκη να συνεχίσουν να υφίστανται οι αγροτικές καλλιέργειες, κι αυτό με τρόπο που να διασφαλίζει επάρκεια νερού και για τις μελλοντικές γενιές”.

 

ΤΟ ΕΕΣ ΓΙΑ

Ας σημειωθεί ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώνει αυτό το διάστημα την εκπόνηση του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για το Πόσιμο Νερό.

Το ΕΕΣ στον τομέα του πόσιμου νερού περιλαμβάνει:

– Αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης όσον αφορά την εφαρμογή της Οδηγίας 98/83 για το πόσιμο νερό

– Προσδιορισμό και προγραμματισμό των δημοσίων επενδύσεων (συμπεριλαμβανομένης ενδεικτικής δημοσιονομικής εκτίμησης) που απαιτούνται α) για την εφαρμογή της Οδηγίας 98/83/ΕΚ για το πόσιμο νερό, β) για την ανταπόκριση στις ανάγκες που απορρέουν από την προτεινόμενη αναδιατύπωση [COM(2017)753 final], όσον αφορά ιδίως τις αναθεωρημένες παραμέτρους ποιότητας

– Εκτίμηση των επενδύσεων για την ανανέωση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων, ανάλογα με την ηλικία τους και τα σχέδια απόσβεσης και

– Ενδειξη των δυνητικών πηγών δημόσιας χρηματοδότησης, εφόσον χρειάζονται, για τη συμπλήρωση των τελών χρήσης.

Αποκατάσταση τριων ΧΑΔΑ σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία με 1,2 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Posted: 19 Feb 2021 11:03 AM PST

Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις θέσεις Πλάτωμα του Δήμου Τρίπολης, Δισκούρια Δήμου Ερμιονίδας και Σπαρτέας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Με σχετικό έγγραφό του, ειδικότερα, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων γνωστοποίησε στην Περιφέρεια ότι εγκρίθηκε από την πλευρά του επενδυτικό δάνειο 1.258.000 ευρώ, ενταγμένο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Στην πιο πάνω πίστωση το 75% (δηλ. 943.500 ευρώ) προέρχεται από την ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) και το υπόλοιπο 25% (δηλ. 314.500 ευρώ) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Εκταμίευση 617.656 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 19 Feb 2021 11:02 AM PST

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 617.656 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

 

Συγκροτήθηκε επιτροπή γνωμοδότησης για την μετατροπή ήδη υφιστάμενων ταξί ανά Π.Ε. σε ειδικής μίσθωσης – αμεα

Posted: 19 Feb 2021 11:02 AM PST

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, συγκροτήθηκε επιτροπή γνωμοδότησης περί του μέγιστου αριθμού αδειών κυκλοφορίας ΕΔΧ (Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης) αυτοκινήτων σε μετατροπή ταξί ειδικής μίσθωσης – αμεα, ανά έδρα κάθε Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Διευκρινίζεται πως η επιτροπή, όπως σημειώνεται στην εν λόγω απόφαση, δεν θα προβεί στη χορήγηση νέων αδειών, αλλά στην εξέταση αιτημάτων από τους ήδη κατόχους αδειών για την μετατροπή του ταξί τους προκειμένου να αναλαμβάνει αποκλειστικά την μετακίνηση ατόμων με αναπηρία.

Μονάδα φυτωρίων επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Posted: 19 Feb 2021 10:55 AM PST

Πρότυπη φυτωριακή μονάδα στο Καμάρι του Ξυλόκαστρου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Ο αντιπεριφερειάρχης συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω επενδύσεις στην διάρκεια της πανδημίας, κυρίως όσον αφορά τις εξαγωγές, αλλά και τις προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα.

Προς τον αντιπεριφερειάρχη εκφράστηκαν ευχαριστίες από τον ιδιοκτήτη της μονάδας, τόσο για την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας, όσο και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκας και τους λοιπούς αιρετούς της περιφερειακής Αρχής για τη συνδρομή τους στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Ανοικτή διαδικασία ηλεκτρονικής επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: : «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΓΗΣ & ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ & ΕΘΝΙΚΟ  ΔΙ-ΚΤΥΟ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» (2021)

Posted: 19 Feb 2021 01:21 AM PST

Ανοικτή διαδικασία ηλεκτρονικής επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΓΗΣ & ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ & ΕΘΝΙΚΟ  ΔΙ-ΚΤΥΟ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» (2021)

         Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διακηρύσσει την ανοικτή διαδικασία ηλεκτρονικής επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΓΗΣ & ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ & ΕΘΝΙΚΟ  ΔΙ-ΚΤΥΟ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» (2021)

 Καταληκτική ημερομηνία:   17-3-2021, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 10.00 π.μ.

Προϋπολογισμός: 161.290,33 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%)

Hλεκτρονικός διαγωνισμός με συστημικό κωδικό 136701

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here