Προμήθεια αδρανούς υλικού από τους δήμους της Μεσσηνίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Προμήθεια αδρανούς υλικού από τους δήμους της Μεσσηνίας

 


Προμήθεια αδρανούς υλικού από τους δήμους της Μεσσηνίας

Posted: 24 Feb 2021 10:49 AM PST

Αμεσα μπορούν να προμηθεύονται οι δήμοι της Μεσσηνίας ποσότητες του αδρανούς υλικού (3Α) το οποίο πρόσφερε δωρεάν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην μνήμη του πατέρα του, ο επιχειρηματίας Ηλίας Λαρσινός και βρίσκεται αποθηκευμένο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης του στα Φιλιατρά.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αποστέλει προς τους δημάρχους της Μεσσηνίας.

Η προσφορά αφορά 62.000 κυβικά μέτρα / 100.000 τόννους αδρανούς υλικού(3Α).

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προχωρήσει διαδικασίες δημοπράτησης για 25.000 κυβικά / 40.500 τόννους (μεταφορά και διάστρωση του υλικού σε αγροτικούς δρόμους των γειτονικών Δήμων Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας), πλην όμως, όπως καλά γνωρίζετε, οι διαδικασίες δημοπρασίας αργούν, ανεξάρτητα από τη θέλησή μας. Σας ενημερώνουμε ότι το διαθέσιμο απομένον υλικό οδοστρωσίας είναι της τάξεως των 35.000 κυβικών μέτρων / 57.000 τόννων και μπορείτε άμεσα να το προμηθευτείτε”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ίδιο έγγραφο.

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη προς τους δημάρχους μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Καταγράφηκαν  νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

Posted: 24 Feb 2021 10:45 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.913.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 24 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.913, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 184.686 (ημερήσια μεταβολή +1,0%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (69,7% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.299 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 304 (ημερήσια μεταβολή +1,67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 258 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.371 θάνατοι. Το 95,7% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 76 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 4.072.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 12, στην Π.Ε. Αρκαδίας 28, στην Π.Ε. Κορινθίας 29, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 103 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 16, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 18, Παναρκαδικό Τρίπολης 23, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 24 (5 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 8 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 14 (2 σε ΜΕΘ).

Στο “κόκκινο” λόγω της covid-19 η Π.Ε. Αρκαδίας από αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, επίπεδο αυξημένου κινδύνου στον Δήμο Ναυπλιέων

Posted: 24 Feb 2021 10:42 AM PST

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσεται από αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου η Π.Ε. Αρκαδίας, ενώ σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσεται και ο Δήμος Ναυπλιέων στην Π.Ε. Αργολίδας.

Η πιο πάνω απόφαση, τα περιοριστικά μέτρα της οποίας έχουν ισχύ από τις 6 το πρωί αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου μέχρι και την Δευτέρα 1η Μαρτίου την ίδια ώρα, ελήφθη -κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19- σε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, μετά τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Π.Ε. Αρκαδίας και στον Δήμο Ναυπλιέων της Π.Ε. Αργολίδας.

 

Την πλήρη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με μελετητή για την προστασία της δημόσιας γης στη Μικρή Μαντίνεια

Posted: 24 Feb 2021 10:40 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, με τον μελετητή λιμενικών έργων και έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας λιμενολόγο μηχανικό Νίκο Παναγόπουλο, από την εταιρεία “Τρίτων Σύμβουλοι Μηχανικοί” ΕΠΕ.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική να αναλάβει η εν λόγω εταιρεία την μελέτη προστασίας από την θαλάσσια διάβρωση της δημόσιας γης σε μήκος 2 χιλιομέτρων, από το “Τουριστικό” της Μικρής Μαντίνειας μέχρι το ξενοδοχείο Messinian Bay.

Μέσα στο 2021 δίκτυο 5G από την Cosmote στο 65% της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 24 Feb 2021 10:39 AM PST

Τουλάχιστον σε τρεις από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχει αναπτυχθεί μέσα στον φετινό χρόνο το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G από την Cosmote, ενώ στις υπόλοιπες 2 αυτό θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Αυτό γνωστοποιεί ο πιο πάνω πάροχος απαντώντας στην επιστολή που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε αποστείλει πρόσφατα προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Στύλιο και όλους τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας.

“Αξίζει να τονίσουμε ότι απ’ όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος, το έργο αναβάθμισης του δικτύου μόνο στην Περιφέρεια Αττικής θα ολοκληρωθεί γρηγορότερα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει ισχυρό χρονικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά την ανάπτυξη 5G” τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην απαντητική επιστολή της Cosmote.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, τονίζοντας ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας θα συνδράμει για την ταχύτατη ανάπτυξη του νέου δικτύου 5G, το οποίο -όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει- “είναι αναπτυξιακό εργαλείο, τόσο για τους ήδη εγκατεστημένους όσο και για τους επιχειρηματίες που σκέπτονται να επενδύσουν -ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα- στη Μεγαλόπολη και στην Περιφέρεια γενικότερα”.

 

 

Την πλήρη απάντηση της Cosmote μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Posted: 24 Feb 2021 10:37 AM PST

Το θέμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τη μεταφορά από αυτή στις Περιφέρειες αρμοδιοτήτων, αλλά και στελεχιακού δυναμικού, συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη συνεδρίαση εκφράστηκε η θέση ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η σχετική διαδικασία ώστε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να διατηρήσει αποκλειστικά τις αρμοδιότητες εκείνες που έχουν περιεχόμενο κρατικής εξουσίας και την μεταφορά τους δεν την επιτρέπει το Σύνταγμα (μεταξύ των οποίων η διαχείριση των δασών και των υδατικών πόρων).

Σύσκεψη για το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020

Posted: 24 Feb 2021 10:31 AM PST

Η εξέλιξη των έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Στη σύσκεψη καταγράφηκε η ικανοποιητική πορεία των έργων που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η τροποποίηση του ΟΕΥ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 24 Feb 2021 10:30 AM PST

Στην έγκριση της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου -συνεχιζόμενη από τις 17 του μήνα.

H τροποποίηση αφορούσε υποδείξεις επί του ΟΕΥ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αύριο Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου

Posted: 24 Feb 2021 10:29 AM PST

Με ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη συγκαλείται κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με τηλεδιάσκεψη, αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί.

Το εν λόγω θέμα αφορά την έγκριση α) παράτασης συμβάσεων προσωπικού ορισμένου χρόνου για κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών εξ αιτίας της ανάγκης λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά της covid-19 και β) σύναψης συμβάσεων προσωπικού ορισμένου χρόνου για κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών εξαιτίας της ανάγκης λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά της  covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here